Wysłany: 03.02.2011, 10:16:35 |
|
|
emaster |
Plastyczny |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
byłem na miejscu tragedii około godzinę po zdarzeniu, auto kompletnie rozbite, było to uderzenie bokiem w słup, drogi wtedy już były posypane piachem i w większości lód był rozpuszczony |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.02.2011, 13:56:38 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Znałem osobiście tych dwóch chłopaków. Jeszcze niedawno bawili się na studniówce, a teraz jeden z nich nie żyje. Przykra sprawa  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.02.2011, 15:04:00 |
|
|
emaster |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kod: |
http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/14628/belchatow,tragiczny,wypadek,w,zelowie,na,ulicy,kilinskiego,18,latek,nie,zyje,(zdjecia)/ |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.02.2011, 22:20:13 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
brak mi po prostu słów ( |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 04.02.2011, 11:35:23 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: |
Na ulicy jest szklanka. Zero piasku , droga hamowania przy 20 km/h to 50 m. |
Tylko, że jak stała się taka tragedia to dopiero wtedy po ulicach jeżdżą piaskarki. Wcześniej jakoś nikt o to nie zadbał, a przecież nikt nie jeździ po 20 km/h po prostej drodze. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 04.02.2011, 12:18:48 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jechałem tamtędy pół godziny wcześniej, i to bardzo wolno, a nie mogłem się zatrzymać.
Ukasy nie masz racji, bo jeśli warunki drogowe są takie a nie inne to trzeba dostosować prędkość do nich a nie do znaków, choćbyś miał jechać po autostradzie 10km/h. A aktywność służb drogowych to już inna sprawa. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 04.02.2011, 12:22:17 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ukasy nie masz racji, bo jeśli warunki drogowe są takie a nie inne to trzeba dostosować prędkość do nich a nie do znaków, choćbyś miał jechać po autostradzie 10km/h |
No dobrze, ale dlaczego drogi nie były posypanie piaskiem  Dzisiaj jak szedłem do szkoły to po ul. Kilińskiego jeździły aż dwie piaskarki i nie było tak ślisko na drodze, a wczoraj przed wypadkiem na asfalcie nie było piachu. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 04.02.2011, 12:29:38 |
|
|
MalyMike |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Drogi Ukasy dla Twojej wiadomości : ulica Kilińskiego jak i kilka innych w zelowie, jest drogą powiatową Więc gminne piaskarki ich nie posypują bo gmina za to nie zapłaci. Z tego co wiem to na wszyskie drogi powiatowe jest jedna pługopiaskarka! Normalnie szaleństwo nie sądzicie. |
|
_________________ wojsko-- bezsensowna strata czasu!! |
|
|
|
 |
Wysłany: 04.02.2011, 12:31:32 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Z tego co wiem to na wszyskie drogi powiatowe jest jedna pługopiaskarka! Normalnie szaleństwo nie sądzicie. |
To ciekawe wpadł na taki bardzo ciekawy pomysł. Moim zdaniem bezpieczeństwo kierowcy na drodze jest ważniejsze od pieniędzy. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 04.02.2011, 18:29:21 |
|
|
Krytyk_Prawdziwy |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
niestety jakość polskich dróg taka jaka jest jednak po to cię uczą teorii ze jak pisze 50 to masz OBOWIAZZEK tyle jechać , ok ja jeżdżę tez 60-70 po mieście ale warunki musza temu sprzyjać , do Bełchatowa przy suchym asfalcie możesz sobie pofantazjowac ale nie po Zelowie gdzie na jednego emeryta przypada 3.5 rowera i 4 dentki ! Ok nie posypanie drogi było jednym z czynników ale TYLKO JEDNA!! |
|
_________________ Zelów - Tutaj nie ma przyszłości dla młodzieży
Jedynie co tu przetrwało to Kawiks i Lumpex:D !
Postarajmy się by coś tu zmienić ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 04.02.2011, 22:09:05 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ta konkretna droga od dawna jest niebezpieczna , było tam już sporo wypadków , może nie tak tragicznych w skutkach ale były
w miejscu wypadku jest jeszcze dość szeroko , ale dalej to jakiś kosmos , pobocza są dużo niżej niż ulica , jak koło złapie pobocze to ciężko wyprowadzić auto
i zgadzam się z Krytykiem , ślizga nawierzchnia to jeden czynnik a było ich kilka , ale nie nam to oceniać , życia chłopakowi nic już nie zwróci
uważam natomiast że coraz to młodsze osoby jeżdżą szybkimi autami , zbyt szybkimi w stosunku do swojego doświadczenia , zdanie egzaminu prawa jazdy nie czyni doświadczonym kierowcą , a młodym niestety tak się wydaje :/ i to jest przykre |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 04.02.2011, 23:14:11 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Czy możecie przenieść się ze swoją dyskusją do innego wątku? Jeżeli nikt nie ma nic do dodania, proszę o zamknięcie tematu. Niepotrzebnie żerujecie na sensacji i szukacie winnych. To co się wydarzyło, to przede wszystkim tragedia dla najbliższych osoby, która zginęła, więc ograniczcie się tutaj do składania kondolencji.
A jeżeli macie pomysłu na poprawę bezpieczeństwa w tym miejscu, załóżcie inny temat. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 05.02.2011, 09:34:18 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
eujot napisał: |
Czy możecie przenieść się ze swoją dyskusją do innego wątku? Jeżeli nikt nie ma nic do dodania, proszę o zamknięcie tematu. Niepotrzebnie żerujecie na sensacji i szukacie winnych. To co się wydarzyło, to przede wszystkim tragedia dla najbliższych osoby, która zginęła, więc ograniczcie się tutaj do składania kondolencji.
A jeżeli macie pomysłu na poprawę bezpieczeństwa w tym miejscu, załóżcie inny temat. |
nie wiedziałam że wątek zostal założony do składania kondolencji
nie przesadzasz trochę
stan tej drogi jest fatalny i należy o tym pisać
nikt tu nie szuka sensacji , choć w takim Zelowie wszystko zdaje się być sensacją |
|
|
|
|
 |
|