|
|
|
Jak oceniasz fakt powstania w z Zelowie pomnika ofiarom Golgoty Wschodu? |
To wspaniała lekcja historii. Pomnik będzie nam ją przypominał. |
|
6% |
[ 1 ] |
Pomnik to dobry pomysł, lecz niekoniecznie w tym miejscu Zelowa. |
|
12% |
[ 2 ] |
Odnowiona i czynna fontanna, była by znacznie lepszym pomysłem. |
|
50% |
[ 8 ] |
Fontanna w parku musi być! Choćby w innej jego części. |
|
18% |
[ 3 ] |
Nic nie zastąpi kultowego kręgu. To już tylko historia. |
|
12% |
[ 2 ] |
|
Wszystkich Głosów : 16 |
|
Wysłany: 29.04.2010, 10:26:26 |
|
|
kryształ |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam!
Jak wiecie, na miejscu kultowej fontanny powstał pomnik w hołdzie ofiarom Golgoty Wschodu oraz także tablica upamietnającą prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. Dla tych którzy nie mieli okazji z różnych powodów obejrzeć uroczystości, mam 10 min filmik a dokładnie apel poległych wraz z salwą honorową.
http://www.youtube.com/watch?v=AFrm_khLvio |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 02.05.2010, 07:13:12 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Wściekłam się, jak się dowiedziałam, że zburzą fontannę. Jeszcze pamiętam, jak działała. Ale potem.. te chodniki coraz ładniejsze, ławki.. Pomyślałam, że to jednak dobry pomysł. Z poprzedniego kwasa korzystało się tylko wieczorami/nocami. A z obecnego kwasa(?) można korzystać także za dnia. I jest gdzie usiąść. I jest ładnie. I jakiś wydźwięk ma to miejsce, dzięki pomnikom i dębom - historyczny.
Oczywiście pomnik mógł znaleźć się gdzie indziej a fontannę można było odnowić. Ale skąd wiemy, że źle się stało? Może wyjdzie na lepsze?
Umarł kwas. Niech żyje kwas. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 02.05.2010, 08:55:01 |
|
|
paranormalna |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Miło zobaczyć odnowiony park, ale mimo wszystko wolałabym odnowienie fontanny. Jestem jednakże zadowolona, że będzie zadbany ten obiekt, a nie jak wcześniej- miejscem zbiegowisk do picia alkoholu.  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 06.05.2010, 04:10:30 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tablica upamiętniająca Kaczyńskiego?
A po co to jest?
Trzeba było zrobić tablicę upamiętaniającą P. Dziurdzię. On przynajmniej robił coś dla Zelowa! |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 06.05.2010, 12:45:39 |
|
|
maystero |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
romek napisał: |
Trzeba było zrobić tablicę upamiętaniającą P. Dziurdzię. On przynajmniej robił coś dla Zelowa! |
Popieram. Również uważam że tablica upamiętniająca katastrofę jest zbędna. Wystarczającym przegięciem było pochowanie Lecha Kaczyńskiego na Wawelu. Zgadzam się z tym że katastrofa była straszna, ale nie przesadzajmy!! Jeszcze trochę to zaczną markety nazywać im. Marii Kaczyńskiej. |
|
_________________ Rzeczy niemożliwe wykonuje od ręki, na cuda potrzebuje więcej czasu.
 |
|
|
|
 |
Wysłany: 08.05.2010, 15:08:01 |
|
|
kolanko |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ja słyszałem że mają powstać w Zelowie szalety imienia Przemysława Gosiewskiego w podziękowaniu za peron we Włoszczowej .  |
|
_________________ Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły. |
|
|
|
 |
Wysłany: 16.05.2010, 22:40:51 |
|
|
zelowiak |
Morderator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ja mam osobiście mieszane uczucia.. z jednej strony dobrze, że oświetlili kwasa.. i że trochę inaczej to teraz wygląda.. choć druga część parku jest zaciemniona.. a pomnik Ofiar Katyńskich czy jak tam ktoś napisał Ofiar Golgoty Wschodu to nędzny pomysł.. nie umniejszając w żaden sposób Tym co tam poginęli..
Ps. pić to tam można nadal..:] |
|
_________________ dobra cegła nigdy nie jest zła.. |
|
|
|
 |
Wysłany: 01.06.2010, 12:03:03 |
|
|
zelowianin |
Miętki |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Wy o pierdołach a czy zauważyliście na zdjęciach z uroczystości katyńskich, że szarfy na kamieniu i tablicy są umocowane "do góry nogami" ! Ktoś nie wie jak wygląda nasza flaga! Na zdjęciach jest czerwono-biała a przecież NASZA POLSKA FLAGA jest BIAŁO-CZERWONA. Tylu oficjeli było na uroczystości Ale OBCIACH, masakrrrra. Trzeba szybciuchno wysłać urzędników na szkolenie których ! po to żeby nie było więcej takich WPADEK  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 01.06.2010, 20:23:35 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Byłem, zobaczyłem i jestem rozczarowny...
Liczyłem na odnowiony park, a tam tylko pomnik zrobili i tyle. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 14.06.2010, 10:41:45 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mogli sie troche bardziej postarac i odnowic ta fontanne. Postawili kamyszek i zrobili pomnik, jeszcze w takim miejscu gdzie predzej czy pozniej wyladuja na nim puste butelki... W ogole mi sie to nie podoba, ale i tak bede tam przychodzic co jakis czas, bo nie widze alternatyw jesli chodzi o takie miejsca.
Jedynym plusem tego wszystkiego jest to, ze zamontowali fajne lawki, ktorych tam brakowalo i lampy metalohalogenkowe. Nie oszukuja one kolorow a w nocy dawaja bardzo ladny kontrast zielonych drzew na ciemnym niebie  |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
| |