FAQ      Szukaj      Statystyki      Użytkownicy      Grupy      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Profil            Zaloguj      Rejestracja

Forum forum.zelow.pl Strona Główna -> Zelów Miasto i Gmina -> Wybory burmistrza ? :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 22, 23, 24  Następny
Napisz nowy temat  Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 

PostWysłany: 23.11.2010, 18:30:18 Odpowiedz z cytatem
Diiderot
Stojąc leżał
Stojąc leżał

Register IP:

Cz ktoś już wie kiedy zaprzysiężenie nowej pani Burmistrz ?

Z uwagi na bardzo duże zainteresowanie wyborami, co widać po ilości wejść na to forum i bardzo ciekawą sytuację powyborczą możnaby pomyśleć o temecie Burmistrz kontra Rada abyśmy gdy przyjdzie do głosowania za 4 lata wiedzieli jak pani burmistrz wywiązała się ze swoich obowiązków i czy rada miasta dbała o dobro Zelowa i jego mieszkańców czy też zabezpieczała interesy pana Malinowskiego i innych osób związanych z Gminą Razem.

Ostatnio zmieniony przez Diiderot dnia 24.11.2010, 07:11:32, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
      OperaWinXP1152x864
PostWysłany: 23.11.2010, 19:00:22 Odpowiedz z cytatem
waszka
Miętki
Miętki

Register IP:

Przepraszam że wracam do wypowiedzi dziara (witam!! A propo wypowiedzi Georga:

Nie obrażajmy Pana Malinowskiego
Byłem dzisiaj na spotkaniu w Pożdżenicach. Pani Świerczyńska opowiadała o tym, że budowa chodnika została zainicjowana przez mieszkańców Maurycowa (podpisy zbierała P.Świerczyńska i to ona wydeptywała ścieżki w Starostwie, żeby go zbudować).
Pan Burmistrz stwierdził natomiast, że może dofinansować każdy chodnik,
ale nie ten w Maurycowie (są na to papiery).

Tak, że nie mieszajmy w to Pana Malinowskiego, bo nie ma on nic wspólnego z tą budowąWykrzyknik!

Podobnie ma się sprawa z chodnikiem w Bujnach Szlacheckich: to p. Świerczyńska z p. First zabiegały o jego budowę.)

Wcale nie musiała wydeptywać tej ścieżki bo to drogi powiatowe a pani Świerczyńska pracowała w referacie inwestycji powiatu i to jej działka była.
      FirefoxWinXP1280x800
PostWysłany: 23.11.2010, 22:25:20 Odpowiedz z cytatem
romek
Ostry
Ostry
Register IP:

Gratulacje dla p. Świerczyńskiej wygranych wyborów oraz dla wszystkich nowych (starych) radnych. Mam nadzieję, że będą Państwo realizować, wszystko to, co rozpoczęła poprzednia ekipa oraz że zajmą się wszystkim tym, co nie domagało albo zostało zaniedbane.

Chciałbym tylko prosić forumowiczów o nieco wstrzemieźliwości zarówno w rządaniach w stosunku do nowego Burmistrza (potrzebny jest kredyt zaufania oraz nieco czasu na wdrożenie się w obowiązki) jak i w rozliczeniach starej ekipy.
Przykładem niech będą tereny po starej cegielni. Należały one do skarbu państwa i to starostwo zajmowało się ich sprzedażą. Długo nie było na nie chętnych, aż wreszcie część z nich zostało sprzedane właścicielowi Stivexu. Gmina ani burmistrz nie są tutaj stroną więc ani p. Malinowski ani p. Świerczyńska jak mniemam nie ma tutaj nic do gadania.
Myślę, że dobrze, że ktoś to kupił i miejmy nadzieję, że jakoś ten teren zostanie zagospodarowany.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
      SafariMacOSX768x1024
PostWysłany: 24.11.2010, 08:33:50 Odpowiedz z cytatem
r7983
Miętki
Miętki

