|
|
|
Wysłany: 02.04.2007, 18:39:58 |
|
|
Kooociak |
Stojąc leżał |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tak się skalda, że byłem na miejscu tego wypadku motocyklisty, widok straszny! Daje to człowiekowi do myślenia.  |
|
_________________ "Każdy ma prawo do wypowiedzi,wiec zbędne pouczenia i sugestie daruj sobie”  |
|
|
|
 |
Wysłany: 02.04.2007, 20:11:15 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kooociak napisał: |
Tak się skalda, że byłem na miejscu tego wypadku motocyklisty, widok straszny! Daje to człowiekowi do myślenia.  |
Bardzo przykra sytuacja. Mam tylko nadzieję, że motocykla nikt nie będzie starał się reanimować, tylko potnie go na kawałki, może komuś to uratuje życie. Motocykl po wypadku, to śmierć na kołach. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 03.04.2007, 06:43:00 |
|
|
MalyMike |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Znałem osobiście tego chłopaka który zginął jak i również znam właściciela tego motoru i wydaje mi się że ten motor przestanie wkrótce istnieć. Byłem na miejscu tego wypadku i szczerze powiem że do dziś dojść zupełnie do siebie nie mogę. Okropna tragedia tym bardziej jeśli się zna tak wiele szczegółów jej dotyczących  |
|
_________________ wojsko-- bezsensowna strata czasu!! |
|
|
|
 |
Wysłany: 03.04.2007, 10:19:41 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Komenda Powiatowa Policji w Bełchatowie: 2007.04.03 napisał: |
Policyjna czujność nagrodzona
Policjanci z Zelowa dowiedli zawodowej czujności, gdy podczas ustalania winnego kolizji drogowej w Kurówku (gm. Zelów), zainteresowali się nie tylko okolicznościami zdarzenia drogowego, ale także ładunkiem przewożonym na skrzyni ciężarówki i pomimo usilnych zabiegów podejmowanych przez 21-letniego kierowcę, mieszkańca Koła oraz towarzyszących mu pasażerów (26-latka i 31-latka z Koła), próbujących odwrócić uwagę funkcjonariuszy - przeprowadzili kontrolę, w wyniku której wykryli blisko siedem tysięcy litrów alkoholu rozlanych do 1399 plastikowych, pięciolitrowych pojemników.
Podróżujący Starem początkowo okłamywali policjantów, co do zawartości pojemników, by później twierdzić, że nie znają pochodzenia wiezionego towaru.
Trzej mężczyźni trafili do policyjnego aresztu, a alkohol niewiadomego pochodzenia i bez znaków akcyzy - został zabezpieczony w policyjnym depozycie. Wartość uszczuplenia podatkowego oszacowano na około trzysta tysięcy złotych.
Policyjni detektywi nie wykluczają dalszych zatrzymań w tej sprawie. |
Noooo niezły towar
1399 butelek? Taka nie równa liczba? Tą z numerem 1400 pewnie łyknęli po drodze
http://ww6.tvp.pl/View?Cat=386&id=480862
 |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.04.2007, 23:36:18 |
|
|
badboys2 |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
qrcze ciezka sprawa. co nie wejde to albo jakis rowerzysta potracony albo ktos sie zabija. sprawcami wypadkow jest glownie mlodziez. takze w zelowie.
w sumie gdy dzis przy objedzie dowiedzialem sie ze zginal 23 latek z ktorym chodzilem do podstawowki to dalo mi to do myslenia. i zycie nabiera innego znaczenia.... faq |
|
_________________ ron artest |
|
|
|
 |
Wysłany: 08.05.2007, 19:30:30 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Przedsiębiorczy dziadek
Komenda Powiatowa Policji w Bełchatowie: 2007.05.08 napisał: |
UWAGA! OSZUST!
Zelowscy policjanci prowadzą dochodzenie w sprawie oszustwa przy sprzedaży węgla. Do przestępstwa doszło wczoraj rano.
Dzień wcześniej - w niedzielę, nieznany mężczyzna podający się za pracownika składu opałowego, zaproponował mieszkańcowi Józefatowa (gm. Buczek), sprzedaż węgla w atrakcyjnej cenie.
Po ustaleniu warunków transakcji, nazajutrz, na posesję zelowianina przyjechała ciężarówka załadowana węglem. Z kierowcą zelowskiej hurtowni opałowej przybył także inicjator transakcji. Kiedy ciężarówka odjechała by uzupełnić zamówioną ilość węgla, pośrednik pobrał należne 970 złotych i poprosił córkę gospodarza o podwiezienie "w bardzo pilnej sprawie" do Łasku.
Kierowca zelowskiej firmy handlowej nie krył zdumienia, gdy rozładowawszy drugą dostawę usłyszał, iż pieniądze za węgiel pobrał już wcześniej jego kolega.
Okazało się, że rzekomy przedstawiciel hurtowni nie jest jej pracownikiem, a oszustem, który zamówił węgiel w hurtowni podając się za kolegę nabywcy.
Zelowscy policjanci podejrzewają, że ten sam mężczyzna dokonał podobnego przestępstwa na terenie gminy Widawa. Detektywi ustalili rysopis poszukiwanego: wiek około 60 lat, średni wzrost i budowa ciała, twarz okrągła, włosy krótkie, przystrzyżone "na zapałkę", siwe; ubiór - czarne spodnie typu "teksas", ciemna kurtka.
Policjanci podając metodę działania oszusta, apelują do handlowców o zachowanie ostrożności przy zawieraniu podobnych transakcji! |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.05.2007, 20:04:31 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Bardzo podoba mi się rysopis: " Detektywi ustalili rysopis poszukiwanego: wiek około 60 lat, średni wzrost i budowa ciała, twarz okrągła, włosy krótkie, przystrzyżone "na zapałkę", siwe; ubiór - czarne spodnie typu "teksas", ciemna kurtka."
Tyle szczegółów, że aż wprost trudno uwierzyć, że jeszcze go nie znaleziono. I czy spodnie typu "teksas" to są może jeansy?
Język policyjnych komunikatów jest chyba trochę staroświecki... |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.05.2007, 22:28:08 |
|
|
moderator |
Ostry |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No, nie tylko teksas jest dziwne w tym opisie. "Zaproponował mieszkańcom Józefatowa (gm. Buczek)..." - "...na posesję zelowianina..."
Może się niedawno przeprowadził  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.05.2007, 06:31:34 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Troszkę się pogubili chłopaki w faktach, też jak to czytałem to mi się wydawało dość zakręcone
Fago przyznaj się, chciałeś kupić tani węgiel cooo  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.05.2007, 06:39:43 |
|
|
Fago |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No nie powiem bo do moich drzwi ten dziadek tez zawitał i chciał 200 zł za tonę miału, troche dziwna ta cena sie wydała dlatego moi rodzice nie byli zainteresowani transakcja
Swoja droga chodzenie po domach w niedziele by zakupic miał to lekka przesada.... |
|
|
 |
Wysłany: 04.08.2007, 08:27:33 |
|
|
bizon |
Miętki |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
moze koles był pracoholikiem albo jakos tak z reszta na krzyz z nim...i wybatorzyc  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.08.2007, 11:39:07 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|