|
|
|
Wysłany: 13.03.2005, 09:11:22 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
A ja wreszcie ściągnąłem z sieci chyba najlepszy film Polańskiego - LOKATOR, na podstawie prozy Rolanda Topora. Jeśli lubicie czarny humor i dobre kino to zdecydowanie polecam.
W necie można też znaleźć nową animację Tomka Bagińskiego (ten od Katedry) - Fallen Art (Sztuka spadania). Moim zdaniem lepszy od Katedry!
Polecam |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.03.2005, 20:45:47 |
|
|
zelowiak |
Morderator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
no no Animacje Baginskiego jest bardzo ciekawe... oglądałem Katedre i Sztuke... i dawno czegos tak dobrego nie widzialem, odrazu po tym wlazłem na stronie o oskarach i zaczalem sciagac wszystkie filmy animowane krotko.... ktore dostaly nominacje do oskarow... zobaczymy co z tego bedzie... Pozdro..  |
|
_________________ dobra cegła nigdy nie jest zła.. |
|
|
|
 |
Wysłany: 18.03.2005, 08:57:03 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ostatnio przyszły mi do głowy dwa bardzo fajne filmy do głowy: TERMINAL i POCIĄG ŻYCIA. Ten pierwszy miał niedawno premierę, więc pewnie conieco o nim słyszeliście, a ten drugi jest o Żydach uciekających przed hitlerowcami w trakcie II wojny światowej. Polecam |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 06.04.2005, 12:00:38 |
|
|
katrynka |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ku przestrodze! !
Sunrise & Sunset
Ostatnio miałam wątpliwą przyjemność obejrzenia "Przed zachodem słońca".
W odróżnieniu od ciepłej, stonowanej i onirycznej części pierwszej ("Przed wschodem słońca") tu wieje nudą i tanim sentymentalizmem. Kanciaste dialogi i (fenomenalna aktorka) Julie Delpy, która w tym filmie jest po prostu nijaka. No i ten Ethan Hawke....
Ten film jest znakomitym argumentem za tym, iż pewne historie powinno się zostawić niedopowiedzianymi.
Osobiście odradzam. Niesmak i potworny kac.... |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.04.2005, 13:59:15 |
|
|
Hiv |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
katrynka napisał: |
No i ten Ethan Hawke.... |
Co masz na mysli?
To bardzo dobry aktor grający w dobrych filmach. Nie każda rola jednak jest idealna i to nie tylko dla niego...
Film BE, aktor OK  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.04.2005, 14:17:43 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ethan mial tylko fajną żonę (Uma Thurman), mial, bo sie rozwodzą...
A jego najlepszy film, to Training Day (Dzień Próby), gdzie "partneruje" Denzelowi Washingtonowi. Denzel dostal Oscara za tę rolę, trochę przypadkowo, byla akurat moda na czarnoskórych aktorów w Hollywood, jednak jego rola byla faktycznie dobra, Ethan zaś byl tylko malo znaczacym cieniem... |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.04.2005, 20:56:46 |
|
|
katrynka |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
I proponuję żeby Ethan nadal zajmował się graniem "rur od piecyka" w niedystrybuowanych w Polsce filmach najlepiej. Podniósł mi tylko poziom cukru we krwi a to w moim wieku strasznie nie zdrowe...  |
|
|
|
|
 |
| |