|
|
|
Wysłany: 20.10.2010, 08:45:10 |
|
|
Kooociak |
Stojąc leżał |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: |
Odnośnie gminy Kleszczów: ma ona w rzeczy samej zupełnie inny potencjał niż Zelów, jednak w sprawowaniu stanowiska kierownika urzędu chodzi o to by ten potencjał odpowiednio wykorzystać. Przykład Pani Tarkowskiej tutaj jak najbardziej się sprawdził, pozyskiwała ona inwestorów z zewnątrz a i nadal pozyskuje i stale z nimi współpracuje usamodzielniając tym samym gminę. Przy tak dużych nakładach finansowych dużo trudniej jest sprawować władzę, niejeden na ręce jej patrzy i oczywiście znajdzie się wielu, którzy będą jej kłody pod nogi rzucać byleby tylko wskoczyć na jej stołek. |
Może zaproponujmy Pani Tarkowskiej kandydaturę na burmistrza gminy Zelów zobaczymy co kobitka zdziała  |
|
_________________ "Każdy ma prawo do wypowiedzi,wiec zbędne pouczenia i sugestie daruj sobie”  |
|
|
|
 |
Wysłany: 20.10.2010, 10:55:59 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Czytam sobie Wasze komentarze i nieco mnie one martwią.
1. Popadanie w skrajności. Nie chcę bronić burmistrza Malinowskiego, ale pisanie że NIC nie zrobił dla Zelowa jest nadużyciem. Nie mieszkam w Zelowie na stałe, ale regularnie wpadam 2 razy w roku do rodziny i na przestrzeni kilku ostatnich lat sporo się w Zelowie zmieniło. Wiem, że trudniej jest dostrzec te zmiany, kiedy chodzi się po Zelowskich ulicach codziennie, ale wierzcie mi że sporo ulic wypiękniało.
2. Zadłużenie gminy. To zawsze jest poważny problem i trzeba uważać żeby nie przesadzić z zadłużeniem. Niestety obecnie powinniśmy starać się wykorzystać jak najwięcej funduszy z UE bo taka wolna kasa na inwestycje może się już nie powtórzyć. Niestety najpierw trzeba wyłożyć własne pieniądze na projekt a potem się z nich właściwie rozliczyć a UE zwróci tyle ile obiecała. I dlatego wszyscy się teraz na ten wkład własny zadłużają (państwo, gminy, województwa, prywatne firmy).
3. Stivex uprzywilejowany. Trudno mi komentować tę sytuację, bo nie znam sprawy zbyt dobrze. Ale może to nie najgorzej że większość inwestycji prowadzi lokalna firma zatrudniająca mieszkańców gminy. Gdyby to był ktoś z zewnątrz, też by się to mieszkańcom nie podobało.
Poza tym ile jest w gminie Zelów firm budowlanych będących w stanie poradzić sobie z budową szkoły czy urzędu.
Zerknąłem też na wykaz inwestycji na stronie Zelowa i Stivex wcale nie jest jedyną firmą zatrudnianą przez Zelów. I ostatecznie czyż nie przemawia przez nas zwykła ludzka zazdrość. Wiem doskonale jak się w Polsce traktuje przedsiębiorców (prywaciarz, dorobkiewicz, złodziej to niemal synonimy w naszym języku).
Może moje argumenty nie są trafione w tym przypadku, ale myślę że warte wzięcia pod uwagę.
4. Zmiana jest zawsze dobra. Zmiana na stanowisku burmistrza być może jest potrzebna w Zelowie, ale nie liczyłbym na szybkie zmiany na lepsze. Samorządowcy często powtarzają, że pierwsza kadencja jest często "stracona" bo polega głównie na wdrażaniu się nowej osoby w stanowisko.
A tak wogóle to czy ktoś wie kim jest konkurencyjny kandydat na stanowisko burmistrza Zelowa? Bo póki co z postów wynika że to kobieta i ma syna.
Jakieś inne kwalifikacje? Wykształcenie, doświadczenie w samorządzie etc? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.10.2010, 12:00:32 |
|
|
dziara |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Oto co mi się udało znależć na temat kandydatki na urząd burmistrza Zelowa - p. Urszuli Świerczyńskiej i innych kandydatów na radnych!
To jest stronka komitetu wyborczego Ziemia Zelowska:
www.ziemiazelowska.pl |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 22.10.2010, 06:49:41 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Strona prosta ale zdjęcia i grafika pozostawiają wiele do życzenia.
