|
|
|
Wysłany: 28.06.2005, 09:27:29 |
|
|
kornik |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam, napisałem bota miasta Zelowa jak by się ktoś pytał w czym Delphi 6 dobra ale przejdźmy do rzeczy.
Bot działa poprzez Gadu-Gadu numer bota: 6302434 jest dostępny przez ok. 12 godzin. to znaczy rożnie ale od około godziny 11:00 powinien być uruchomiony. Tak gdzieś do 22:00. To zależy ode mnie bo bot jest postawiony ma moim komputerze. Z botem można się komunikować przez komunikatory internetowe takie jak „Gadu-Gadu” „Tlen” i wszystkie inne które obsługują osoby na Gadu-Gadu. Jak by ktoś miał komputer włączony przez 24h i chciał by postawić bota to dam go w dobre ręce po jego dopracowaniu i zakończeniu prac nad nim.
Gdy napiszecie cos do bota dostępne są komendy:
/wydarzenia - Dostaniesz dodatkowe informacje. Takie:
Kod: |
/wydarzenia zelow - Wydarzenia w Zelowie, pobierane ze strony www.zelow.pl
/wydarzenia kraj - Wydarzenia z kraju
/wydarzenia swiat - Wydarzenia z świata
/wydarzenia idg - Wydarzenia z idg.pl
/wydarzenia plotki - Plotki z świata
/wydarzenia mks - Informacje na temat wirusów, trojanów i robaków. |
/pogoda - Aktualna pogoda dla miasta Zelów. (Pobierana z najbliższego miasta)
/pomoc - Pomoc
/wersja - wersja bota
Wy możecie tak ze tworzyć bota napiszcie do mnie na gadu-gadu: 7933405 a pogadamy w czym możecie pomóc
Gdy się pomylicie i napiszecie np. "a" bot was nie poprawi i odpowie: "Nie rozumiem polecenia a . Aby uzyskać listę poleceń wpisz /pomoc"
Ps. Proszę nie bluźnić do niego możecie mu ładnie podziękować lub się z nim przywitać. np. „czesc” „elo” „hej” „witam” „cze” „joł” itp.. Na pewno coś odpisze. :]
Jeżeli coś źle napisałem niech Admin mnie poprawi  |
|
Ostatnio zmieniony przez kornik dnia 04.07.2005, 18:04:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Wysłany: 30.06.2005, 17:16:24 |
|
|
jagda |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja wiem że na tym forum głównie komputeromaniacy są ale mam takie głupie pewnie pytanko: CO TO JEST "BOT" Boja znam kilku Botów, ale mają swoje imiona Więc do czego to może się przydać, bo ok rozumiem pogoda, wydarzenia itd ale co jeszcze?? |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek...  |
|
|
|
 |
Wysłany: 30.06.2005, 18:39:04 |
|
|
kornik |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No to juz tłumacze słowo Bot (źródło http://pl.wikipedia.org/):
Bot pochodzi od słowa robot, czyli jest automatem wykonującym automatyczne czynności w zastępstwie człowieka.
Odnośnie bota Zelów:
No zamierzam dodawać jeszcze pare funkcji np.
nie znasz rozszerzenia i co to za rozszerzenie czym to rozszerzenie mozna otworzyc wpiszesz wtedy np. /roz AVI i bot odpowie coś w tym stylu:
"Informacja o sposobie używania rozszerzenia: Plik zawierający muzykę, film z dźwiękiem lub sam film.
Aplikacja mogąca otowrzyć to rozszerzenie:
Quick Time, Windows Media Player 4.x - 9.x, WinAmp (2.x 3.x 5.x), Cool Edit 2, Traktor, All Palyer, (lub inny program odtwarzający muzykę lub filmy)"
Zamierzam dodać jeszcze wyniki lotto, całe programy TV noi jeszcze pare przydatnych rzeczy ostatio bot jest rzadko dostepny ponieważ jest w trakcje przeróbek. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 04.07.2005, 17:58:11 |
|
|
kornik |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Od dziś bot dwie nowe sztuczki Mianowicie:
/roz + ROZSZERZENIE pisane z dużej litery np./roz TXT jeżeli bot nie
znajdzie rozszerzenia odpowie że nie zna polecenia.
oraz:
/lotto - aktualne numery wylosowaane w Lotto
Przygotowywane są opcje: Program TV oraz wydarzenia różnego pochodzenia nie tylko z Zelowa lecz z świata.
Bot jest dostepny pod numerem Gadu-Gadu: 6302434 |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 04.07.2005, 20:55:40 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
nawet się fajnie gada z botem to dobry też sposób na samotność
a jak to jest? (pierwszy raz mam do czynienia z czymś takim) czy Ty widzisz nasze rozmowy do bota i czy ewentualnie możesz zaingerować i sam coś napisać, zamiast niego? |
|
|
|
|
 |
| |