|
|
|
Wysłany: 29.05.2008, 13:46:32 |
|
|
badboys2 |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
sprawa jest prosta. w zelowie nie ma co robic w chwilach wolnych. mnie np brakuje strasznie jakiegos boiska do kosza czy pilki noznej z prawdziwego zdarzenia gdzie bedzie mozna przyjsc na wet po 21 i pograc.
ruszyl program rzadowy "moje boisko - orlik2012" czy jakos tak
1/3 kosztow pokrywa wojewodztwo
1/3 z budzetu panstwa
1/3 musi wylozyc gmina
w sumie 1 i ostatnia szansa na takie cos. wzyscy przed me 2012 chca sie pokazac, i jest to naprawde jedyna szansa zebysmy mieli takie boisko.
ostatnio rozmawialem z a. debkowskim, i powiedzial mi ze zglosilismy sie do tego programu. czy ktos ma jakies sokladniejsze informacje? na oficjalnej stronie zelowa nic nie widze, na stronach samorzadowych tez nic nie widze o nas dlatego pytam tutaj.
ktos cos wie?
ktos jest za badz przeciw? a moze by jakas petycje napisac do burmistrza w tej sprawie gdyby nie bardzo chcieli sie zglosic? |
|
_________________ ron artest |
|
|
|
 |
Wysłany: 30.05.2008, 04:54:49 |
|
|
moderator |
Ostry |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja nic nie wiem ale chciałem ci tylko przypomnieć, że na klawce masz takie dwa magiczne klawisze jak shift i alt. Ich używanie spowoduje, że zdania zaczynać się będą dużą literą a niektórym literkom wyrosną ogonki. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 31.05.2008, 15:58:36 |
|
|
badboys2 |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
nie chce offtopikowac, ale w regulaminie forum nie ma nic o pisaniu bez polskich znakow (jest natomiast o scislym trzymaniu sie tematu w swoich postach, czego w twoim poscie poza kilkoma pierwszymi wyrazami nie ma). na zadym forum na ktorym pisuje, nie uzywam polskich znakow. nie widze tez powodu dla ktorego mialbym teraz to zmieniac.
mysle, ze wazniejszy dla nas jak i mieszkancow naszej gminy/miasta od stylu mojej pisowni jest sam temat, ktory dalby dzieciakom miejsce, w ktorym moglyby zabijac wolny czas, bo brakuje tekiego miejsca z prawdziwego zdarzenia. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 31.05.2008, 20:18:31 |
|
|
moderator |
Ostry |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Co do tematu, to masz rację i zgadzam sie z tobą w 100%.
Co do twojej "dysleksji", to widzę, że masz też problem z czytaniem, jak powołujesz się na jakiś przepis, np. regulamin, to poznaj go wcześniej. Punkt 4 regulaminu, myślnik 11 cyt:
-Staraj się unikać literówek oraz błędów ortograficznych i stylistycznych. Jeśli takie popełniłeś popraw je klikając przycisk "Zmień".
Co do tematu, to słyszałem kiedyś - info nie potwierdzone, że miasto chce odzyskać halę Śnieżka na Piotrkowskiej i zrobić tam miejską halę sportową. To mogłoby być fajne i z całą pewnością przydatne dla mieszkańców. Były tam kiedyś fajne korty. Gdyby je odnowić, miałyby powodzenie. |
|
Ostatnio zmieniony przez moderator dnia 02.06.2008, 22:34:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wysłany: 02.06.2008, 14:43:02 |
|
|
Tommy |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
lodowisko w śnieżce było super, ludzie z łasku i bełchatowa nam jej zazdrościli...
