|
|
|
Wysłany: 08.11.2005, 18:53:02 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Czy nie mieliście kiedyś tak, że chcieliscie zagrac sobie z kims przez neta w jakas gre a tu wyskakuje wam komunikat ze gra jest piracka i nici z tego.
To oczywiscie skrajne przypadki ale np na piracie jzu nie pogracia w Warcrafta czy StarCrafta.
Są też gry gdzie wystarczy wpisac adres IP hosta, ale kto uzywajać neostrady sprawdza swój IP.
Ostatnio dostałem program, któy pozwala stworzyć miedzy sobą VPN (Virtual Private Network. Po jego zainstalowaniu dostajemy nr IP i mozemy stworzyć własną sieć lub dołaczyć sie do jakiejś istniejącem. Adres,który otrzymujemy na początku mozemy miec na stałe(rzekłbym powinniśmy mieć). I poprzez VPN mozemy przeglądac czyjeś zasoby(o ile ma ktoś cos udostępnione)
Ten Prgram to HAMACHI
http://files.hamachi.cc/HamachiSetup-0.9.9.9-pl.exe
:arrow:Sciagamy go i instalujemy
łączymy się kliknięcie na przycisk (Włacz - Power - kazdy chyba wie jaki to symbol) i Otrzymujemy adres IP.
Trójkąt z kólkami na rogach to przycisk konfiguracji sieci. (tworzymy swojasiec lub dołączamy sie do istniejącej
istniejąca jzu sieć to l: zelow p: zlwhamachi
Ikona zębatki otwiera na menu konfiguracji programu
Po ty maj kjuz dołaćzymy sie do jakis sieci to najlepiej jest kliknac w tą ikone i następnie w przycisk "zapamietaj tożsamość" (jest to plik wpisu do rejestru który najlepiej sobie gdzies zachowac, który sprawdza sie jeśli mieliśmy formata i instalujemy ponownie hamachi, wtedy przed uruchomieniem hamachi odpalamy ten pliczek i po uruchomieniu hamachi mamy ten numer IP któy mielismy przed formatem i jesteśmy w tych sieciach w których byliśmy przed formatem)
:!:UWAGA:!: Prędkosc z jaka ktoś bedzie mogł od Was sciagać zależy od waszej prędkosci upload.
Na razie testowałem na tym Warcrafta i chodził dobrze. Mam upload 12 KB/s i chodził bez lagów. (nie mam żednych gier wiec nie ma mjak testowac).
Jeśli tworzycie jakaś siec tylko do jakiejś gry to dajcie tu namiary na wasza siec, lub jesli znajdziecie jakąś siec tematyczną (w sensie gier) to też umieście Login i PAssword do niej (o ile będzie mozna to zrobić)
Także zapraszam do sicagania i moze sie kiedyś spotkamy na jakieś partyjce w jakaś gre.
Prosiłbym o wpisywanie również w jakie gry udało wam sie przez Hamachi zagrac.
Pozdrawiam |
|
Ostatnio zmieniony przez C4rtm4n dnia 10.11.2005, 17:15:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
| |