|
|
|
Na kogo oddasz swój cenny głos? |
LiD |
|
18% |
[ 3 ] |
PiS |
|
12% |
[ 2 ] |
PO |
|
50% |
[ 8 ] |
Inne |
|
0% |
[ 0 ] |
Nie idę |
|
18% |
[ 3 ] |
|
Wszystkich Głosów : 16 |
|
Wysłany: 06.10.2007, 20:33:44 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
jest może już jakieś zbiorcze zestawienie (najlepiej w internecie) na kogo będziemy głosować w Zelowie na poszczególnych listach? dobrze byłoby się rozeznać wcześniej, niż w dniu wyborów. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.10.2007, 10:54:01 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.10.2007, 20:49:10 |
|
|
fishu21 |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
A nie wiecie przypadkiem czy da rade wkręcić się gdzieś do komisji wyborczej? Przewodniczący i zastępcy są już chyba wybrani, ale jak się nie mylę to w skład wchodzą jeszcze jacyś członkowie.... |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.10.2007, 08:00:07 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
z tego co wiem, to trzeba być w jakiejś partii czy komitecie. takich czysto niezależnych (w sensie nieegzystujących na żadnej liście, bez żadnej rekomendacji) nie przyjmują |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.10.2007, 20:11:25 |
|
|
moderator |
Ostry |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zgrzewa, co za różnica kto jest na listach, przecież i tak w rzeczywistoąci głosujesz na partię a nie na konkretnego kandydata. Nie ma znaczenia czy postawisz krzyżyk przy pierwszym czy ostatnim nazwisku na liście, głos i tak liczy się dla pierwszego na liście. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.10.2007, 02:00:20 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
wiem, dokładnie rozumiem o co Ci chodzi. ale problem pojawia się, gdy żadna partia nie jest 'godna' mojego głosu. mam wtedy dwie możliwości: albo włożyć do urny nieważny głos albo zagłosować na kogoś, kogo znam, a do tego właśnie potrzebne mi są te listy. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.10.2007, 07:52:34 |
|
|
fishu21 |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja akurat specjalnie na wybory nie będę mógł wrócić do domu, więc swojego głosu nie oddam na nikogo. Wiem.... mało obywatelska postawa, ale nie będę się męczył 4 godz w autobusie, żeby ktoś tam kogo nawet nie znam cieszył się z mojego głosu! Zresztą powszechnie wiadomo, że
"Koryto to samo tylko świnia się zmienia..." |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.10.2007, 11:26:11 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To żadna wymówka, możesz zagłosować poza miejscem zamieszkania. Musisz tylko zabrać specjalny świstek ze swojego urzedu gminy (ja tak zrobiłem) i z tym świstkiem możesz zagłosować tam, gdzie aktualnie w dniu wyborów się znajdujesz albo zarejestrować się w dowolnej obwodowej komisji wyborczej o ile wiesz, do której jest Ci po drodze w dniu wyborów.
Osoby mieszkające/przebywające za granicą mogą zrobić to samo. Oni głosować będą na listę warszawską.
Pamiętajmy, że nie idąc do wyborów de facto oddajemy głos na "konkurencję". Przez niską frekwencję do władzy dochodzą ludzie, którzy w normalnych warunkach balansują na granicy progu wyborczego (tak było z Samoobroną i LPR w zeszłych wyborach). Jeśli trudno jest Wam wybrać pomiędzy "złym" i "gorszym" może warto wybrać metodę francuzów i wybrać się na wybory w rękawiczkach!
http://glosujwrekawiczkach.pl/index.html
I niech nikt mi nie mówi, że polityka go nie dotyczy. Chcąc nie chcąc dotyczy nas wszystkich i to bezpośrednio. Czas najwyższy zrobić użytek z demokracji i wziąć odpowiedzialność za przyszłość tego kraju! |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.10.2007, 16:00:11 |
|
|
fishu21 |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Taaa... zaje*** tylko powiedz kiedy ja mam wziąć ten świstek, skoro do domu planuje pojechać dopiero na 1 listopada I na pewno nikt mnie nie namówi na 4 godzinną podróż w jedną stronę specjalnie na wybory, ani tym bardziej po jakiś świstek z urzędu.
Jedynym rozwiazaniem dla mnie jest to, żeby ktoś wziął go dla mnie i mi przefaksował. Ale pewnie trzeba się po niego zgłosić osobiście i w miejscu głosowania pokazać oryginał Nie wiem... muszę kogoś dopytać. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.10.2007, 20:40:04 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tak jak napisałem, świstek to jedno rozwiązanie.
Jeśli wiesz, gdzie będziesz przebywał podczas wyborów możesz się zarejestrować w najbliższej komisji wyborczej. Musisz się tylko pośpieszyć, masz czas do 11 paźdzernika.
Dla chcącego nie ma nic trudnego. Wszelkie informacje można znaleźć w inetrnecie. Dla Twojej wygody tutaj jest info:
Do 11 października możesz dopisać się do spisu wyborców w gminie, w której będziesz przebywał w dniu wyborów. Podajesz swoje dane w wydziale ewidencji ludności urzędu gminy, w której mieszkasz. Urzędnicy dopiszą cię do spisu wyborców. Tym samym zostajesz skreślony ze spisu w miejscu stałego zameldowania. Wnioski o dopisanie do spisu mogą także składać wyborcy bez stałego adresu zamieszkania.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.10.2007, 21:50:09 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 11.10.2007, 02:32:12 |
|
|
zelowiak |
Morderator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja oczywiście pójdę zagłosować, wole mieć udział w tym czyjego ryjka będę musiał oglądać przez najbliższe 2 lata... a może nawet i 4 jeśli uda im się wytrzymać całą kadencje Byle nie Lepper i Giertych.... Ale to już było... |
|
_________________ dobra cegła nigdy nie jest zła.. |
|
|
|
 |
Wysłany: 11.10.2007, 06:05:00 |
|
|
maystero |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
_________________ Rzeczy niemożliwe wykonuje od ręki, na cuda potrzebuje więcej czasu.
 |
|
|
|
 |
| |