|
|
|
Wysłany: 29.03.2004, 07:37:51 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak wiecie 18-stka to wiek upragniony w naszym kraju.
Ukończenie tego wieku daje wiele nowych możliwości. Np pujście do monopola po jakis napój ancoholowy i bezproblemowe jego zakupienie Możliwość zdawania na Prawko itd itp.
Jednak duzo osób po 18-stce chciało by wróćić do wieku przed 18-stką, zaś cie w przediale wiekowym <18 skrupulatnie odlicza dni do swej 18-stki
Jak wy wspominacie swoje życie przed 18-stką a jak po 18-stce.
Czego wam brakuje z lat przed 18-stką a co wam sie podoba po 18-stce
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 07:48:07 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
C4rtm4n napisał: |
zaś ci w przediale wiekowym <18 skrupulatnie odlicza dni do swej 18-stki
|
Cartman nie wszyscy siedzą z długopisem i nie odliczają ile jeszcze zostało czsu do 18 co do sekundy. Jeśli sie na coś czeka to jszcze dłużej to trwa (przykładem jest lekcja religii ). |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 08:26:43 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
nie mów że ci religia długo płynie. No chyba że zapisujemy "Dwa Zdania"
Chyba największe odliczanie jest na matmie. tam dopiero sie czas dłuzy |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 08:28:52 |
|
|
Koefe |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mnie osiemnastka bardziej przeraża niż cieszy...
Pomyśleć że taki wariat jak ja, za rok będzie mógł powiedzieć że jestem dorosły ... a co do monopoli to już od trzech lat sprzedają mi wszystko bez problemu...
... no dobra... może nie dorosły... ale pełnoletni
Cytat: |
Chłopaki nie nabijajcie sobie postów takimi dopiskami, jeśli macie coś więcej do dopowiedzenia po minucie od dodania postu to poprostu edytujcie swojego go a nie dodawajcie nowego! To nie chat!
Admin |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 08:41:35 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mnie przeraża przyszły rok. Jak zaczna się 18-stki w naszym roczniku. Wtedy trudno będzie trzeźwo spojrzeć na ŚWIAT a co dopiero na Na nauke
Dobrze że mam w lutym. Jak ktoś zaliczy zgon to sie go wyniesie na dwór i od razu wytrzeźwieje od fali mrozu, wiatru i śniegu |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 08:48:11 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak zaczna się 18-stki w naszym roczniku. Wtedy trudno będzie trzeźwo spojrzeć na ŚWIAT
|
To to jest święta prawda, ale poco go odrazu na dwór chcesz stracić kolegów. Jak ich na dwór wyniesiesz to pochorują i poumierają. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 08:51:08 |
|
|
Koefe |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Meier napisał: |
To to jest święta prawda, ale poco go odrazu na dwór chcesz stracić kolegów. Jak ich na dwór wyniesiesz to pochorują i poumierają. |
... a jak poumierają to Cię nie zaproszą na swoją osiemnastkę... |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 08:53:47 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie oto mi do końca chodziło. Co po takim koledze który wegetuje mi na 18-stce na dywanie lub jeszcze nie wiadomo gdzie.
Jak sie przewietrzy i wytrzeźwieje to znowu będzie mogł pić i stanie sie przydatniejszy. Np bedzie mozna znowu z nim porozmawiać przy "szkiełku" czekos mocnego
A tak to by miał cięzki dzień następny |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 11:11:53 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie oto mi do końca chodziło. |
Tak tak akurat to "nie do końca" to mi nie pasuje
uważajcie na niego on nas pozabija! ! |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 19:36:53 |
|
|
jagda |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dla mnie momentem w którym zrozumiałam, że 18 lat to dorosłość było jakieś głosowanie. Jakieś bo nie pamiętam czego dotyczyło a głosowanie państwowe oczywiście, które się odbyło ok miesiąca po tym jak odebrałam dowód. Stanełam za zasłonkom i..... zrozumiałam, że "mam głos" decyduje nie tylko za siebie <pragnienie sprzed 18> ale też w sprawach państwowych.
PS. Udanych imprez życze! |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek...  |
|
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2004, 20:24:43 |
|
|
zelowiak |
Morderator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kijowo być pełnoletnim... trzeba już odpowiadać za siebie i za to co się zrobiło... nie podoba mi się ten stan.. chce wrócić do żłopka :]Ps. oczywiscie + nie bede wymieniac bo ma sie spodoba  |
|
_________________ dobra cegła nigdy nie jest zła.. |
|
|
|
 |
Wysłany: 30.03.2004, 12:28:34 |
|
|
Sassa |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja jeszcze 18-stki nie mam ale nie czekam na nia ( nawet o niej nie mysle). Niektorzy tak jak powiedzial MEIER odliczaja co do sekundy. Ja sie tym nie przejmuje. Zelowiak ma racje: gdy ma sie 18 latek trzeba odpowiadac za siebie idt. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 30.03.2004, 13:05:01 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie ma co sie śpieszyć...... do tej osiemnastki
Zobaczycie jak tylko skończycie ten magiczny wiek, nie połapiecie się z jaką szybkością będą leciały wam następne latka. Do 18-nastki czas leci powolutku a teraz............ ho ho ho
Wiadomo kiedy jest się pełnoletnim dużo się zyskuje: dowód osobisty (Zelowiak miał 18stke prawie rok temu i do tej pory nie ma ), możliwość oddania głosu (jesli lubisz Leppera - bedziesz mógł na niego zagłosować ) , w barze sprzedadzą Ci legalnie browar (a jeśli nie będą chcieli, bo wyglądasz na 15latka machniesz im przed nosem wizytówką pełnoletności )............. itd
Fajnie być dorosłym, ale im jest się starszym tym bardziej chce się powrócić do lat dzieciństwa. Ale są wyjątki  |
|
|
|
|
 |
| |