|
|
|
Wysłany: 19.01.2011, 09:13:18 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
fan_ dzięki za zdjęcia, zawsze chciałem tam wleźć z aparatem, ale jak widzę nie będzie już na co |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 05.02.2011, 11:43:16 |
|
|
Babcia Stasia |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
wiecie może kiedy wyburzą ten komin jestem bardzo niecierpliwa, bo ja chce zrobić zdjęcie komina jak już będzie wyburzony
fan_ wiesz coś więcej  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 05.02.2011, 15:54:19 |
|
|
fan_ |
Miętki |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Babcia Stasia napisał: |
wiecie może kiedy wyburzą ten komin jestem bardzo niecierpliwa, bo ja chce zrobić zdjęcie komina jak już będzie wyburzony
fan_ wiesz coś więcej  |
ciężko powiedzieć, kotłownia jeszcze nie wyburzona do końca także jeszcze komin stoi.. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.02.2011, 12:10:52 |
|
|
dawid198819 |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dobrze że miasto zarabia na dzierżawie tych terenów przedsiębiorcom ale to jest tylko na pare lat. Nie da sie ukryć że obiekt ten jest przestarzały i powoli zamienia się w ruinę. Bez konkretnego planu remontu i bez zagospodarowania odpowiedniego tych obiektów dalsze utrzymywanie nie ma sensu. albo należy znaleźć konkretnego inwestora co zdaję sobie sprawę nie jest zapewne łatwe albo wyburzyć i np na tym placu wybudowac jakieś osiedle bądź lokale zastępcze. Tego brakuje w zelowie moim zdaniem. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.02.2011, 12:11:17 |
|
|
dawid198819 |
Plastyczny |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dobrze że miasto zarabia na dzierżawie tych terenów przedsiębiorcom ale to jest tylko na pare lat. Nie da sie ukryć że obiekt ten jest przestarzały i powoli zamienia się w ruinę. Bez konkretnego planu remontu i bez zagospodarowania odpowiedniego tych obiektów dalsze utrzymywanie nie ma sensu. albo należy znaleźć konkretnego inwestora co zdaję sobie sprawę nie jest zapewne łatwe albo wyburzyć i np na tym placu wybudowac jakieś osiedle bądź lokale zastępcze. Tego brakuje w zelowie moim zdaniem. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.02.2011, 13:54:21 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Babcia Stasia napisał: |
fan_ wiesz coś więcej  |
Już kotłownia jest praktycznie cała wyburzona, teraz koparki wywożą gruz po tym zniszczonym budynku. Dzisiaj widziałem jak po drabince wchodzili na ten komin. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.02.2011, 17:28:48 |
|
|
lukasz_zel |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.02.2011, 13:25:49 |
|
|
lukasz_zel |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.02.2011, 16:08:38 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
lukasz_zel napisał: |
http://www.youtube.com/watch?v=aSLvr3n5n2g
Filmik wykonany podczas rozbiórki komina. Pozdrawiam, |
Widziałem na żywo.
A co będzie w miejscu kotłowni Pusty plac
Nie wiedziałem, że ten komin miał 46 metrów. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.02.2011, 21:34:31 |
|
|
eujot |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Skończyła się w Zelowie pewna epok. W dzieciństwie wszystkie wycieczki poza miasto, oceniałem po odległości od tego komina, który stanowił doskonały punkt nawigacyjny w okolicy. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.02.2011, 23:06:41 |
|
|
emaster |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
dawid198819 napisał: |
wiesz czego najbardziej brakuje w zelowie? bezrobocie sięga 15%, może warto pomyśleć o nowych miejscach pracy a nie o nowych mieszkaniach. Serce się kroi jak się patrzy co się dzieje na terenie byłego Fanaru, wszystko popada w ruinę. Orientuje się ktoś ile kiedyś tam osób pracowało? Wyobrażacie sobie jakby teraz wyglądała ta fabryka gdyby rozwijała się przez te lata? Myślę ze był by to jeden z największych zakładów produkcyjnych w naszej okolicy.
można gdzieś znaleźć jakieś fotografie jak wyglądał fanar za czasów jego działalności? |
|
|
|
|
 |
| |