Register IP:

Jesteśmy po wyborach i czekamy na cud który w nas uświadamiała pani
Świerczyńska.
BEZROBOCIE, BASEN, LODOWISKO, RESTAURACJE
WoooW CZEKAMY
      FirefoxWinXP1280x1024
PostWysłany: 24.11.2010, 08:46:45 Odpowiedz z cytatem
kolanko
Stojąc leżał
Stojąc leżał
Register IP:

dobre,teraz to taki dobrobyt przyjdzie do Zelowa że żaden Zelowianin nie będzie musiał pracować.czy wy ludzie jeszcze się nie nauczyliście że przed wyborami ''obiecanki cacanki a głupiemu radość'' prędzej mi kaktus wyrośnie na głowie niż się coś zmieni.pozdro dla wszystkich fanatyków pani jakiejś tam,krzyżyki w dłoń i pod urząd Dupa Dupa Dupa Dupa Dupa

PostWysłany: 24.11.2010, 09:47:13 Odpowiedz z cytatem
eujot
Twardniejący
Twardniejący
Register IP:

O sposobie sprawowanie władzy przez naszego starego burmistrza dobrze nie swiadczy to, ze po przegranych wyborach poszedl na chorobowe.

Oczywiscie w obietnice przedwyborcze nowego burmistrza tez za bardzo nie jestem w stanie uwierzyc, ale jestem optymista i licze na dzialanie w kierunku ich spelnienia. Jezeli jednak nic sie nie zmieni, za cztery lata bedzie okazja rozliczyc P. Swieczynska i bedzie wowczas mozna powiedziec, ze klamala.

Na razie nowy gospodarz ma cala kadencje na to aby pokazac sie z dobrej strony. Stary mial juz swoj czas i dobrze go nie wykorzystal, o czym swiadcza wyniki wyborow.
      SafariLinux1024x768
PostWysłany: 24.11.2010, 10:06:08 Odpowiedz z cytatem
Diiderot
Stojąc leżał
Stojąc leżał

Register IP:

W całośći zgadzam się z eujotem.

Do r7983 piszesz tak jakby ktoś naruszył twoje żywotne interesy. Czasami tak w żciu bywa to wszystko przez tą cholerną demokrację.
      OperaWinXP1152x864
PostWysłany: 24.11.2010, 10:13:34 Odpowiedz z cytatem
deesis
Twardziel
Twardziel

Register IP:

Cytat:
eujot napisał:
O sposobie sprawowanie władzy przez naszego starego burmistrza dobrze nie swiadczy to, ze po przegranych wyborach poszedl na chorobowe.

i to według Ciebie świadczy o źle sprawowanej władzy Pytajnik
przyznam że bardzo pomysłowe wyciągnięcie wniosków Suszę zęby

Cytat:
Oczywiscie w obietnice przedwyborcze nowego burmistrza tez za bardzo nie jestem w stanie uwierzyc, ale jestem optymista i licze na dzialanie w kierunku ich spelnienia. Jezeli jednak nic sie nie zmieni, za cztery lata bedzie okazja rozliczyc P. Swieczynska i bedzie wowczas mozna powiedziec, ze klamala.

za 4 lata to p.Świerczyńska będzie można rozliczyć ale z inwestycji rozpoczętych przez "starego" burmistrza , nie wykluczone że wszystko co zostało rozpoczęte w kadencji p.Malinowskiego przez zwolenników p.Świerczyńskiej będzie jej przypisane

Cytat:
Na razie nowy gospodarz ma cala kadencje na to aby pokazac sie z dobrej strony. Stary mial juz swoj czas i dobrze go nie wykorzystal, o czym swiadcza wyniki wyborow.
Cytat:

hahaha , no cóż faktycznie przewaga była miażdżąca :] całe 90 głosów , to mniej wiecej jeden 4 klatkowy blok
to o niczym nie świadczy

