|
|
|
Wysłany: 20.12.2010, 15:10:41 |
|
|
kolanko |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
to są cieniasy a nie policja,nadają się tylko to wypisywania mandatów i zatrzymania rowerzysty w nocy bez światła.dać ich na miesiąc do dużego to by by nie wiedzieli co się dzieje.cieniasy  |
|
_________________ Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły. |
|
|
|
 |
Wysłany: 20.12.2010, 15:46:03 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
kolanko napisał: |
to są cieniasy a nie policja,nadają się tylko to wypisywania mandatów i zatrzymania rowerzysty w nocy bez światła.dać ich na miesiąc do dużego to by by nie wiedzieli co się dzieje.cieniasy  |
A potem się dziwić dlaczego młodzież wypisuje na murach HWDP  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.12.2010, 16:53:26 |
|
|
starwea |
Twardziel |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
nie rozumiem tego mandatu 200zł za nie zapięte pasy przecież to jest nie do pomyślenia
odwołaj sie |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.12.2010, 17:47:16 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ukasy napisał: |
kolanko napisał: |
A potem się dziwić dlaczego młodzież wypisuje na murach HWDP  |
wypisuja, bo sa debilami. A jak im ktos auto zajebie albo zgwalci corke to ciekawe gdzie sie zglosi |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
Wysłany: 20.12.2010, 17:53:54 |
|
|
starwea |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: |
wypisuja, bo sa debilami. A jak im ktos auto zajebie albo zgwalci corke to ciekawe gdzie sie zglosi |
a co powiesz na taki stan rzeczy oni już byli na policji i nikt im nie pomógł i dlatego piszą tak na ścianach |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.12.2010, 18:19:58 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
wypisuja, bo sa debilami. A jak im ktos auto zajebie albo zgwalci corke to ciekawe gdzie sie zglosi
|
Chodziło mi o to, że młodzież takie coś pisze za właśnie m.in. takie pasy, ale nie zawsze. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.12.2010, 20:37:17 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
starwea napisał: |
a co powiesz na taki stan rzeczy oni już byli na policji i nikt im nie pomógł i dlatego piszą tak na ścianach |
dokładnie !
oj mogłabym dużo o nich napisać , wiem jak wyglądają ich interwencje u kogoś kto znęca się nad rodziną , jak szukają sprawców włamań
najlepiej podać im nazwisko sprawcy to wtedy można liczyć że ktoś zostanie ukarany |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 21.12.2010, 07:29:49 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Myślę, że głos powinien zabrać ktoś kto się udzielał tutaj podczas kampanii. Co by mógł rozwiać nasze wątpliwości co do poczynań Zelowskich "Stróży Prawa".
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 21.12.2010, 13:48:20 |
|
|
badboys2 |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
sprawa jest prosta. policja ma 2 tygodnie na to by wyrobic statystyki, by poszczycic sie, ze ich aktywnosc jest coraz wieksza. bo jakby byla zbyt mala, to zle by to wygladalo.
2 to ratowanie budzetu.
przeciez policja nie ma obowiazku wlepienia mandatu za kazdym razem. moze przeciez takze pouczyc. a, ze rzadko z tego korzysta to juz inna sprawa.
od 200 zl bym sie tez odwolal.
co do zelowskiej policji mam swoje zdanie. pewnych dzialan nie rozumiem i niestety ich nie zrozumiem. ale trzeba tez zrozumiec, ze kazdy ma swojego przelozonego i wykonuje tylko polecenia z gory.
nie dalej jak w weekend bylo glosno o policjancie, ktory sobie wystawil mandat, by nie wrocic z patrolu z czystym notesikiem. zeby bylo zabawniej, uwaga komendanta nie dotyczyla skandalicznej sytuacji, tylko tego by na 2 raz, policjant nie wystawial sobie mandatu, tylko zeby mu wystawil go kolega z patrolu.
nie dziwie im sie pozniej, ze szukaja gasnic i nie zapietych pasow, zamiast latac za gowniarzami ze sprayami czy podjezdzac tam gdzie jest niebezpiecznie. z pierwszych sytuacji jest kasa i spokoj z 2 duze ryzyko i brak kasy.
logiczne? |
|
_________________ ron artest |
|
|
|
 |
Wysłany: 21.12.2010, 16:54:07 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie tylko u nas szukają na sile kasy i naciągają statystyki.
Kochanowice k/Częstochowy - Wieś Piratów
Zapraszam do wysłuchania Fakty RMF godz 17.00 -(prawy klik i zapisz jako)
http://v.iplsc.com/-/0000UOEYIMJWXWUH-A1.mp4 |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 21.12.2010, 17:03:46 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
C4rtm4n napisał: |
Nie tylko u nas szukają na sile kasy i naciągają statystyki.
Kochanowice k/Częstochowy - Wieś Piratów
Zapraszam do wysłuchania Fakty RMF godz 17.00 -(prawy klik i zapisz jako)
http://v.iplsc.com/-/0000UOEYIMJWXWUH-A1.mp4 |
Jestem niemile zaskoczony po odsłuchaniu całej audycji. Przecież zachowania policji pod Kochanowicami to skandal Dobrze, że o takich rzeczach mówią przynajmniej w publicznych mediach.
Nasz rząd próbuje dziurę budżetową załatać pieniędzmi z mandatów.  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 21.12.2010, 20:11:56 |
|
|
DrHouse |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
proponuję pojeździć trochę za nimi z kamerą i aparatem i porobić filmiki lub fotki, jak oni stosują się do przepisów dotyczących zapinania pasów. kilka razy sam na własne oczy widziałem, jak jeździli BEZ pasów. i to jest chore.
poza tym... jakiś czasu podjechałem pod biedronkę, gdzie stała swoim autem zona jednego z naszych stróżów prawa. stanąłem obok. czekałem na żonę, która poszła na zakupy i wyszedłem ze swojego samochodu. tak sobie patrzyłem, to tu to tam, i w pewnym momencie zerknąłem na skręcone koła samochodu żony naszego zelowskiego stróża prawa. oczom moim ukazał się widok łysych opon. aż podszedłem bliżej i z niedowierzaniem stwierdziłem że bieżnika tam rzeczywiście prawie nie ma a opony do tego letnie. więc o czym tu mówić, słoma z butów wystaje, to się łapie tam gdzie najłatwiej.
myślę że lepiej zrobiliby kontrolując naszych 'pekińczyków', których nieoświetlone stada wyjeżdżają z toruńskich. jeżdżę często w godzinach, w których jadą do lub z pracy, więc znam temat. szkoda, ż e stróże prawa (brzmi paradoksalnie) tego nie zauważają. i nie mówię by od razu karać rowerzystów za brak świateł - można wylegitymować i dać warunek: przyjeżdżasz dziś lub jutro na komisariat z założonymi światłami albo łapiemy drugi raz i karzemy podwójnie. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 22.12.2010, 12:19:01 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
proponuję pojeździć trochę za nimi z kamerą i aparatem i porobić filmiki lub fotki, jak oni stosują się do przepisów dotyczących zapinania pasów. kilka razy sam na własne oczy widziałem, jak jeździli BEZ pasów. i to jest chore. |
Dobry pomysł, ale i tak nic nie da. W dzisiejszych czasach policja może łamać przepisy, a nie spotka ich kara. |
|
|
|
|
 |
| |