Jest też jakiś filmik przypominający o pójściu na wybory ale dobrze ze trwa minutę bo dłużej już nie mogłem oglądać tego przybliżenia i oddalania i też jest motyw zaginającej się rzeczywistości po dopalaczach  
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 24.10.2010, 11:59:29 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Rozmawiałem wczoraj z kumplem, który pracuje obecnie z p. Świerczyńska i wypowiadał się o niej w samych superlatywach: cyt. Inteligentna, pracowita, zaradna, bystra, ale nie wiem czy by się sprawdziła na stanowisku burmistrza.
Ja niestety nie jestem w stanie wziać udziału w wyborach w tym roku, więc pozostawiam Wam ocenę oraz wybór. Oby był dobry! |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 24.10.2010, 12:42:17 |
|
|
KSR-Z |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie wiem czy wszyscy czytali ale kto nie to w "7 dniach" opublikowano listę najbardziej wpływowych ludzi w powiecie bełchatowskim i ku mojemu zaskoczeniu nie ma tam naszego burmistrza a przecież teoretycznie jest najlepszym burmistrzem woj. łódzkiego .
Nieoczekiwanie dla mnie jedyną osobą z naszej gminy jest Urszula Świerczyńska która usytuowała się na bardzo przyzwoitej pozycji wśród takich nazwisk jak Np. Prezydent Chrzanowski ,pani Wójt Tarkowska .poseł Kula ,wicestarosta Chrzęst |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.10.2010, 09:54:58 |
|
|
dziara |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No zauważyłem że się już zaczęło
jade rano do Zelowa, a tu na Saskiej Tęczy wielki baner wyborczy z p.Świerczyńską na pierwszym planie!!
Narazie widziałem tylko jeden, ale pewnie się dopiero rozstawiają
No to czekamy na więcej z obydwu stron!
Bo wiem, że wybór będzie tylko pomiędzy p. obecnie nam panującym i p. Urszulą.
Co Wy na to?? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.10.2010, 11:07:55 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Baner Banerem ale zastanawia mnie to dlaczego p. Świerczyńska nie widnieje jako kandydatka na burmistrza na stronie PKW mimo iż cała jej "drużyna" jest już zarejestrowana.
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/100000/100108.html
Jak na razie oficjalnym kandydatem według PKW jest p. Malinowski |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.10.2010, 12:25:43 |
|
|
KSR-Z |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak to pan Badziak słusznie zauważył banery to nie wszystko ale na tej stronie pani Urszula Świerczyńska widnieje więc chyba coś się zaczyna dziać a na efekty musimy poczekać .
Lecz samo czekanie nic nie da trzeba jeszcze iść zagłosować
 |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.10.2010, 12:32:16 |
|
|
dziara |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Panie badziak.m o ile mi wiadomo (a trochę interesuję się wyborami samorządowymi), to rejestracja kandydatów na burmistrza kończy się dziś o godz. 24.00, tak więc jest jeszcze troszkę czasu!
Więc jeśli się Pan tak niepokoi o p.Świerczyńską, to proszę sobie zajrzeć na stronkę PKW jutro z rana, a wtedy się pewnie Pan już uspokoi!!Pan Malinowski poprostu zrobił to wcześniej, wkońcu nie miał daleko żeby to załatwić (rejestracja odbywa się w Urzędzie Miasta w Zelowie)
A po drugie, to kto by się tak głowił, zgłaszał radnych, wydawał kase na banery i się w ostateczności nie zarejestrował
To chyba nielogiczne........ |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.10.2010, 16:17:54 |
|
|
Benicho |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
mala poprawka... to nie jest urzad miasta tylko urzad miejski... dziekuje za uwage...  |
|
_________________ Inter Mediolan królem Ligi Włoskiej. |
|
|
|
 |
Wysłany: 27.10.2010, 19:58:59 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.10.2010, 20:43:09 |
|
|
eko |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Chciałbym Wam wyjaśnić pewne kwestie. Wypowiedzi Pana Badziaka są jednostronne i pozbawione obiektywizmu i samokrytyki. Dlaczego? Odpowiedź bardzo prosta, ponieważ startuje w wyborach samorządowych jak kandydat Malinowskiego.
Pomogły mu w tym dopalacze, których jak pisze zna działanie, czy też coś innego? |
|
|
|
|
 |
| |