FirefoxWinNT1280x800
PostWysłany: 24.11.2010, 10:50:37 Odpowiedz z cytatem
eujot
Twardniejący
Twardniejący
Register IP:

deesis napisał:
eujot napisał:

i to według Ciebie świadczy o źle sprawowanej władzy Pytajnik
przyznam że bardzo pomysłowe wyciągnięcie wniosków Suszę zęby

Parafrazując znane powiedzenie. Dobrego burmistrza poznaje się nie po tym, jak zaczyna, ale jak konczy :>

deesis napisał:
eujot napisał:

hahaha , no cóż faktycznie przewaga była miażdżąca :] całe 90 głosów , to mniej wiecej jeden 4 klatkowy blok
to o niczym nie świadczy

Swiadczy to o tym, ze wiekszosc miala go juz dość. Wynik starego burmistrza prawdopodobnie byłby gorszy gdyby nie propaganda sukcesu na www.zelow.pl i w Informatorze Zelowskim.
      SafariLinux1024x768
PostWysłany: 24.11.2010, 14:55:26 Odpowiedz z cytatem
Ukasy
Zelowiak
Zelowiak
Register IP:

Nawet 1 głos by się liczył, ale gdyby startował jeszcze jeden kandydat, to moglibyśmy mieć drugą turę, ale moim zdaniem i tak by to nic nie zmieniło.
      FirefoxWinXP1024x768
PostWysłany: 24.11.2010, 21:09:07 Odpowiedz z cytatem
eko
Stojąc leżał
Stojąc leżał
Register IP:

Z tego co czytam na forum to relacje są różne i dobrze.W demokracji tak powinno być. Są zwolennicy jednej i drugiej strony i według mnie jest to prawidłowe. Tylko mam jedną prośbę zostawmy niesnaski na boku, rządzę władzy i weźmy się wreszcie razem do roboty bo o to chodzi, by nam, zelowianom żyło się do dobrze, a nawet lepiej niż dobrze. Wzajemne opluwanie się nie doprowadzi do niczego. Ja jestem w stanie oddać wszystko by doprowadzić do zgody między klubami radnych i zacząć pracę zgodnie przyjętymi kanonami demokracji. Mieszkańcy gminy Zelów potrzebują stabilizacji i poprawy warunków bytowych, a nie kłótni.
Z tego też względu zapraszam mieszkańców gminy Zelów do udziału w sesjach Rady Miejskiej, aby się przekonali o tym czy wybrali właściwie swoich przedstawicieli. Wnioski wyciągną sami.
      FirefoxWinXP1024x768
PostWysłany: 24.11.2010, 22:18:50 Odpowiedz z cytatem
KSR-Z
Twardniejący
Twardniejący

Register IP:

Po wypowiedziach kilku osób na tym forum stwierdzam że konwersacja z tymi osobami troche przypomina kopanie się z koniem Wykrzyknik
Tak się składa że troche śledziłem kampanie wyborczą i nie przypominam sobie że pani świerczyńska obiecała coś komu kolwiek z tego co wiem a wiem dobrze to powiedziała "najpierw zobaczymy co można zrobić a następnie przedstawie państwu plan działania z którego bądą mogli mnie państwo rozliczyć" to są słowa z debaty proszę sobie odsłuchać na www.wrzuta.pl jak ktoś nie odrobił pracy domowej i sieje propagande Wykrzyknik
Urzekła mnie jeszcze jedna sprawa na 15 stronie mówiliście basen,sala gimnastyczna,chodniki a na 16 stronie już dodają panowie z opozycji restauracje a na siedemnastej może powiecie lotnisko Wykrzyknik Język Wykrzyknik
Chcecie trochę prawdy o swoim panu który przez przynajmniej ostatnie 8 lat z zelowa robił ciemnogród Wykrzyknik to proszę Wykrzyknik
Proponuje poczekać kilka miesięcy to się z gazet wszystkiego dowiecie żeby nikt nie mówił że się pana M. pomawia ale tak po krótce probujecie wmówić wszystkim że to co zrobi pani Ś. to będzię zasługa pana M. to zanim się to wszystko zacznie to proponuje byście oświecili konkretnie co to będą za cuda niby rozpoczęte przez jaśnie pana Pytajnik czekam na odpowiedzi Wykrzyknik pewnie zaraz usłyszymy przebudowa krajówki nowe chodniki Wykrzyknik asfalt Wykrzyknik itp. zgoda tylko co to za filozofia budować na kredyt , co innego gdyby można bylo to zbudować przy minimalnym wkładzie gminy niech województwo da kase na to a gmina dołoży tylko na instalację np. wodociąg , kanalizacja itp. a nie dawać w prezęcie za nasze w prezęcie 8 km. nowej dogi ...
      MSIEWinNT1280x768
PostWysłany: 24.11.2010, 22:37:43 Odpowiedz z cytatem
KSR-Z
Twardniejący
Twardniejący

