|
|
|
Wysłany: 02.06.2004, 18:05:45 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
19 za wczesnie przeciez to jeszcze bedzie bardzo widno najlepiej o 20 30 albo cos kolo tego.
Najlepiej ognicho bo do grile to potrzeba tego węgla a on kosztuje ileś tam i trzeba by sie zrzucać a to nie taki łatwe będzie. A drewno to można z lasu wyciągnąć, a tak pozatym to zawsze w wakacje na patykach jest takei drewno (a przynajmniej bylo) co sobie można na ognisko pożyczyć |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
Wysłany: 02.06.2004, 18:59:49 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak najbardziej ja jestem również za ogniskiem. Ale nie myśl sobie meier, że pójdziesz do lasu i pozbierasz drewna na wielkie ognisko trwające do rana
Tutaj każdy będzie się musiał zastanowić skąd można wziąć jakieś drewno, i to całkiem sporo bo z doświadczenia wiem że "troche" tego idzie...
Co do drewna co to sobie można "pożyczyć" to musiałbyś pożyczać z siekierką a ja nic z ty wspólnego nie chiałbym mieć.
Więc od dziś rozglądajcie się za materiałem opałowym, może ktoś ma jakieś niepotrzebne kłody, może coś dziadek udostepni lub ktoś z budowy....
Przed ogniskiem lub nawet wcześniej załatwi sie jakiś transport, pozbiera i nie będzie problemu.
Apropo wczesnej godziny.... czy komuś to będzie przeszkadzało że jest widno? Bo mi nie  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 02.06.2004, 19:14:34 |
|
|
Katarzyna:) |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dla mnie godzina 19 jest w sam raz....Bo zbyt późno też nie ma sensu robić...Niektórzy po 20 już chodzą spać. |
|
_________________ Sprawiedliwa wolność jest tylko halucynacją
Czekającą na krawędzi odległego horyzontu
A my wszyscy jesteśmy obcymi w globalnej iluzji
Pragnącymi i potrzebującymi niemożliwego nieba |
|
|
|
 |
Wysłany: 02.06.2004, 19:15:13 |
|
|
Nightcrawler |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Może niektórym będzie przeszkadzało, że jest widno Wsumie to też na takim spotkaniu część osób będzie chciała mieć trochę intymności, np. jakieś pary. A ja całe życie jestem samotny więc mi nie zależy czy będzie widno czy ciemno. |
|
_________________ Nie ważne jakim się jest, ważne kim się jest. |
|
|
|
 |
Wysłany: 02.06.2004, 19:21:30 |
|
|
Katarzyna:) |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
A co do tego,czy lepsze jest ognisko,czy grill...To wydaje mi się,że lepsze jest ognisko. |
|
_________________ Sprawiedliwa wolność jest tylko halucynacją
Czekającą na krawędzi odległego horyzontu
A my wszyscy jesteśmy obcymi w globalnej iluzji
Pragnącymi i potrzebującymi niemożliwego nieba |
|
|
|
 |
Wysłany: 02.06.2004, 19:33:51 |
|
|
n0x |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
hmmm... ja tam moze bym grilla rozpalil ale jak bedziemy siedziec w nocy to przydalo by sie swiatlo jakies a najlepiej to z ogniska. wiec trzeba by to przemyslec albo zalatwic to i to.
godzina na rozpalenie dobra,
jedzenie kazdy w swoim zakresie lub zmowione gropy,
drewno najlepiej juz kolekcjonowac,
transport sie znajdzie,
pozdro i czekac na dalsze instrukcje
ehhe  |
|
_________________ nie nawidze przekupstwa w zelowie i korupcji a także CIEBIE Władziu bo to my mamy dbać o bezpieczeństwo na drogach  |
|
|
|
 |
Wysłany: 02.06.2004, 22:12:07 |
|
|
Fago |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
U mnie się tez troche drewna znajdzie więc kwestja pozostaje tylko w transporcie ,a co do godziny myśle iż ok. 19 godz. mozna powoli zbierać się do miejsca naszego spotkania. |
|
|
 |
Wysłany: 03.06.2004, 07:41:45 |
|
|
maystero |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja chciałbym podpowiedzieć skąd wsiąść drewno na opał......
