|
|
|
Wysłany: 20.09.2010, 09:08:57 |
|
|
zainteresowany |
Miętki |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witm.
Czy ktoś wie może coś na temat dziwnych pojazdów poruszających się ostatnio po gminie?
Wyglądają podobnie do pojazdów używanych w kopalniach. Są to długie, szerokie, stosunkowo niewysokie i białe ciężarówki. Jeżdżą po 4. Widziałem jak na łąkach się ustawiają w rządku, rozstawiają łapy i potem grzeją silniki i coś robią tak, że się ziemia trzęsie (podejrzewam, że badają glebę czy coś takiego), a potem odjeżdżają 50m dalej i powtórka.
Ktoś ma jakiś pomysł? A może po prostu ktoś coś wie? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.09.2010, 13:34:18 |
|
|
pawcio |
Twardniejący |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
z tego co słyszałem to ma iść jakaś ,,rura" i syf z elektrowni wpompowywać w ziemię( ?),ile w tym prawdy nie wiem ;P
 |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.09.2010, 16:01:30 |
|
|
Jakub512 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
jest to firma geofizyka podajże z torunia, niektórych właścicieli pól informują że szukają gazu, a do niektórych przyjeżdżają i chcą aby podpisali zgodę na puszczenie jakiś kabli, którymi ma byc transportowany dwutlenek węgla z elektrowni gdzieś pod pabianice. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 01.10.2010, 14:13:43 |
|
|
Urlep |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
witam, czy moglby ktos napisac wiecej o pozwoleniu wjazdu na tereny prywatne tych pojazdow, podejrzewam ze otrzymali oni zgode przeprowadzania badan na terenie gminy ale do tego zeby wjezdac na prywatne posesje (pola) ludzi juz pewnie nie. Jakub napisales ze niektorzy ludzie podpisuja jakies pozwolenia, ale nie u wszystkich takie cos pewnie ma miejsce.. |
|
|
|
|
 |
| |