|
|
|
Wysłany: 23.11.2005, 19:17:03 |
|
|
jagda |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Znalazłam wyniki ciekawych badań
http://www.dzieci.org.pl/sdsinew/news/news.php?subaction=showfull&id=1132655780&archive=&start_from=&ucat=5&&alone=.
Co o nich sądzicie, czy są zbierzne z Waszymi poglądami na życie, czy jak w większości badań, mają nas podnieść na duchu??
Cytat: |
W hierarchii wartości młodych Polaków na pierwszym miejscu jest rodzina. Życie pełne wrażeń zajmuje jedno z ostatnich miejsc – wskazują wyniki badań prof. Marii Czerwińskiej-Jasiewicz z Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. Dane wyłaniające się z tych badań przeczą tezom o zepsuciu współczesnej młodzieży i kryzysie rodziny.
W prowadzonych od 1997 r. badaniach uczestniczyło 800 uczniów gimnazjów, liceów i techników w wieku 14-15 lat oraz 17-18 lat.
PRZEDE WSZYSTKIM BEZPIECZNA RODZINA
MĄDROŚĆ, SZCZĘŚCIE I PRZYJAŹŃ
CHŁOPCY CENIĄ NIEZALEŻNOŚĆ |
Biorąc pod uwagę wiek respondentów, dziwi mnie chęć posiadania rodziny. Z moich obserwacji wynika, że jest wręcz odwrotnie. Ale dość o mnie. Czekam na Wasze wypowiedzi.  |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek...  |
|
|
|
 |
Wysłany: 24.11.2005, 16:11:14 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
A ja sądziłem, że priorytety Polaków ograniczają się do sentencji: NAJEŚĆ SIĘ, WYSPAĆ, WYPIĆ I ZAPALIĆ
A tu proszę, zamurowało mnie, ale nie należy przeceniać tego typu badań, bo to tylko badania (Tusk też miał wygrać wybory).
Moja najważniejsza wartość (może się jeszcze zmieni kiedyś) - PRZYJACIELE, bo przekonałem się, że nie ważne gdzie, kiedy, za ile, ale ważne Z KIM! |
|
|
|
|
 |
| |