|
|
|
Wysłany: 16.01.2011, 08:15:25 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Meier napisał: |
chyba pożałowali nam asfaltu w asfalcie na ta nawierzchnię na piotrkowskiej i sienkiewicza:P
Jechałem sobie dzisiaj z bełchatowa do zelowa i nigdzie nie ma tylu dziur co na tych dwoch ulicach (biorąc pod uwagę moje pobieżne obserwacje:D) |
Te dwie ulice są najważniejszymi w Zelowie, bo porusza się po nich najwięcej samochodów.
No cóż jest koniec zimy. Już prawie nie ma śniegu na ulicach i pada tylko deszcz.  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 16.01.2011, 11:11:09 |
|
|
starwea |
Twardziel |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
też tak uważam TAM JAK SIE OMIJA JEDNĄ DZIURE TO SIE WPADA W DRUGĄ |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 16.01.2011, 15:02:00 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ukasy napisał: |
Meier napisał: |
chyba pożałowali nam asfaltu w asfalcie na ta nawierzchnię na piotrkowskiej i sienkiewicza:P
Jechałem sobie dzisiaj z bełchatowa do zelowa i nigdzie nie ma tylu dziur co na tych dwoch ulicach (biorąc pod uwagę moje pobieżne obserwacje:D) |
Te dwie ulice są najważniejszymi w Zelowie, bo porusza się po nich najwięcej samochodów.
No cóż jest koniec zimy. Już prawie nie ma śniegu na ulicach i pada tylko deszcz.  |
koniec zimy już zapowiadają kolejne opady śniegu i niskie temperatury , przy kolejnych roztopach może się okazać że nie będzie już asfaltu na tych ulicach
przy dużym ruchu nie ma opcji wyminięcia dziury , i tak jak starwea napisała jedną dziurę się wymija niestety w kolejną się wpada |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 16.01.2011, 15:08:06 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: |
koniec zimy Pytajnik już zapowiadają kolejne opady śniegu i niskie temperatury , przy kolejnych roztopach może się okazać że nie będzie już asfaltu na tych ulicach
przy dużym ruchu nie ma opcji wyminięcia dziury , i tak jak starwea napisała jedną dziurę się wymija niestety w kolejną się wpada |
Na razie nie widać powrotu zimy i mamy dodatnią temperaturę, a ja nie wierzę w meteorologów, bo wszystko się może jeszcze zmienić z tym powrotem zimy.
Jeśli po kolejnych roztopach nie będzie już asfaltu to proponuję firmom, które je budowały, większy nakład w swoją pracę, bo da się wykonać asfalt, który przetrwa dekady...  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 16.01.2011, 20:38:43 |
|
|
karola945 |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kiedy się wjeżdża do zelowa- nie ważne z której strony - to widać, słuchać i czuć.
Widać bo tych dziur nie sposób nie zauważyć, słychać- bo aż sie zamochód trzesie i w bagażniku wszystko lata, czuć - bolącą pupę od podskakiwania na siedzeniach. Tym bardziej po okresach zimowych kiedy nie ma już lodu na ulicach i pozostały dziury. Na zakręcie koło Saskiej Tęczy jak jedzie się w stronę Łasku dziury wielkością dosięgają środka ulicy. i według mnie to jest najgorsze dziurawe miejsce w zelowie. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.01.2011, 10:37:58 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Na zakręcie koło Saskiej Tęczy jak jedzie się w stronę Łasku dziury wielkością dosięgają środka ulicy. i według mnie to jest najgorsze dziurawe miejsce w zelowie. |
Pewnie chodzi o ulicę Zachodnią.
Czuć to ja czuję psią kupę na ulicach, bo jak widać nikomu się nie chce sprzątać zwierzęcych odchodów.
