|
|
|
Wysłany: 10.11.2010, 07:31:05 |
|
|
dziara |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
pewnie, że ten nowy chodnik z Maurycowa jest "niepotrzebny", przecież babcie, dziadkowie, matki z wózkami i dzieciaki mogą chodzić po ruchliwej ulicy, żeby przyjść do Zelowa
Tam się zresztą często tak chodzi, zamiast po tym rozwalonym, starym chodniku! |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 07:34:56 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
eko napisał: |
Wiadomość dla George!
Z tego co wiem z wypowiedzi pewnego radnego to kostka na chodnik w ulicy Kościuszki od Biedronki,aż po ul. Wąską leży od listopada 2009 r. na składzie Kosbruku.
......................
Na sesji zapytany o kałuże na ścieżkach pieszych na Placu Dąbrowskiego udawał niematego. On sobie wyłożył pod pomnik kostkę brukową. Ludziska niech skakają na kałużami, a co, sport to zdrowie. Temat do prasy jak nic! Gdy mieszkańcy się o tym dowiedzą w podzience dadzą mu...kopa. Ja się dołączę. |
1. Jaki jest sens kładzenia kostki skoro w najlbliższym czasie musiałaby ona byc zrywana z racji inwestycji na ulicy kościuszki?
2. O ile mnie pamieć nie myli to plac Dąbrowskiego jest już w takiej postacji jak obecna od co najmniej 5 lat. Nikt sie nie skarżył, że coś jest w nim nie tak.
Takie argumenty do mnie nie przemawiają.
"Jak kaczka nie umie pływać to mówi, że woda za gęsta"
RZ-51 napisał: |
"p. Urszula Świerczyńska zaprosiła do debaty p. burmistrza S. Malinowskiego!
Spotkanie odbędzie się 13.11.2010 o godz. 17.00 w OSP Zelów, ul.Dzielna 6.
Zobaczymy czy pan burmistrz podejmie wyzwanie i odpowie mieszkańcom gminy na pytania" |
Odpowiedź wysłana do p. Świerczyńskiej:
 |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 08:09:18 |
|
|
kolanko |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
tak na marginesie panie ''eko'' mieszkam na Placu Dąbrowskiego i to co piszesz to jakieś kompletne bzdury chyba tu w życiu nie byłeś.w tym roku były przecież spore opady i jakoś kajakiem nie pływałem.Panie ''eko'' proponuje wystrugać sobie krzyżyk a jak cień podążać za panią Świerczyńską  |
|
_________________ Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły. |
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 10:32:24 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Noi się zaczęło...
Wojna Polsko - Polska w najlepszym wydaniu...
Jak ktoś nie ma rzeczowych argumentów, to stosuje inwektywy, żałosnego poziomu ironię i idiotyczne pytania retoryczne!
Trochę rozsądku i respektu dla oponentów w dyskusji poproszę!
Możemy się nie zgadzać, ale nie musimy się obrażać! |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 10:41:04 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
KSR-Z napisał: |
....pani Świerczyńska nie jest jeszcze naszym burmistrzem więc na chodniki miejskie nie ma wpływu ale za to mogła nam coś załatwić w starostwie i załatwiła dwa nowe chodnik a gdy chodzi o ich funkcjonalność to niech się może wypowiedzą osoby które będą to urzytkować czyli nasze dzieci rodzice i dziatkowie idąc do szkoły ,pracy,przychodni itp. jak ktoś mieszka w mieście to wszystko się wydaje takie oczywiste ... |
"Załatwia" - bardzo ładne słowo ale czy ono pasuje do urzędnika państwowego .No ale jak nie zostanie burmistrzem to może radnym powiatu i wtedy też będzie mogła "coś załatwiać w starostwie".
Proszę mi wytłumaczyć o jakich "dwóch" chodnikach jest mowa.
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 11:07:19 |
|
|
RZ-51 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
witam.
widzę że wypowiedzi pana C4rtm4n sięgają dna:)
to naprawdę żałosne!
