Wysłany: 25.07.2006, 12:08:45 |
|
|
Kooociak |
Stojąc leżał |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam wszystkich chciałem napisać, że zeszły weekend nad Zelowem krążyło jakieś fatum tzn.:
-Utopił się jeden mężczyzna na patykach, drugi jakiś półgłówek skakał z mola na szczupaka i uderzył głową w dno, ledwie, co go uratowali, ale już chyba nie będzie nigdy chodził(ludzka głupota).
-Na ulicy Sienkiewicza przy czeskim kościele był wypadek samochód potrącił dziewczynkę.
-Na ulicy poznańskiej u Pana Sochy chyba większości znana postać w Zelowie gdyż każdy, kto ma prawo jazdy najczęściej był przez niego szkolony, spalił się doszczętnie samochód na podwórku, marki Opel CORSA (podobno zwarcie na akumulatorze)
-W sobotę około godziny 2 w nocy policja zelowska brała udział w pościgu policyjnym gonili HONDE ACCORD prowadzoną przez mieszkańca Zelowa Łukasza W. oraz dwóch pasażerów, który uciekał z ulicy Żeromskiego w kierunku Bocianichy, następnie za Zelówkiem skręcił w polną drogę gdzie wpadł do rowu, pasażerowie zostali zatrzymani niestety kierowcy nie udało się złapać gdyż uciekł w pola (okoliczni mieszkańcy mówią, że POLICJA ZELOWSKA oddawała strzały z pistoletu w opony uciekającego samochodu, ale coś nie chce mi się w to wierzyć, w samochodzie znaleziono pistolet i amunicję).
Ciekawe, co zgotuje na przyszły weekend?  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 25.07.2006, 15:08:59 |
|
|
[mwl] |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
O kurde, ja tylko wiedziałem o Patykach. Szok! :O |
|
|
 |
Wysłany: 25.07.2006, 15:41:21 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kooociak napisał: |
-Na ulicy Sienkiewicza przy czeskim kościele był wypadek samochód potrącił dziewczynkę. |
wiem o tym, bo wtedy byłam w namiocie na ewangelizacji, ale Kooociak, tyle błędów, to ja jeszcze nie widziałam w sprawozdaniach, ale jeśli to nazwałeś plotka to ok..
po pierwsze to chyba chodziło ci o kościół ewangelicko-reformowany, prawda?
po drugie to było na przejściu na ul. sienkiewicza obok poznańskiej, czyli jednak nie tak blisko kościoła
po trzecie to był chłopczyk a nie dziewczynka. odwiozła go karetka do szpitala
i jeśli chcecie wiedzieć coś bliżej, to to nie była wyjątkowo wina kierowcy.. chłopiec nagle wybiegł na jezdnię, a jego rodzice mieli ponad 2 promile. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 25.07.2006, 16:38:26 |
|
|
Smerffi24 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
A ja dzisiaj słyszałam, że na Patykach znowu potopiły sie jakieś małe dzieciaki. wiecie cos? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 25.07.2006, 20:17:01 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Też słyszałem tylko o utonięciu na patykach. I co najciekawsze to coś obiło mi się o uszy o tym a za chwilę koleżanka będąca obecnie w Angli pyta się na gg kto się utopił na patykach.
To informacja zdążyła już wyjść poza granice kraju a człowiek na miejscu jest niedoinformowany.
O reszcie zdarzeń nic nie słyszałem, szok!
A z tą Hondą to prawda? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 25.07.2006, 21:13:26 |
|
|
Puaro |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To wam troche poprostuje te plotki Informacje zaczerpnięte z biuletynu policji Bełchatów.
Zelowscy policjanci, w dochodzeniu ustalają winnych wypadku drogowego, do którego doszło w Zelowie, na ulicy Sienkiewicza, 23 lipca o godzinie 17.40. Czteroletni chłopiec, przebiegający jezdnię po wyznaczonym przejściu dla pieszych, został potrącony przez Daewoo Tico, kierowane przez 65-letniego zelowianina. Chłopiec doznał ogólnych obrażeń ciała i przebywa w bełchatowskim szpitalu. Detektywi badają, czy towarzyszący dziecku, pijani, 36-letni rodzice (ojciec - 0,92 miligrama alkoholu w każdym litrze wydychanego powietrza; matka - 1,23 mg/l), dopełnili obowiązku opieki nad małoletnim.
