|
|
|
Wysłany: 14.02.2006, 16:48:40 |
|
|
jagda |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Widzę, że kwestia świateł przy rowerku jest bardzo chwytliwa. Tak więc nadal Was nie rozumiem, większość z Was jechała samochodem w nocy (obojętne pasażer czy kierowca) i przyznacie chyba, że spotkanie ze "ślepym rowerzystą" nie należy do przyjemności, wręcz przeciwnie. Czy naprawde potrzebujecie krwawego przykładu, żeby się przekonać o skuteczności świateł
Co do kradzieży obecnie lampeczki można włozyć w kieszeń w czasie pozostawiania roweru przed sklepem. Sama tak robie, chociaż przyznam, że jak mam do załatwienia wiele spraw na mieście to nie biorę roweru - boję się go stracić, a jest taki piękny - poniemiecki  |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek...  |
|
|
|
 |
Wysłany: 14.02.2006, 23:11:24 |
|
|
[mwl] |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
jagda napisał: |
Widzę, że kwestia świateł przy rowerku jest bardzo chwytliwa. Tak więc nadal Was nie rozumiem, większość z Was jechała samochodem w nocy (obojętne pasażer czy kierowca) i przyznacie chyba, że spotkanie ze "ślepym rowerzystą" nie należy do przyjemności, wręcz przeciwnie. Czy naprawde potrzebujecie krwawego przykładu, żeby się przekonać o skuteczności świateł? |
Ja nie mówię, że jazda bez świateł jest dobra i że w jakikolwiek sposób ją popieram. Jeszcze nigdy nie wyjechałem moim rowerem po za miasto w nocy, a jak już jeżdże w nocy, to zawsze po oświetlonych ulicach. I co innego też jest mieć światła odblaskowe a nie mieć ich wcale. |
|
|
 |
Wysłany: 17.02.2006, 06:01:26 |
|
|
kazaro_27 |
Miętki |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tak się przyglądam waszej rozmowie i wydaje mi się ona trochę bezcelowa. Policja była jest i będzie pracują w niej ludzie a nie maszyny. Są przepisy, których każdy powinien przestrzegać. Jak by wszyscy to robili to wtedy nie mielibyśmy do czynienia z tymi "smutnymi " panami. A tak co do tych Zelowskich "chinczyków" to ja jestem za tym aby oni wszyscy mieli oświetlenie. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 18.02.2006, 05:48:58 |
|
|
moderator |
Ostry |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
szyderca, a gdzie w Rus... są te naprawde niebezpieczne miejsca? chyba na przejeździe kolejowym gdy mija się towarowy z osobowym. Wtedy lepiej tam nie stać. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 25.02.2006, 14:55:57 |
|
|
MalyMike |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie dalej jak w ostatni wtorek w nocy( okolo 24 ) naszła mnie ochota na piwo. Jak wiadomo o tej porze zbyt wiele sklepów nie jest otwartych więc nie wiele się zastanawiajac wsiadłem w auto i pojechałem do nocnego. Kupiłem sobie tyskie rzucilem na fotel pasażera i ruszylem do domciu nie ujechałem daleko (około 1km) i zobaczyłem koguciki więc zatrzymałem sie tak jak trzeba(raczki na kierownicy itp) podchodzi Pan władza i stara gadka dokumenty itd. zapaliłem światło w aucie żeby ich poszukać i wzrok kontrolującego padł na browarek:) troszke sie chłopak zawachał ale chyba musiał spytac czy piłem wiec mu mówie że wracam z pracy i mam ochote na bro przed snem. chwile pomyślal i odpuscil sobie przynoszenie alkomatu Wynika z tego ( tak mi sie wydaje ) ze jesli na spokojnie sie podejdzie do sprawy to dadzą spokój. Sprawdził mi tylko papiery i nawet na odchodne powiedzial "milej nocy" hehe |
|
_________________ wojsko-- bezsensowna strata czasu!! |
|
|
|
 |
Wysłany: 25.02.2006, 19:17:30 |
|
|
szyderca |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
hehehehehehhehehehehehehehehehehehehe.te te moderator widze ze masz dowcip cienty jak swojego wacka.jak bedziemy pisac o małych rzeczach to napewno na tym forum znajdziesz swoje miejsce.tu nie chodzi o to czy złapali kogos na roweze tylko tak naprawde gdzie powinni znajdowac sie nasi struze.gdzie tak naprawde powinni byc i co robic.czujecie sie bezpieczni???odpowiedzcie sobie sami na to pytanie.szydera |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.02.2006, 05:23:53 |
|
|
Puaro |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak widze kolega powyżej ma nie tylko kompleks wiochmena, ale jeszcze do tego doszły kompleksy z wielkością siurka.............. A dla twojej inforamcji.... ja sie czuję bezpiecznie  |
|
_________________ Pozdrawiam,
Puaro
|
 |
Wysłany: 26.02.2006, 09:30:42 |
|
|
maystero |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Puaro napisał: |
...kolega powyżej ma nie tylko kompleks wiochmena, ale jeszcze do tego doszły kompleksy z wielkością siurka.............. |
też to zauważyłem |
|
_________________ Rzeczy niemożliwe wykonuje od ręki, na cuda potrzebuje więcej czasu.
 |
|
|
|
 |
Wysłany: 26.02.2006, 14:53:15 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
...do tego dochodzi też dyslekcja  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.02.2006, 23:45:47 |
|
|
moderator |
Ostry |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Szyderca, a może ty oprócz kompleksów to masz też zdolności nadprzyrodzone? Może jesteś jasnowidzem i potrafisz przewidzieć gdzie będzie działo się przestępstwo i gdzie w związku z tym powinni być? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.02.2006, 11:01:59 |
|
|
szyderca |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
heh no pewno.na ort mam papierek.fajnie ze jwstesmy bezpieczni wszyscy bo przeciez o to chodzi.jest git.wydaje mi sie ze temat mozna uznac za skonczony.jeszcze raz wielkie pozdro dla danona.szydera. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.12.2006, 18:44:52 |
|
|
Przemysław Chrust |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Policjant też człowiek i bywają różni. Kierowca widzi odblaski. Świetne są te nowoczesne kamizelki.
Jednak coś jest na rzeczy z tymi rowerzystami, bo gorliwość w ich ściganiu przekłada się na pełne więzienia, zapchane sądy i kolejkę prawdziwych bandytów oczekujących na odbycie kary.  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.03.2007, 22:52:26 |
|
|
sly715 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
dziwi was to ze kaptury dzialaja na nich jak na byka plachta,bo mnie nie.po tym co sie wyprawia z tymi bolkami od... wiecie kto ich sponsoruje.spojzcie co sie dzieje przetrzyjcie oczy!   !!1a ze lapia za swiatla,pomyslcie ze moze w któryms momencie uratowali wam zycie.wiem ze nie raz wyglada to jak parodia no ale wmy ich nie wybieralismy i nie kazdy nadaje sie do tego zawodu.tez ich nie lubie ale kiedys stanolem z boku i spojrzalem na ich zawod,ja bym w zyciu sie nie zdecydowal,bo jestem za nerwowy! |
|
|
|
|
 |
| |