TOTALNE DNO!
mam nadzieję że dojdzie do spotkania P. Świerczyńskiej z mieszkańcami i Panem Burmistrzem-" i wtedy zobaczymy jakimi to wielkimi osiągnięciami pochwali się nasz burmistrz" - "ŚMIAĆ SIĘ CHCE"
pisanie bredni i głupot przez pana C4rtm4n raczej nic nie da:)
mam dla ciebie rade:) przyjdz na spotkanie z mieszkańcami!- wtedy się wszystko wyjaśni. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 11:12:22 |
|
|
RZ-51 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
przytoczę jeszcze tylko inna wypowiedz z tego forum apropo pana C4rtm4n
"Chciałbym Wam wyjaśnić pewne kwestie. Wypowiedzi Pana Badziaka są jednostronne i pozbawione obiektywizmu i samokrytyki. Dlaczego? Odpowiedź bardzo prosta, ponieważ startuje w wyborach samorządowych jak kandydat Malinowskiego.
Pomogły mu w tym dopalacze, których jak pisze zna działanie, czy też coś innego?"
nic dodać , nic ująć  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 11:25:25 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zamiast pisać dwóch postów istnieje opcja "Zmień" "Cytuj". |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 14:09:18 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
RZ-51 napisał: |
przytoczę jeszcze tylko inna wypowiedz z tego forum apropo pana C4rtm4n
"Chciałbym Wam wyjaśnić pewne kwestie. Wypowiedzi Pana Badziaka są jednostronne i pozbawione obiektywizmu i samokrytyki. Dlaczego? Odpowiedź bardzo prosta, ponieważ startuje w wyborach samorządowych jak kandydat Malinowskiego.
Pomogły mu w tym dopalacze, których jak pisze zna działanie, czy też coś innego?"
nic dodać , nic ująć  |
no rzeczywiscie. A posty zwolennikow P. Świerczyńskiej sa wybitnie obiektywne...!
I jeszcze jakies beznadziejne insynuacje odnosnie C4rtm4n. Az sie rzygac chce czytajac takie posty... wyluzujcie |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 14:58:48 |
|
|
kolanko |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
wszystko ładnie pięknie tylko jak można startować na dwa różne stanowiska jednocześnie,dla mnie taka kandydatura jest nie przekonująca,myśl mi sama się nasuwa że to jest karierowiczka a nie prawdziwy kandydat,byle się gdzieś załapać na stołeczek i mieć dobrze.a dla tych co napiszą że jestem stronniczy to za drugim kandydatem też nie przepadam.ale coś trzeba w życiu wybrać a nie byle się udało,taki kandydat z pewnością nie zasługuje na głos bo nie wiadomo nawet na którą funkcje głosować. ot taka mała myśl.pozdrawiam  |
|
_________________ Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły. |
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 15:44:22 |
|
|
Diiderot |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Po przeczytaniu wszystkich postów sprawie wyborów na Burmistrza w Zelowie postanowiłem również Podzielić się z Wami kilkoma przemyśleniami. W tym celu posłużę się cytatami:
- Dobre jest wrogiem leprzego - Nie ulega wątpliwości że pan Malinowski jest leprzym burmistrzem od swojego poprzednika, ale być może pani Świerczyńska będzie leprza na tym stanowisku od pana Malinowskiego.
- Jaki jest koń każdy widzi - W wyborach musimy zdecydować czy odpowiada nam styl sprawowania władzy przez pana Malinowskiego , czy może nadszedł czas postawić na innego konia.
- Władza apsolutna deprawuje apsolutnie - Być może nie powinniśmy pozwolić aby całkowicie się zdeprawował nasz obecny Burmistrz, popatrzymy też i w następnych wyborach ocenimy czy ten którego wybierzemy nie uległ deprawacji.