1. Można porąbać "swoje" łóżko.
2. Rozmontować jakąś szafę, komórkę, stodołę itp.
Każdy chyba ma jakieś zapasy drewna, a jeśli nie to niech zacznie zbierać (zakłady stolarskie, place budowy....)
Ale w żadnym wypadku nie należy sobie "pożyczać" drewna:
- z lasu (tak jak to wspomniał jeden forumowicz - nie będę palcem pokazywał)
- od sąsiada (chyba że właściciel się zgodzi - nie brać bez jego wiedzy )
- z placów budowy itp. (jak wyżej) |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.06.2004, 15:33:50 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie koniecznie z lasu. Tam na patykach jest takie specjalne drewno dla tych osób co mają tam namioty. Więc jak byśmy wzieli z jeden namiot to też byśmy tam mieli namiot:P i zrobili sobie ognich z ich(naszego) drewna, bo wkoncu mamy też tam namiocik rozbity. Tylko nie wiadamo na 100% czy tam to drewienko bedzie, pamiętam że zawsze bylo a w tym roku to nie wiem. Każdy co na ognisko chce iść przynosi ze sobą 10kg drewna w plecaku i po sprawie. |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
Wysłany: 03.06.2004, 15:53:25 |
|
|
Nightcrawler |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No cóż, mam wrażenie, że to spotkanie forumowiczów to będzie jedna wielka improwizacja Pocieszam się jedynie tym, że nawet w każdym, najdoskonalszym planie mogą znajdować się błedy. Mam nadzieję, że ten zlot okaże się być dobrym pomysłem i wszystko będzie dobrze. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.06.2004, 22:13:35 |
|
|
n0x |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
oj ludzie przesadzacie troche z tym drewnem, jak by to bylo jednyne zmartwienie. sa jeszcze inne rzeczy po za drewnem o ktore rowniez nalezy zadbac (np. PIWO itp.)
ja tam mam plan obmyslony w 10% (jak narazie wystarcza)
przywoza mnie wraz z grilem jedzeniem skrzynka piwa o 19. rozpalam grila (kolo ogniska), wrzucam na niego jedzenie (wolowinka lub inne miesko), nad ogniskiem smaze kielbaske, siedze na skrzynce z PIWKIEM. I tak zlatoje mi do 6 rano. gdy orientuje sie ze to juznastepny dzien wrzucam kolejne jedzenia na grilla otwieram kolejnego browarka i jem co nieco popijajac zupka z hmielu, po czym ide sie wykapac w super czystej ZRUDLANEJ wodzie . jak wyjdze z tej wody to bedzie jz cos kolo 14 po poludniu to zabiore sie do domu z BUTA.
dobry plan dnia? |
|
_________________ nie nawidze przekupstwa w zelowie i korupcji a także CIEBIE Władziu bo to my mamy dbać o bezpieczeństwo na drogach  |
|
|
|
 |
Wysłany: 04.06.2004, 00:07:33 |
|
|
zelowiak |
Morderator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Transport drewna ...hmm... w tamtym roku był pewien człowiek z wózeczkiem takim fajnym pojemnym i jest nawet członkiem forum Borciuch chyba nie ma nic przeciwko by go wykorzystać dla dobra wszystkich Ponadto przydałby się jakiś REGULAMIN tego spotkania... żeby nie było nieporozumień :] |
|
_________________ dobra cegła nigdy nie jest zła.. |
|
|
|
 |
Wysłany: 04.06.2004, 07:05:29 |
|
|
Nightcrawler |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zgadzam się z zelowiakiem. Powinien być jakiś regulamin żeby nie dochodziło do niepotrzebnych sytuacji. Ale teraz pytanie: kto się podejmie napisania takiego regulaminu?? Osobiście uważam, że każdy z forumowiczów powinien napisać po jednym punkcie regulaminu a administrator tej strony (to tylko przykład, może to zrobić inna osoba) mógłby zebrać wszystkie punkty w całość. |
|
|
|
|
 |
| |