|
|
|
Wysłany: 03.10.2011, 12:47:21 |
|
|
seweryna |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Widzę, że marnie z poczuciem humorku u nawzajem się wazelinujących, dostojnych forumowiczów. A Pan C4rtm4n pisząc ile mam lat, chciał mi powiedzieć, że już niedługo umrę? Bo jeśli tak, to lecę po trumnę! Eeech, nie ładnie wypominać kobiecie wiek, a jeszcze „... takiej jak ja.” A gdzie podział się ten wpis czerwony - "KSIĄŻKA SPŁONIE" - bo mi się podobał a już go nie ma? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.10.2011, 13:27:58 |
|
|
gemini |
Stojąc leżał |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Przemówiła ludzkim głosem  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.10.2011, 14:48:52 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja go nie usunąłem najwyraźniej zrobili to moderatorzy mając ku temu powody. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.10.2011, 18:10:23 |
|
|
seweryna |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Szkoda, bo to był jedyny post z polotem i klasą, w tym tak "poważnym" temacie dotyczącym "dalszych losów gminnej służby zdrowia". No i był inspirujący, cha... |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.10.2011, 15:35:17 |
|
|
seweryna |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Wszystkich tych z Państwa, którym podobają się moje wiersze zapraszam do Małpiego Gaju. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.04.2012, 08:23:28 |
|
|
seweryn |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dzień dobry . Temat chyba jednak aktualny nadal .
Odpowiedź na tytułowe pytanie już chyba jasna - agonia i to szybka .
Pani burmistrz zapowiadała rozkwit przychodni a tu jak na razie coraz trudniej dostać się do lekarza i ogólnie zapanował wielki chaos w gminnej przychodni. Dyrektorem miał być prawdziwy menadżer a nie lekarz
( takie były argumenty za zwolnieniem dr. Ożarka ) ale się pani burmistrz odmieniło . Na dyrektora wybrano jakąś pomarszczoną babcię - lekarkę , która lata po przychodni z papierosem w zębach i bluzga na personel . Najgorsze jest jednak to ,że podobno sytuacja finansowa przychodni jest fatalna i będą zwolnienia .Już w marcu część personelu w tym i lekarze - otrzymała wypowiedzenia z pracy . . Dziwi mnie trochę tempo w jakim została rozłożona gminna placówka - bo nie ma jeszcze chyba pół roku nowych rządów . Zwracam się więc z publicznym pytaniem do pani burmistrz - czy tak wyszło przypadkiem , czy tak miało być ,że za chwilę nie będziemy mieli gminnej przychodni. Pytanie tym bardziej aktualne ,że słychać tu i ówdzie pogłoski o szybkiej prywatyzacji . |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.04.2012, 09:49:47 |
|
|
obserwatorboczny |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam Państwa
Jako ,że jestem pacjentem gminnej przychodni to też głos w temacie zabiorę.
Obawiam się ,że moj przedmówca ma rację - ja także obserwuję z niepokojem jak gminna placówka stacza ię pod wzglęgem jakości opieki i organizacji pracy w przepaść . Aż strach pomyśleć co będzie jeżeli informacje Seweryna ,że zwolnionych zostanie część lekarzy , się potwierdzą . Już teraz jest problem dostać się po południu do lekarza.
Jeszce bardziej niepokoi mnie fakt ,że już od pewnego czasu w kręgach zbliżonych do PSL i Pani Burmistrz Świerczyńskiej mówi się głośno ,że służba zdrowia będzie do przejęcia . Na pewno znajdą się chętni aby na tym dobrze zarobić . Ponieważ nie było powodów dlaczego gmina miała by się pozbyć dobrej i dochodowej placówki - to należało ją trochę podniszcyć co by móc powiedzieć ,że dalej już się nie da funkcjonować i trzeba szybko prywatyzować . Obawiam się ,że dokładnie taki scenariusz jest realizowany od pół roku a radni ( z przewodniczącym komisji zdrowia Kaczmarkiem ) udają ,żę nie wiedzą o co chodzi |
|
_________________ obserwator boczny |
|
|
|
 |
Wysłany: 09.04.2012, 16:00:08 |
|
|
gemini |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
obserwatorboczny napisał:
Cytat: |
Obawiam się ,że dokładnie taki scenariusz jest realizowany od pół roku a radni ( z przewodniczącym komisji zdrowia Kaczmarkiem ) udają ,żę nie wiedzą o co chodzi |
WINCENTY BERLIŃSKI
DARIUSZ KACZMAREK
JULIUSZ MARKS
TOMASZ TOKARCZYK
i pozostali ze ŚWIRCZYŃSKO - BERLIŃSKIEJ KOTERII
współodpowiadają za TRAGICZNY STAN SPZOZ |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 11.04.2012, 08:06:37 |