Ja czekam na powrót zimy, bo przynajmniej część problemów będzie rozwiązana.  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.01.2011, 14:33:46 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
chodzi o zakręt z ulicy Kościuszki w ulice Zachodnią , Ukasy
jeśli chodzi o psie kupy , czy w ogóle kiedykolwiek ludzie w Zelowie sprzątali po swoich pupilach nie , tylko w okresie kiedy nie ma śniegu psy prowadza się na trawniki a kiedy jest śnieg , właścicielowi jest obojętne gdzie jego pupil narobi , najlepiej żeby narobił pod klatką bo jest zimno i nie chcę się spacerować |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 17.01.2011, 14:57:09 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
deesis napisał: |
chodzi o zakręt z ulicy Kościuszki w ulice Zachodnią , Ukasy
jeśli chodzi o psie kupy , czy w ogóle kiedykolwiek ludzie w Zelowie sprzątali po swoich pupilach nie , tylko w okresie kiedy nie ma śniegu psy prowadza się na trawniki a kiedy jest śnieg , właścicielowi jest obojętne gdzie jego pupil narobi , najlepiej żeby narobił pod klatką bo jest zimno i nie chcę się spacerować |
Z tego co wiem, można dostać za nie posprzątanie kupy mandat. Po ulicach powinna chodzić straż miejska i pilnować ludzi. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.01.2011, 16:20:35 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
znasz kogoś kto został ukarany bo ja nie
w Zelowie nie ma nawet pojemników na odchody , wiec nikt nie sprząta |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 18.01.2011, 11:35:39 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
znasz kogoś kto został ukarany |
Ja znam taką osobę.
Pies zrobił kupę na trawie, a akurat zaraz potem przechodziła tam straż miejska i dostał mandat, ale nie wiem ile.
w Zelowie nie ma nawet pojemników na odchody , wiec nikt nie sprząta |
A właśnie powinno być coś takiego, bo w większych miastach tak jest. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 18.01.2011, 12:18:40 |
|
|
kolanko |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ja też mam pieska ale bardzo małego więc robi bardzo małe kupki więc mnie to nie dotyczy  |
|
_________________ Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły. |
|
|
|
 |
Wysłany: 18.01.2011, 13:14:17 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zobaczcie to :
Słowa uznania i serdeczne podziękowania kierujemy do strażaków z 3 jednostek OSP - Zelowa, Kociszewa i Łobudzic, a także strażaków PSP z Bełchatowa, którzy w miniony weekend ratowali przed zalaniem stację transformatorową w Zelowie i gospodarstwa domowe w Pożdżenicach. Akcja wypompowywania wody rozpoczęła się w sobotę od godz. 11.00 i zakończyła się w niedzielę koło godz. 12.00. Na miejscu sytuację monitorowała Burmistrz Zelowa Urszula Świerczyńska, a także Starosta Bełchatowski Szczepan Chrzęst. |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 18.01.2011, 13:34:26 |
|
|
Krytyk_Prawdziwy |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ja też mam pieska ale bardzo małego więc robi bardzo małe kupki więc mnie to nie dotyczy Język |
To podaj adres gdzie mieszkasz to też Ci zrobie "małą kupkę" pod domem to zobaczymy jaki będziesz zadowolony
Psy obowiązuje taka sama dyscyplina i reguły współżycia jak ludzi.
Wolność jednych nie może być kosztem drugich.
Cytat : Dzień świra
http://www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg
Jeżeli nie potraficie sprzątać po swoich pupilach to pomyślcie o rybkach w akwarium, one zarosną brudem i bedzie musieli sprzątać.
Za granicą jest nie do pomyślenia żeby zostawiać odchody po swoich psach, parę razy byłem i widziałem , widać my jeszcze cywilizowani nie jesteśmy |
|
_________________ Zelów - Tutaj nie ma przyszłości dla młodzieży
Jedynie co tu przetrwało to Kawiks i Lumpex:D !
Postarajmy się by coś tu zmienić ! |
|
|
|
 |
| |