Wysłany: 17.02.2005, 11:09:35 |
|
|
Nightcrawler |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ile kosztuje rozbicie się namiotem na patykach za dobę Gdzie konkretnie można się rozbić i gdzie można urządzić ognisko?? |
|
_________________ Nie ważne jakim się jest, ważne kim się jest. |
|
|
|
 |
Wysłany: 17.02.2005, 13:17:44 |
|
|
[mwl] |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie wiem, jak to jest dzisiaj... W wakacje doba od jednego namiotu wynosiła 5 zł. A rozbić się można było chyba wszędzie (pani, która zbiera kase i tak cie znajdzie... :P). Pozdrawiam! :) |
|
|
 |
Wysłany: 16.04.2005, 10:15:05 |
|
|
bkb |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Z Patykami to jest problem bo nie należą ona całkowicie do Gminy Zelów. Gmina jest tylko współwłaściciele (tak słyszałem). I doszły mnie słuchy że elektrownia chciał wykupić cały teren patyków, ale gmina nie chce sprzedać swojej części bo powstałby mini słok, prywatny, a gmina chce się pochwalić w ulotkach że ma własny zalew.
Co roku ktoś tylko zbiera opłaty ale w zamian sprząta teren i wprowadza pewien ład. W ostanie wakacje zrobili boisko do siatkówki plażowej i postawili bramki (drewniane) do piłki nożnej ale to juz coś.
Przydałby się jakiś porządny inwestor który zrobiłby z tego jakże ładnego zalewu ośrodek turystyczny. W wtedy z przyjemnością bym pojechał w niedzielne popołudnie. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 05.03.2006, 12:12:53 |
|
|
gicek |
Miętki |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zgadza się. Inwestor z pomysłem i dużą kasą, na początek oczywiście. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.03.2006, 09:07:37 |
|
|
jagda |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Gicek taki inwestor nie zainteresuje się patykami. Nie jest to teren na którym można zbijac kokosy. A kogo stać na to, żeby zainwestować i zarabiać tylko 3 miesiące w roku Raczej ktoś z obwoźnym handlem mógłby się postarać o jakieś pozwolenie, ustawić 2 parasolki i czekać co z tego wyjdzie. |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek...  |
|
|
|
 |
Wysłany: 05.04.2006, 18:46:24 |
|
|
jagda |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mam nieoficjalnego news'a: 21 maja na stanicy odbędzie się nadanie imienia zelowskiej stanicy harcerskiej - jakiego - niespodzianka Stanica tej niedzieli będzie otwarta dla wszystkich. Konkrety już niedługo na plakatach  |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek...  |
|
|
|
 |
Wysłany: 14.07.2006, 10:44:33 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nowe wieści z Patyków:
Cytat: |
Zakaz kąpieli odwołany!
W dniu 3 lipca br. na zalewie „Patyki” były pobrane próbki wody do zbadania przez Państwową Inspekcję Sanitarną w Powiecie Bełchatowskim. Po zbadaniu próbek w dniu 11 lipca otrzymaliśmy informację, z której wynika, że Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Powiecie Bełchatowskim po zapoznaniu się ze sprawozdaniami z badań laboratoryjnych dopuszcza do kąpieli zalew „Patyki” w Kol. Łobudzice (przy Stanicy Harcerskiej). W związku z powyższym, zakaz kąpieli w tym miejscu jest odwołany. |
Ochrona na Patykach
W dniu 30 czerwca br. pomiędzy Gminą Zelów a Spółdzielnią MUSI Ochrona Osób i Mienia została podpisana umowa na okres od 1 lipca do 31 sierpnia br. Umowa dotyczy m.in.: usług ochroniarskich, ustalania miejsc parkingowych, biwakowych, handlowych oraz pobierania opłat. Opłaty te wynoszą:
- ustawienie namiotu – 5 zł / dobę,
- ustawienie samochodu obok namiotu lub wjazd samochodem – 3 zł / dobę,
- miejsce handlowe – 10 zł / dobę,
- samochód z przyczepą – 8 zł / dobę.