-------------------------------------------------------------------------------------
Wydarzeniem, zajmującym zelowskich policjantów, jest również tragiczna śmierć 43-letniego mieszkańca gm. Widawa. Wczoraj (23 lipca) około godziny 16.30, w Patykach, wskoczył on do zbiornika wodnego, z mostku - "na główkę". Natychmiast po feralnym skoku stracił przytomność i choć ciało wydobyto natychmiast, a akcję reanimacyjną podjęto niezwłocznie - mężczyzna zmarł. Policjanci ustalili, że przed ostatnim w swym życiu skokiem, 43-latek spożywał alkohol.
-------------------------------------------------------------------------------------
Największą szkodę materialną wyrządził natomiast sobie, 25-letni zelowianin, który 23 lipca o 1.35, w Zelowie, nie zatrzymał się do kontroli i kierowaną przez siebie Hondą Accord, zaczął uciekać przed policyjnym radiowozem. Ucieczka zakończyła się w rowie. Rozbity samochód trafił na parking, zaś uciekinier do policyjnego aresztu. W badaniu alkotestem okazało się, że w każdym litrze powietrza wydychał 0,31 miligrama alkoholu.
Tu chyba trzeba dodac że mamy najszybszego poloneza policyjnego w polsce bo dogonił Honde Accord 2.0 157 KM a co do broni to znaleźli taką ale policjanci w swoich kaburach  |
|
_________________ Pozdrawiam,
Puaro
|
 |
Wysłany: 25.07.2006, 21:22:10 |
|
|
maystero |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
I zepsułeś całą zabawę....... |
|
_________________ Rzeczy niemożliwe wykonuje od ręki, na cuda potrzebuje więcej czasu.
 |
|
|
|
 |
Wysłany: 25.07.2006, 21:26:16 |
|
|
Kooociak |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cieszę się, że na mój post odpowiedziało tyle przyjaciół, błędy pojawiły się, ale ja pisałem tylko to, co usłyszałem, bardzo dobrze, że znaleźli się ludzie, którzy sprostowali niektóre wydarzenia, o to chodziło  |
|
_________________ "Każdy ma prawo do wypowiedzi,wiec zbędne pouczenia i sugestie daruj sobie”  |
|
|
|
 |
Wysłany: 26.07.2006, 06:46:17 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
maystero napisał: |
I zepsułeś całą zabawę....... |
Nooo niezła zabawa, jeden topielec, jeden ranny, jeden w areszcie i dwóch zatrzymanych
Kooociak napisał: |
Cieszę się, że na mój post odpowiedziało tyle przyjaciół, błędy pojawiły się, ale ja pisałem tylko to, co usłyszałem, bardzo dobrze, że znaleźli się ludzie, którzy sprostowali niektóre wydarzenia, o to chodziło Uśmiech... |
I ja się cieszę za przepływ informacji
Jeśli znalazłoby się więcej chętnych na podawanie podobnych informacji (choć oby jak najmniej), możnaby założyć dział kroniki policyjnej. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.07.2006, 07:12:57 |
|
|
Kooociak |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
jak tylko bede coś wiedział na pewno natychmiast o tym napiszę
Danon napisał: |
możnaby założyć dział kroniki policyjnej |
nie głupi pomysł  |
|
_________________ "Każdy ma prawo do wypowiedzi,wiec zbędne pouczenia i sugestie daruj sobie”  |
|
|
|
 |
Wysłany: 26.07.2006, 09:18:53 |
|
|
ANVA |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Po przeczytaniu tych postów nasówa się tylko jeden wniosek "ludzka głupota i bezmyślność niezna granic"  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.07.2006, 09:35:46 |
|
|
Kooociak |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: |
tragiczna śmierć 43-letniego mieszkańca gm. Widawa. Wczoraj (23 lipca) około godziny 16.30, w Patykach, wskoczył on do zbiornika wodnego, z mostku - "na główkę" |
to był jakiś kamikaze w tym miejscu gdzie on skoczył woda nie ma chyba nawet 1,5metra głebokosci!!
Wiem, na 100% że tego samego dnia znalazł się kolejny kretyn, który skoczył na główkę, ale z mola tylko, że jego zdążyli uratować, ale czeka go wózek inwalidzki
ANVA napisał: |
ludzka głupota i bezmyślność niezna granic |
to mało powiedziane!!  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.07.2006, 09:45:06 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|