|
|
|
Co rozumiesz pod pojęciem "Lewica" |
socjaldemokraci |
|
35% |
[ 6 ] |
socjaliści |
|
5% |
[ 1 ] |
komuchy |
|
52% |
[ 9 ] |
inne (dodaj opinie na forum) |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Wszystkich Głosów : 17 |
|
Wysłany: 25.11.2005, 19:00:54 |
|
|
sld-zelow |
Miętki |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witajcie!
Podczas ostatniego zebrania zelowskiego Miejsko-Gminnego Sojuszu Lewicy Demokratycznej zostałem upoważniony (w drodze głosowania) do opublikowania w internecie uchwały Walnego Zebrania M-G SLD w Zelowie. Myślę, że miejsce z uwagi na rodowód i pochodzenie naszej organizacji jest jak najbardziej właściwe. Mam też nadzieję, że ten wpis zapoczątkuje dialog w temacie organizacji społeczno-politycznych w naszej gminie i zaowocuje szeroko rozumianą współpracą w tym zakresie.
Zapraszam do dyskusji.
Uchwała Walnego Zebrania M-G SLD w Zelowie z dnia 25-11-2005
Członkowie M-G organizacji SLD w Zelowie wyrażają swoją solidarność z Inicjatorami i Uczestnikami "Marszów Równości" organizowanych na terenie całego kraju. Wszelkie przejawy manifestowania równości społecznej zasługują na poparcie i powinny być (szkoda, że nie jest to takie oczywiste) niezbywalnym i konstytucyjnym prawem każdego z obywateli RP. Wykluczanie poza nawias społeczeństwa jego jednostek z powodów przekonań czy różnic jest niezgodne z lewicową wrażliwością i zasługuje każdorazowo na potępienie. Popieramy inicjatywę uwrażliwiania społeczeństwa na problemy mniejszości poprzez działania typu "Marsze Równości" i obligujemy Zarząd M-G SLD w Zelowie do przekazania naszego stanowiska do Rady Powiatowej SLD w Bełchatowie celem przekazania do władz partii oraz opublikowania powyższego stanowiska w internecie. |
|
_________________ Zarząd M-G SLD w Zelowie
Sekretarz: Dominik Szajbler |
|
|
|
 |
Wysłany: 26.11.2005, 12:51:06 |
|
|
maystero |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Uważam że Zelów jest wystarczająco tolerancyjny z racji tego, iż jest tu duża różnorodność religijna. A wszelkie pomysły, typu marsze równości itp., to trochę na śmiech się zbiera....... Ale nie jestem przeciwny, ale tez nie jestem entuzjastą myślę że było by śmiechowo!! Po takim marszu równości wiele by się wyjaśniło…. Wiadomo by było kto ma jakie dewiacje… |
|
_________________ Rzeczy niemożliwe wykonuje od ręki, na cuda potrzebuje więcej czasu.
 |
|
|
|
 |
Wysłany: 26.11.2005, 14:08:59 |
|
|
sld-zelow |
Miętki |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Na szczęście Zelów akurat nie potrzebuje "Marszów Równości". W tym mieście od zawsze prawa mniejszości były respektowane i nie trzeba nikomu o nich przypominać. Szkoda, że nie wszyscy biorą z nas(Zelowian) przykładu. Wszystkie tego typu akcje w których przypomina się o tym, że wszyscy niezależnie od poglądów czy przekonań mają równe prawa zasługują na pełne poparcie. |
|
Ostatnio zmieniony przez sld-zelow dnia 27.11.2005, 15:39:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wysłany: 27.11.2005, 08:46:01 |
|
|
jagda |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
maystero napisał: |
A wszelkie pomysły, typu marsze równości itp., to trochę na śmiech się zbiera....... Ale nie jestem przeciwny, ale tez nie jestem entuzjastą myślę że było by śmiechowo!! Po takim marszu równości wiele by się wyjaśniło…. Wiadomo by było kto ma jakie dewiacje… |
sld-zelow napisał: |
Na szczęście Zelów akurat nie potrzebuje "Marszów Równości" |
Sama tolerancja, jak widać... |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek...  |
|
|
|
 |
Wysłany: 27.11.2005, 11:22:10 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No właśnie jak to jest z tą tolerancją?