Register IP:

Jeszcze jedno w Warszawie mają obrońców krzyża my w Zelowie mamy obrońców słupa ogłoszeniwego Język przykre ale prawdziwe o tym jakoś się nie mówi ale ja rozjaśnie trochę sprawe jeden z tych panów "obrońców słupa" których ktoś wcześniej opisał historię na forum dziś okrutnie pobił chłopaka bo ma to samo nazwisko co nasza nowa pani burmistrz (z resztą rodzina) chłopak jest w szpitalu Wykrzyknik takich historii z kampani z obrońcami słupa jest więcej i nie będę określał ich mianem dresów jak to ktoś wcześniej napisał bo są z ich otoczniu osoby na stanowiskach których wszyscy znacie ale to też jest temat który jest już w prokuraturze i napewno przeczytamy o tym w prasie cierpliwości będzecie mieli szansę sami ocenić fakty a wtedy zobaczycie sami z jakimi osobami z otoczenia naszego byłego pana macie doczynienia jeszcze raz cierpilwości ...
      MSIEWinNT1280x768
PostWysłany: 24.11.2010, 23:18:21 Odpowiedz z cytatem
deesis
Twardziel
Twardziel

Register IP:

jasne że się przekonamy

debate słuchałam i mam wrażenie że mówimy o dwóch róznych debatach ( być może były dwie ;P )

wiele gmin "robi" inwestycje na kredyt od tego są pożyczki żeby z nich korzystać , nigdy nie bedzie nas stać na inwestycje takie na jakie stać bełchatów czy kleszczów miedzy innymi dlatego że bełchatów ma elektrownie a kleszczów kopalnie

i nikt tu nie sieje propagandy , chyba każdy ma prawo powiedzieć co myśli , chyba że to forum jest własnościa zwolenników p.Świerczyńskiej
przecież jestes dorosłym "chłopcem" i masz swoje poglądy wiec bądz im wierny , oby Cię Twoja intuicja nie zawiodła Uśmiech...

a skąd wysnuwasz wnioski że pobicie miało związek z wyborem p.Świerczyńskiej na burmistrza Pytajnik
ciągle się słyszy że ktoś kogoś pobił tak było , jest i będzie
zostaw sprawę pobicia policji , może w końcu się w czymś wykażą Uśmiech...
      FirefoxWinNT1280x800
 Wybory burmistrza ? :) 
PostWysłany: 24.11.2010, 23:28:29 Odpowiedz z cytatem
KSR-Z
Twardniejący
Twardniejący

Register IP:

Tak jak napisałem wcześnie z koniem się kopać nie mam ochoty Wykrzyknik
a gdy chodzi o reszte to poprostu wiem a wy się dopiero dowiecie i pogodamy wtedy Wykrzyknik
      MSIEWinNT1280x768
 Forum forum.zelow.pl Strona Główna -> Zelów Miasto i Gmina