także chęć odzyskania hali przez miasto jak najbardziej popieram, niech też zrobią coś z pozostałościami kortów obok, a takie boisko też się przyda! |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.01.2009, 22:52:20 |
|
|
boreira |
Miętki |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
myśle, że Zelów ma wielki potencjał. Zacząć można od Orlika, kończąc na hali  podniosłoby to turystykę a co za tym idzie mieszkańcy byliby bogatsi  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.03.2009, 20:16:08 |
|
|
kibic30 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Z tego co ja się orientuje to sprawa Orlika nie jest taka prosta, mianowicie jeśli gmina dostanie pieniądze na orlika 2012 to nie otrzyma przez najbliższy czas pieniędzy na rozwój infrastruktury sportowej taki obiekt to około 1 mln. zł a za takie pieniądze można zrobić o wiele więcej , choćby przywrócić do świetności wcześniej wspomnianą halę, korty czy pełnowymiarowe boisko ze sztuczną murawą( to orlikowskie nie jest pełnowymiarowe). Prawda jest taka że w Zelowie nie ma normalnej hali , w sp nr 2 nie ma wcale! w sp 4 i w L.O. są mniejsze od mojego salonu a ta w zawodówce to przykład jak się budować nie powinno. Boisko do nogi ? stare na lubelskiej własność ZKS normalny mieszkaniec nie wejdzie czyli też nie ma . Infrastruktura sportowa w Zelowie NIE ISTNIEJE ! Najgorsze jest to że można było coś robić małymi kroczkami nie od razu Kraków zbudowano ale w Zelowie z całym szacunkiem dla władz od niepamiętnych czasów w tym kierunku nic się nie robi no może poza Włókniarzem ale to chyba bardziej zasługa obecnego prezesa. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 30.06.2009, 07:15:04 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
kibic30 napisał: |
Infrastruktura sportowa w Zelowie NIE ISTNIEJE ! Najgorsze jest to że można było coś robić małymi kroczkami nie od razu Kraków zbudowano ale w Zelowie z całym szacunkiem dla władz od niepamiętnych czasów w tym kierunku nic się nie robi no może poza Włókniarzem ale to chyba bardziej zasługa obecnego prezesa. |
A w buczku maja być 2 orliki. Można? Można
http://buczek.ehost.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=180&Itemid=2 |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 30.06.2009, 11:35:35 |
|
|
srootootoo |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Orlika w Zelowie to my se możemy najwyżej fiknąć. Jest sposób na tę ignorancję ze strony GBur-mistrza.
Poróbcie aktualne zdjęcia hali lodowiska, kortów, boiska na lubelskiej i wyślijcie do Urzędu Miasta z zapytaniem. Trzeba może wysłac petycję z podpisami do rady miasta.
Bo prawda jest taka, że brak pieniędzy to BZDURA. Jak ktos nie chce to nie będzie.
Zresztą czego oczekiwac od ludzi którzy nawet 100 lecia straży nie potrafią zorganizować, tylko jakąś wiejską potupaje jak w grębocinach nad stawem.
No a dni Zelowa? K ...A mogli jeszcze zaprosić tego dziadka z Mam Talent co zapierdzielał na szczawiu O sole mio. Żenada. Róbta co chceta. Ja sie wyprowadzam do Buczku. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 06.07.2009, 16:50:00 |
|
|
badboys2 |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
to juz sa jaja, zeby w buczku byly 2 a w zelowie nie bylo zadnego:D
pytanie brzmi, czy w ogole nasze wladze zglaszaly sie do programu orlik? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.02.2011, 22:37:34 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Odświeżam temat. Pierwszy Orlik w Zelowie nadal w budowie! Ciekawe ile będzie miał usterek, podobnych do opisanych tutaj:
http://www.blogpress.pl/node/7547
Obym nie był złym prorokiem... O ile oczywiście uda się go w ogóle wybudować. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.02.2011, 09:48:06 |
|
|
Krytyk_Prawdziwy |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: |
Obym nie był złym prorokiem... O ile oczywiście uda się go w ogóle wybudować. |
Z tego co słyszałem z nagrań na sesji to obecnie wogóle jest budowa wstrzymana bo przecie firma zwiała Może się coś już ruszyło ?! |
|
_________________ Zelów - Tutaj nie ma przyszłości dla młodzieży
Jedynie co tu przetrwało to Kawiks i Lumpex:D !
Postarajmy się by coś tu zmienić ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 09.02.2011, 13:37:15 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
na pewno się ruszy , kilka dni temu widziałam dwóch czy trzech mężczyzn wykonujących jakieś pomiary i chyba płot wyburzono |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
| |