Polska od wieków była krajem tolerancyjnym, niech tu Zelów posłuży jako najlepszy przykład (mówię o wielu wyznaniach w jednym mieście). Także Żydzi po ucieczce z Hiszpanii znaleźli w kraju nad Wisłą gościnne miejsce do życia wprowadzając do polskiej rzeczywistości i historii nieco kolorytu kulturowego. Jak jest dziś, w XXI wieku?
Otóż jest bardzo źle moim zdaniem, ludzie są mniej tolerancyjni w naszym kraju niż przed wiekami!?
Może wynika to z faktu, że Polska była swego czasu niezłej klasy mocarstwem, otwartym na Europę, świat, inne kultury, wyznania, etc.
Dziś jesteśmy zaściankiem i to wcale nie wynika z naszych zawartości portfeli, ale zawartości głów. Małostkowość i brak perspektywicznego sposobu widzenia rzeczywistości sprawia, że ludzie boją się wszystkiego, co inne. Zapominają jednak, że każdy człowiek jest INNY i jest to jak najbardziej naturalny stan. UWAGA KATOLICY, jest to stan BOSKI! !
Skąd więc ta niebywała sprzeczność, że w kraju powszechnie katolickim, właśnie środowiska związane z kościołem szerzą antysemityzm, homofobię i wszelkie inne negatywne dla wszystkich idee.
Kiedy Polska serio się otworzy na świat?
Otóż chyba się otwiera, ale póki co z bólami. Jesteśmy podejrzliwi, wszędzie szukamy spisków, nie chcemy rozmawiać, możemy ewentualnie krzyczeć. Patriotyzm mylimy z rasizmem, wiarę z religią, socjalizm z komunizmem... I co najgorsze, nie chcemy się UCZYĆ
Potrzeba nam nieco spokoju, refleksji, samokrytyki etc.
A może my też jesteśmy inni? Ale z pewnością nie jesteśmy gorsi!
Równość dla WSZYSTKICH!!
Walczmy z wszelkimi przejawami dyskryminacji, najlepiej lokalnie, w domu, szkole, mieście...
Marsze równości są bardzo potrzebne, niech ludzie nauczą się tolerancji od innych!
Moi przyjaciele dziś maszerują w Warszawie, chciałbym z nimi tam być. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 15.11.2006, 10:24:30 |
|
|
Przemysław Chrust |
Miętki |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie wiem jak jest z tolerancją na tym forum. Jak na razie widzę tylko SLD.  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 15.11.2006, 20:08:42 |
|
|
Antek |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Przemysław Chrust napisał: |
Nie wiem jak jest z tolerancją na tym forum. Jak na razie widzę tylko SLD.  |
Ło Matko! Takie stare kotlety odgrzewane. To już nawet przetrawić nie idzie
A gdzie Ty na tym forum SLD czujesz - po incydentalnym poście. Trza troche na daty patrzeć.
z szacunkiem anty-komuch antek |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.02.2011, 08:10:06 |
|
|
impertynentka |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
Ostatnio zmieniony przez impertynentka dnia 24.02.2011, 16:06:16, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.02.2011, 09:27:24 |
|
|
Krytyk_Prawdziwy |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zróbcie w Zelowie marsz równości    |
|
_________________ Zelów - Tutaj nie ma przyszłości dla młodzieży
Jedynie co tu przetrwało to Kawiks i Lumpex:D !
Postarajmy się by coś tu zmienić ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.02.2011, 09:42:28 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
marsz rownosci czyli w praktyce sklada sie to na przemarsz gejow i lezbijek:P
A jesli chodzi o to to tolerancje do nich mam tylko wtedy gdy sie z tym nie afiszuja wlasnie przez takie marsze
PS. a odpowiedź na ten temat spoźniona o 5 lat;] |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.02.2011, 21:20:23 |
|
|
Krytyk_Prawdziwy |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: |
Kobita napisała referat to daj jej spokój  |
|
_________________ Zelów - Tutaj nie ma przyszłości dla młodzieży
Jedynie co tu przetrwało to Kawiks i Lumpex:D !
Postarajmy się by coś tu zmienić ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.02.2011, 21:55:28 |
|
|
impertynentka |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
Ostatnio zmieniony przez impertynentka dnia 24.02.2011, 16:06:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wysłany: 23.02.2011, 14:27:31 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Krytyk_Prawdziwy napisał: |
Cytat: |
Kobita napisała referat to daj jej spokój  |
A gdzie akapity od czasu do czasu można użyć takiego wielkiego klawisza jak "Enter".
Lepiej by się czytało taki długi tekst |
|
|
|
|
 |
| |