|
|
|
Wysłany: 20.01.2007, 21:35:43 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jeżeli ktoś jest nieszczęśliwym posiadaczem Neostrady od TP, może do 14 lutego z niej zrezygnować bez żadnych konsekwencji. A zamiast usługi monopolisty wybrać internet z Netii. Przykładowa oferta: 1 Mb/s za 64 zł przy umowie na rok!
Zapowiada jest bardzo ciekawie. Na infolinii powiedziano, że w Zelowie można zamawiać nową usługę. Będę sam, czy ktoś już podjął decyzję o rezygnacji z Neo?
Dodatkowy atut Netii to to, że można zmienić wówczas abonament za telefon, ze standardowego na socjalny, który jest znacznie tańszy.
A co trzeba zrobić? Praktycznie nic, nawet nie trzeba wystawiać nosa z domu. Wystarczy wejść na stronę: http://netia.novem.pl/ wpisać swój numer telefonu, wybrać interesującą nas prędkość i wypełnić formularz. Potem czekamy na kuriera z dokumentami, które należy podpisać, i już prawie mamy nowy, tańszy i szybszy internet Trzeba się tylko pośpieszyć, bo do 14 lutego zostało niewiele czasu! |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 21.01.2007, 11:21:46 |
|
|
ANVA |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam
A jak ktoś niema tel.stacjonarnego to jest jakaś opcja?
pozdro ANVA  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 23.01.2007, 11:55:17 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ANVA napisał: |
Witam
A jak ktoś niema tel.stacjonarnego to jest jakaś opcja?
pozdro ANVA  |
Trzeba miec stała linię od TPSA, albo od Netii, ale tej drugiej w Zelowie nie da się załóżyć. Założenie linii w Telekomunikacji to koszt 10 zł w promocji, o ile jeszcze takową mają. Później, najmniejsz abonament to około 28 zł, chyba, że warunki promocji nakazują inny. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.01.2007, 22:27:58 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
A jak ktoś nie może mieć stacjonarnego, bo mieszka za górami i za lasami i żadna linia tam nie dochodzi, a telefon ma się co prawda TP, ale radiowy??
Nadal jest jakaś opcja, może jakieś przyjazne fale radiowe, które dolatują jakieś 3 km od Zelowa.
Albo inaczej, czy da się założyć neo lub netię przypuśćmy u siostry, która mieszka bliżej cywilizacji a potem przesłać sygnał radiowo na odległość około kilometra?
Czy jak tak dużo wymagam, internet w XXI wieku w Europejskim kraju...  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 28.01.2007, 06:25:27 |
|
|
Antek |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
romek napisał: |
ciach .....
w XXI wieku w Europejskim kraju...  |
Kumpel ma z Plusa ten wynalazek chyba za 50/mc. Mówi że jest zadowolony.
Pcimcie se wkłada do lapka albo w przejściówke stacjonarki. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 28.01.2007, 11:28:00 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Thx Antek
Też zastanawiałem się nad tym wynalazkiem. Może się zdecyduję.
Słyszałem tylko że transfer danych jest średni, ale może nie mam dobrych informacji.
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z netem przez komórkę? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 28.01.2007, 17:33:54 |
|
|
Piotrd |
Miętki |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
romek napisał: |
A jak ktoś nie może mieć stacjonarnego, bo mieszka za górami i za lasami i żadna linia tam nie dochodzi, a telefon ma się co prawda TP, ale radiowy??
Nadal jest jakaś opcja, może jakieś przyjazne fale radiowe, które dolatują jakieś 3 km od Zelowa.
|
W okolicach Zelowa działa Telefonia Pilicka oferująca telefon i internet przez radio. Parametry i ceny nierewelacyjne ale działają nawet na zupełnym zadupiu - o tej firmie wiem od znajomego któremu założyli łącze na wsi gdzieś 7km za Zelowem. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 29.01.2007, 14:37:03 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dzięki Piotrd, znam Pilicką, jest to pewna opcja, ale niestety nie dla mnie.
Sygnał Pilickiej nie dociera do mojego domu, mimo że niektórzy moi sąsiedzi mają telefony tej firmy.
Technicy Pilickiej też byli zaskoczeni.
W moim domu mamy tel. "stacjonarny" TP, który nie ma jednak kabla, a tylko pudełko z antenką.
Telefon działa na zasadzie łączy Centertela (pamiętacie ten pierwszy operator komórkowy w Polsce?), choć bezprzewodowo, telefon działa identycznie jak stacjonarny, do pudełka podłącza się zwyczajny aparat telefoniczny, etc. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.02.2007, 16:37:17 |
|
|
Antek |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 21.03.2007, 23:29:03 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No to się wkopałem! Przez ponad miesiąc nie miałem internetu, a wszystko przez Netię. Skusili mnie i doczekać się na ten internet nie mogłem. W końcu, 16 marca złożyłem wypowiedzenie i zamówiłem przez sieć Neostradę i już działa. Co prawda na starym loginie i haśle, bo nową umowę kurier przywiezie dopiero w przyszłym tygodniu, ale internet jest, a to najważniejsze.
A lekcja jest taka, że Netii należy unikać jak ognia. Same z tą firmą problemy. Nie idzie się do nich dodzwonić, dokumenty wysyłają z gigantycznym opóźnieniem, a na dodatek wysyłają źle zaadresowane koperty. Gdybym miał innego listonosza, to pewnie wcale by list od nich do mnie nie dotarł :/
Jednym zdaniem, Netia to firma krzak i nie polecam nikomu. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 22.03.2007, 08:04:23 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
I my narzekamy na tepse... =) Bo narzekamy
A Netia jak widać do bani, bynajmniej u nas bo w większych miastach jak np. w Łodzi nie jest tak źle. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 24.03.2007, 00:51:15 |
|
|
Fago |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Chłopaki w Buczku tez nie narzekaja na Netie z tego co wiem. |
|
|
 |
Wysłany: 29.03.2007, 00:43:55 |
|
|
moderator |
Ostry |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja wiem, że narzekają. Przynajmniej w Kowalewie a to jak w Buczku. Są tam takie same problemy jak w Zelowie czy Szczercowie. Podobno tepsa do ostatniego dnia terminu przetrzymała jakieś dokumenty i netia teraz nie może się wyrobić bo zamówień mają całą górę. Proponują za zwłkę dwa miesiącę po 1zł w ramach rekompensaty. |
|
|
|
|
 |
| |