[mwl] |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
O tym, że google to najlepsza na świecie wyszukiwarka, chyba nikomu nie muszę mówić. Tak samo nie muszę wspominać, że jest ona najszybszą z dostępnych w sieci wyszukiwarek. Dziwi jednakt fakt, że wiele osób nadal nie potrafi z niej korzystać...
Nie o tym jednak chciałem napisać. Kiedyś był temat o zdjęciach z satelity, dokładniej o NASA World Wind. Niestety nie wszystkich było stać na taki wysiłek, aby ściągnąć to kilkaset mega. Doskonale to rozumiem, w końcu przez kilka dobrych lat korzystałem z modemu.
Aż tu nagle google zaskoczyło mnie kolejną wprowadzoną nowością. Chodzi o mapy, przede wszystkim USA. Po przełączeniu trybu na satelitarny, możemy oglądać prawie identycznie Stany Zjednoczone, jak to ma miejsce w programie NASA! Nic prostszego, wystarczy wejść na: http://maps.google.com/ i na pasku po prawej stronie przełączyć na 'Satellite'. Niestety podobnie jak w World Windzie dokładne zbliżenie mamy na terenie wielkich miast Stanów Zjednoczonych. Jednak nie przeszkadza to w niczym, aby spędzić na googlach kilka nocy! ;) |
|