|
|
|
Wysłany: 15.03.2004, 15:37:25 |
|
|
n0x |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
"Miałem sen, gdzie wszyscy mieli komputery, i każdy komputer miał WINDOWSA (nie to nie wytnijcie to z tym windowsem :] ) każdy komputer miałl FreeBSD, i miał przynajmniej sieć LOKALNĄ"
Ludzie sprawa jest prosta. Możemy sobie w zelowie zbudować sieć lokalną LAN. Połączyć wszystkie komputery w zelowie w jedną sieć. Sprawa nie jest trudna i nie wymaga niewiadomo jakich środków finansowych.
Poszukuje ludzi chętnych do pomyślenia chociaż o takiej sieci w zelowie. Sprawa jest prosta bo podłączenie wszystkich komputerów było by bezprzewodowe co eliminuje sporo problemów i tworzy w zanadrzu nowe. Jeśli ktoś by był chętny do pogadania o tym to proszę.
Porozmawiam chętnie nawet osobiście, przedstawie pierwsze projekty cenowe i w ogóle wszystko prawie mogę omawiać przez 24h na dobe. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 15.03.2004, 16:33:49 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Pomysł, fakt bardzo dobry a nawet bardzo dobry
Kiedyś coś takiego też przeszło mi przez myśl ale...
Wszystko zależy od dobrego zgrania. Sprawy techniczne i przedewszystkim finansowe.
Temat otwarty... może w końcu zdziałamy coś w tym zelowskim padole, w którym mieszkamy. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 15.03.2004, 17:15:43 |
|
|
Fago |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No ja chętnie bym się podłączył do was ale chyba będzie to nie możliwe jeśliby nawet powstała taka sieć WLAN. No cóż pozostaje mi tylko zainwestować w kompa i czekać na załozenie neta |
|
|
 |
Wysłany: 16.03.2004, 12:58:12 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jestem pewien że z naszych działek znajdzie sie spokojnie 6 osób . Bezprzewodowy LAN to świetna sprawa. Ja sie na to pisze.  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 16.03.2004, 17:43:03 |
|
|
Antek |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
n0x napisał: |
"Miałem sen, ....] |
Qrcze, kiedyś miałem podobne sny, ale wszystko się rozwaliło o TPSE.
A tak w ogóle to jak widzisz główny cel założenia takiej sieci?
pzdr. wszystkich Antek
PS. Piszę pierwszy raz na tym forum - jak coś nie gra to proszę o wyrozumiałość  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 16.03.2004, 19:26:50 |
|
|
n0x |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
tu jest o tyle dobrze ze w budowie sieci WLAN tpsa wogole nie jest potrzebna. nie potrzebujemy jej zadnej zgody ani doslownie nic.
WLAN WIRTUAL Local Area Network co znaczy - bezprzewodowa ciec lokalna. gdzie tu tpsa.
zaczac jest prosto. trzeba znalesc kilku chetnych ludzi, pare groszy ( nie klamiac to tak kolo 300zl) na glowe i zaczyna sie zabawa. kazda kolejna osoba w jakim stopniu bedzie pokrywala koszty sprzetu. wiec nikt nie straci.
zasieg sieci WLAN wynosi nawet do 20km 9nam wystarczy 5km z zwyklech nadajnikow (nie bede zaglebial sie w szczegoly techniczne.
pozdro dla wszystkich i dla ANTKA |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 16.03.2004, 20:33:33 |
|
|
Antek |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Sprawa jest do przemyślenia. Ale napisz może coś na temat mojego głównego pytania:
- Jaki widzisz konkretny cel działania i uruchomienia takiej sieci?
- Do czego ma to służyć? - według Ciebie
IMHO komunikować się można między sobą i wymieniać dane nie koniecznie w sieci wewnątrzenej. Jest mail, GG, Tlen
pzdr. Antek |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 16.03.2004, 21:37:50 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tak na początku chciałbym powitać pana Antka na naszym forum
Cel działania (z przymrózeniem oka) - .............. tj. dla n0x'a i innych to wielka sieć w której można pokatać w Q3
Ale sama sieć to troszkę za mało, i myśle że wszyscy chcieliby czegoś więcej........ a czego to już wiemy
Pozdrówki |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.03.2004, 01:58:27 |
|
|
zelowiak |
Morderator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No to ja jush składam kasiórke ... tylko szkoda..., że 18 mam już za sobą ... bo tak już nie było by problemu ... tymczasem będe śledził wasze poczyniania... :wink: |
|
_________________ dobra cegła nigdy nie jest zła.. |
|
|
|
 |
Wysłany: 20.03.2004, 10:41:29 |
|
|
MalyMike |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mam nadzieje ze ruszy ten WLAN bo z chęcią bym sie do tego interesu dołączył szczególnie że cena nie jest zbyt wygórowna. Tylko mam pytanie czy nie bedzie problemów z polączeniem przez ta sie gdyż mieszkam na ulicy poprzecznej ? |
|
_________________ wojsko-- bezsensowna strata czasu!! |
|
|
|
 |
Wysłany: 20.03.2004, 15:20:42 |
|
|
n0x |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
taka siec moze sluzyc do zabawy przedewszystkim. niestety nie kazdy moze porozmawiac przez gg w zelowei poniewaz jak juz wczesniej kilka osob zauwazylo nie ma tu dostepu ogolnego do internetu, a taka siec byla by dobrym rozwiazaniem. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.03.2004, 18:43:53 |
|
|
Antek |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
n0x napisał: |
taka siec moze sluzyc do zabawy przedewszystkim. niestety nie kazdy moze porozmawiac przez gg w zelowei poniewaz jak juz wczesniej kilka osob zauwazylo nie ma tu dostepu ogolnego do internetu, a taka siec byla by dobrym rozwiazaniem. |
OK. Jak możesz to napisz w skrócie jak wyobrażasz sobie technikalia, przy założeniu, że:
- użytkownicy są rozrzuceni po Zelowie
- nie wszyscy będą się widzieć optycznie (ważne przy radiówce)
- czy chcesz tą siecią załatwić dostęp do Internetu?
pzdr. Antek
PS Jeśli możesz to szerzej na priva |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 22.03.2004, 21:57:46 |
|
|
Krzycho |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Spoko, że mogłaby być WLAN, tylko ciekawy jestem, kto się na to odważy, że by to zrobić. Na razie nie ma, na kogo liczyć z tym działaniem i pomysłem wszystko jest w głowie lub na kartce!
P.S. A TP S.A. niewie gdzie rośnie KASA. |
|
|
|
|
 |
| |