|
|
|
Wysłany: 26.02.2007, 09:38:08 |
|
|
qsx |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Czy słyszeliście coś na temat rozbiórki dawnego "RONDA" czyli domu handlowego. Na jego miejscu ma powstać nowy market. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.02.2007, 15:23:23 |
|
|
Benicho |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
tak też coś o tym słyszałem. słyszałem także cosik o rozbudowie biedronki. |
|
_________________ Inter Mediolan królem Ligi Włoskiej. |
|
|
|
 |
Wysłany: 26.02.2007, 15:25:02 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Taaaaaaaaaaaak marketów ci u nas brak, ludzie wprost marzą o następnym nowy brrrr... ale parspektywy  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.02.2007, 22:23:42 |
|
|
chineczka |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
nio ja to słyszałam nawet ze ma to być Polo Market a wszyscy ciesza sie jak by gwiazdka z nieba spadła ze nowe miejsca pracy i wogóle kokosy sami wiecie produkty prosto z Warszawy prawie jak u pewnego pana na rogu [/url] |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.02.2007, 11:52:29 |
|
|
qsx |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
potwierdzam, tez slyszalem ze to polo market ma byc tak na 90% |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.02.2007, 12:17:44 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Może zrobimy jakąś pikietę w obronie starego Zelowa? Żeby nudno nie było. A może by nam w tym starym domu towarowym kino zrobili, albo skatepark, cokolwiek byleby nie supermarket. Przecież w tym mieście niedługo tylko sklepy zostaną. Nic tylko stanąć pod jednym z nich i piwo pić. Żadnym rozrywek. Raz do roku Dni Osadnictwa i jakieś koncerty w kościele. Nudy.
Zamiast tych dróg i kanalizacji niech zrobią coś dla młodzieży. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.02.2007, 13:40:32 |
|
|
Benicho |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: |
Może zrobimy jakąś pikietę w obronie starego Zelowa? Wink Żeby nudno nie było. A może by nam w tym starym domu towarowym kino zrobili, albo skatepark, cokolwiek byleby nie supermarket. |
no właśnie... jestem za... tylko ja bym chciał coś w stylu kręgielni albo klubu bilardowego... żeby można było wyjść i przy piwku pograć w bilarda lub pograć w kręgle...  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.02.2007, 15:36:23 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kregielnia odpada, bo to bardzo kosztowna inwestycja, a poza tym utrzymanie kosztuje krocie. Bilarda mozna gdzies wstawic, ale ktos musialby tego pilowac, wiec dochodza dodatkowe koszta. Skatepark wymaga przegladu raz do roku i posprzatania co jakis czas. A gdyby miescil sie w starym domu towarowym, to zapewne bylby jedna z najwiekszych atrakcji w okolicy. Odstawmy jednak marzenia na bok, jedyne czego sie doczekamy to kolejny supermarket. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.02.2007, 19:09:00 |
|
|
Benicho |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
szkoda... wystarczą już chyba dwa duże sklepy w mieście... a jak dojdzie jeszcze trzeci?? jedyny plus tego to to że będzie wszędzie bardzo tanio... promocje i te inne sprawy by przyciągnąć klienta... |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 28.02.2007, 23:21:27 |
|
|
chineczka |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
kregielnia skatepark to swietne pomysły tylko kto podejmie sie takie inwestycji w tak małym miasteczku jak Zelów wiem ze moja wresja nie jest zbyt optymistyczna ale sama zastanawiam sie czy takie cus ma sens to bardzo duzy wydatek a nie wierze ze nasi urzednicy maja ochote dokładac do takiego interesu i tak to sie skonczy ze nadal beda narzekac ze młodzi ludzie to kryminalisci i wogole strach wyjsc na ulice wieczorem ale nic nie robia w tym kierunku zeby znalezc im jakies zajecia na wieczory!! moze kiedys.................................................. to sie zmieni  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 01.03.2007, 20:50:59 |
|
|
jagda |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
chineczka inwestycja duża ale opłacalna w brew pozorą, możemy być konkurencją dla bełchatowa - jeśli tam isnieją takie lokale - tylko, że łatwiej znaleźć kolejny market mogący zainwestować swoje pieniądze, niż postarać się o grant na rozwój kulturalny miasta.
Co do ilości marketów to jak grzyby po deszczu powstają - ostatnio tęcza chociaż ich nie ganię sami rozbujali interes więc teraz zbierają plony, nie wiem czy zwróciliście uwagę że zlikwidowali oba sklepy GS w jednym już za moment minimarket - eko czy echo nie pamiętam w drugim jeszcze nie wiem ale chyba to samo, teraz piszecie o polo. jeszcze tylko hypernova i lidl i mamy więcej marketów niż aptek i fryzjerów. |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek...  |
|
|
|
 |
Wysłany: 02.03.2007, 02:27:52 |
|
|
moderator |
Ostry |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Trochę temat zboczył z zasadniczego kursu. Ale macie rację tylko problem w tym, że obecnie Dom Towarowy, Zcisze (Biedronka) i Lotos (Sedal) są obecnie w prywatnych rękach, sprzedane za grosze i ich obecni właściciele wolą pewny i dochodowy interes wynajmując objekty dużym sieciom zamiast bawić się w niepewny interes. Co ich obchodzi młodzież pijąca piwo pod sklepem. Liczy się tylko kasa a młodzieżą niech się zajmą władze, które nie mają na to środków. I tak możemy liczyć tylko na nowy suprmarket - zapomnijcie o kręgielni, bilardzie czy skateparku  |
|
Ostatnio zmieniony przez moderator dnia 02.03.2007, 11:10:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wysłany: 02.03.2007, 08:12:36 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Niestety nie spodziewajmy się takich inwestycji. Zelów raczej nie jest dobrym miejscem na takie interesy Takie lokale muszą mieć się z czego utrzymywać. Gdyby już ktoś miał naprawdę kasę (prywatny inwestor) to czy zdecydował by się otworzyć przykładową kręglarnie czy klub bilardowy w Zelowie? Wątpię... |
|
|
|
|
 |
| |