|
źródło: www.zelow.pl |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.07.2006, 07:34:07 |
|
|
Kooociak |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Po zbadaniu próbek w dniu 11 lipca otrzymaliśmy informację, z której wynika, że Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Powiecie Bełchatowskim po zapoznaniu się ze sprawozdaniami z badań laboratoryjnych dopuszcza do kąpieli zalew „Patyki” |
Coś mi się wydaje, że ktoś nieźle musiał zapłacić za taką decyzję sanepidu, woda na patykach jest okropnie zanieczyszczona, dziwię się tym wszystkim turystom, że wchodzą do wody, ale i po części oni sami są winni, niejednokrotnie widziałem jak „ktoś” kąpie na patykach psa!! Raz byłem świadkiem takiego zdarzenia, mały powiedzmy cztero letni chłopczyk krzyczy do mamy, mamusiu, mamusiu siku, a matka na to szybko synku do wody. Do takiego stanu wody dochodzi jeszcze to, że okoliczni mieszkańcy zbiornika w nocy wylewają sajce do rzeki, która przepływa przez patyki. Szkoda słów !
DANON Świetne zdjęcia, ale byki z tych ochroniarzy ten po prawo wygląda jak Terminator IV |
|
_________________ "Każdy ma prawo do wypowiedzi,wiec zbędne pouczenia i sugestie daruj sobie”  |
|
|
|
 |
Wysłany: 26.07.2006, 09:24:35 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To nie moje zdjęcia  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 31.08.2006, 07:45:19 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Koniec wakacji, pogoda jaka jest każdy widzi, ludzi już nie ma na Patykach, a oni nadal tam koczują. No cóż umowa to umowa, dziś ostatni dzień  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 31.08.2006, 09:11:55 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
wreszcie! byłam tam ostatnio, pogoda była koszmarna, chciałam się tylko przejść po molo i wrócić a oni tam siedzieli przy malutkim ognisku i ani be ani me, a ja płacić w taką pogodę ochoty nie miałam. współczuje im, że muszą tam siedzieć i ludziom, którzy chcieli tam sobie wjechać. ehh  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 12.09.2006, 17:46:15 |
|
|
Kooociak |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Byłem dzisiaj na spacerze na patykach, obok mostu na drzewach zobaczyłem kartki informacyjne TEREN PRYWATNY I NR. TEL Ludzie, co się dzieje?? Czy ktoś z was wie cos na ten temat?? Czyżby gmina pozbywała się działek przyległych do zalewu?? Jaka jest więc przyszłośc patyków  |
|
_________________ "Każdy ma prawo do wypowiedzi,wiec zbędne pouczenia i sugestie daruj sobie”  |
|
|
|
 |
Wysłany: 12.09.2006, 19:42:02 |
|
|
Smerffi24 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
o ile dobrze pamiętam to teren wokół jest prywatny już od dawna, ale zbiornik wodny należy do PZW Zelów i to oni kilka razy w roku "sprzątają" wodę.
wiem, że właściciel zapowiadał wielkie imprezy tego lata na Patykach, czekałam, czekałam...........i sie oczywiście nie doczekałam no ale to u nas normalne. Pzdr  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 12.09.2006, 20:40:11 |
|
|
Kooociak |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
o ile dobrze pamiętam to teren wokół jest prywatny już od dawna, |
Skoro teren jest prywatny to ciekawe, dlaczego gmina zbiera pieniądze za wjazd czy tez za postawienie namiotu, ale ja tam nie wiem być może osoby prywatne maja tą ziemie na własność, tylko ze dopiero w tym roku pierwszy raz zobaczyłem na drzewach TEREN PRYWATNY
właściciel zapowiadał wielkie imprezy tego lata na Patykach, |
Szkoda, że z tych imprez nic nie wyszło, na patykach można było by zorganizować jakieś dożynki powiatowe czy cos w tym stylu, ustawić mnóstwo parasoli przy wodzie, jakaś scena, wesołe miasteczko, zorganizować jakiś dobry zespół, trochę to nagłośnić i ludzi było by tam tyle, że za sam alkohol sprzedany przez organizatorów, jeszcze by się za koncert jakiejś gwiazdy polskiej zwróciło, ostatnio byłem na dożynkach w Szczercowie i tam władze super pomyślały, bo zorganizowały całą imprezę nad wodą i naprawdę było przyjemnie, do tego występ Dody
W Zelowie jedynie władze zorganizują marną zabawę w straży, to już lepsze imprezy są w Buczku na dniu truskawki czy nawet w Łobudzicach  |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |