seweryn |
Plastyczny |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Oj tak z tego co w trawie piszczy to będą spore zmiany w opiece społecznej .
Oczywiście nie zmieni się wysokość zasiłków tylko będą zmiany kadrowe .
Po zakończonej i zwycięskiej ( jak się pani burmistrz wydaje ) wojnie z dyrektorem przychodni panująca nam Pani Burmistrz Swierczyńska otwiera nowy front - tym razem w MOPS . W kręgach zbliżonych do Pani Burmistrz od jakiegoś czasu jest głośno ,że na pewno stołek straci szefowa opieki Pani Kędziak i kilka innych osób przy okazji tez bo ogólnie jest ich tam podobno dużo za dużo. W temacie opieki społecznej nie siedzę ale z tego co słyszę po Zelowie to raczej wszystko tam działało jak należy . Tak więc nie chodzi pewnie o nic innego jak wykaszanie kolejnych ludzi związanych w przeszłości z burmistrzem Malinowskim i obsadzanie tych stanowisk swojakami z PSL.. Patrząc na to wszystko z boku ( a ja mam ten komfort ,że patrzę sobie z boku ) to coraz bardziej przypomina mi to batalie prowadzone w przeszłości przez wielkich i sławnych wodzów i tak samo się pewnie zakończy . Mam tu na myśli chociażby Aleksandra Wielkiego czy Napoleona Bonaparte . Obaj walczyli ostro i na wielu frontach naraz i marnie zginęli a swoje państwa doprowadzili do ruiny. Pani Świerczyńska zapewne skończy tak samo szkoda tylko ,że Zelów ( czyli jej państwo teraz ) legnie przez to w gruzach - nie dosłownie przecież - mam na myśli stan gminnych placówek , inwestycji gminnych i budżetu gminy. |
|