Nie ulega jednak wątpliwości , że każdy z nas Zelowian powiniem iść na wybory aby w przyszłości mógł rozliczyć władze którą wybrał. Musimy pamiętać, że to my wyborcy zatrudniamy nasze władze i jakie władze zatrudnimy tak będzie wyglądało nasze miasto. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 17:49:22 |
|
|
eko |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie będę podejmował polemiki. Dalej uważam, że nie stać gminę Zelów na inwestycję w drodze wojewódzkiej. Nie jest to problem gminy tylko Zarządu Dróg Wojewódzkich bo to ich droga. W tej chwili będzie to kosztować 33 mln zł. Będzie zaciągnięty na nasze wydatki duży kredyt, a nie wiadomo czy kryzys finansowy państwa mamy za sobą. Ta inwestycja ma kosztować ponad 70 mln zł w wersji wstępnej. Czy myślisz, że ulica Kościuszki będzie zrobiona w jeden rok. Jeśli tak to nie masz bladego pojęcia o takich inwestycjach. Jeżeli zaczniemy budowę od ul. Zachodniej to na pewno miną dwa lata zanim wejdziemy w ul.Kościuszki, a ludzie starsi dalej będą się wywracać na chodniku po stronie pizzerni. Nie chodzi tu o młodych sprawnych, ale tych sporo starszych. Kostkę można na ten czas ułożyć, a potem zdjąć. Proszę mi wierzyć więcej wydajemy na inne dziwne rzeczy, nam zbędne. Każdy przedstawia sprawę tak jak widzi bądź tak jak mu przedstawiono. Nie ściemniam i mówię jasno nie jestem zwolennikiem obecnego Burmistrza.
Wójt w Buczku potrafił wynegocjować z Zarządem Wojewódzkim budowę tej drogi na swoim terenie. Położyli nowiutki dywanik asfaltowy, aż do granic Zelowa. My musimy płacić! Dlaczego tak jest nie potrafię odpowiedzieć bo nie znam faktów. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 20:59:05 |
|
|
Krytyk_Prawdziwy |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mateusz otwórz oczy i się ogarnij , jeżeli Ciebe wybiorą na radnego to mi kaktus pod pachami wyrośnie.
1. Masz parcie na szkło.
2. Nie maszz tak naprawdę pojęcia co potrzeba gminie.
3. Masz parcie na szkło
A malinowski ma piękny apartament nad morzem , co by sobie wypocząć od Zelowskiej BIDY!
możecie to skasować mam to w ....
Na wybory pójdę i dostawię pare krzyżyków np. na św pamięci Tosika który miał najlepszy biznes w tym mieście. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.11.2010, 21:25:14 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Takie przekrzykiwanie się, w większej mierze nie zmieni stanu rzeczy, bo forum to nie jest dobre miejsce na prowadzenie debaty. Taką przestrzenią powinna być chociażby lokalna gazeta, ale takiej niestety nie ma.
Cztery lata temu nie było tutaj tak płomiennej dyskusji, choć wówczas więcej osób odwiedzało to miejsce. Przyczyną może być to, że teraz mieszkańcy są bardziej niezadowoleni z obecnej władzy, niż przed poprzednimi wyborami samorządowymi.
Z własnych obserwacji mogę stwierdzić, że Burmistrz nie ma pomysłu na Zelów i serwuje wyborczą kiełbasę aby utrzymać się u władzy. I wcale się temu nie dziwię, bo po przegranych wyborach musiałbym poszukać sobie innego zajęcia, a tego nie znajdzie w mieście, bo tutaj nie ma pracy, no chyba, że zatrudni go jeden z kolegów.
Grajdół i pipidówa. Tak myślą o obecnym Zelowie osoby, które tutaj się wychowały i uczuły w latach 60/70, dla których to miasto było domem, a które teraz mieszkają w Bełchatowie i niestety nie mogą zagłosować, by wyrazić swoją dezaprobatę, dla tego jak to miasto jest zarządzane.
I aby było jasne, nie jestem zwolennikiem kontrkandydatki. Pierwszy raz usłyszałem o niej przed wyborami, ale i tak na nią zagłosuję, bo ten marazm w Zelowie trzeba w końcu przerwać. Niech się coś zmieni i niech starzy odejdą w cholerę. Takie przetrzymywanie władzy w jednych rękach, na dobre nikomu, poza władzą, nie wyjdzie.
Poza tym, Burmistrz miał już okazję się wykazać - guzik zrobił. Choć jedno mu trzeba przyznać, na rolkach się fajnie po nowym asfalcie jeździ, tyle jego. Ale nie samym asfaltem człowiek żyje.
Poza tym, nie jest sztuką budować na kredyt, tyle to i ja mogę zrobić. Osiągnięciem byłoby oddłużenie miasta i finansowanie inwestycji ze środków własnych, a nie pożyczonych. Niestety wymagałoby to znacznie większej ilości działań za strony Urzędu Miasta i Gminy. Ale po co się starać skoro i tak, do tej pory, duża część mieszkańców była zadowolona z tego, co się tutaj wyprawia. |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |