|
|
|
Wysłany: 04.02.2011, 23:22:52 |
|
|
Krytyk_Prawdziwy |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: |
Zacznijmy od tego abyś pousuwał swoje posty w tym temacie wtedy nie będziesz zaśmiecał forum. Bo na tą chwilę robisz to cały czas |
On nie ma takiej opcji
Dajcie mu moderatora to będzie usuwał  
Oj wtedy to by się działo 
Co do wiary i religii to powtarzam n-ty raz!
Każdy wierzy w to co chce i nikt nie powie że "czarne jest czarne, białe jest białe"
Religia to nie MediaMarkt że wierzący jest w stanie przekonać się do innego "telewizora (wiary)"
Ukasy Jezus nauczał że jeżeli dostaniesz w policzek to nadstaw drugi... Niech sobie piszą co im ślina na język przynosi... niech kopiują te brednie... Tylko jedno jest w tym śmieszne czemu ludzie którzy atakują kościół korzystają z sakramentów (chrzest, komunia, ŚLUB)
Pozostawiam to bez komentarza... Niech sobie każdy sam na to pytanie odpowie
Po za tym że jakiś Jehowy cię zaczepił to co z tego ?
Jedna osoba nie reprezentuje całej wspólnoty, bo może być po prostu niegodna.
Jehowy np. nie piją w ogóle alkoholu , trzeba ich cenić za wytrwałość  |
|
_________________ Zelów - Tutaj nie ma przyszłości dla młodzieży
Jedynie co tu przetrwało to Kawiks i Lumpex:D !
Postarajmy się by coś tu zmienić ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 05.02.2011, 07:35:17 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tylko jedno jest w tym śmieszne czemu ludzie którzy atakują kościół korzystają z sakramentów (chrzest, komunia, ŚLUB) |
No i właśnie to mnie najbardziej dziwi, bo przecież ślub nie musi być kościelny.
Jehowy np. nie piją w ogóle alkoholu , trzeba ich cenić za wytrwałość |
Wiem też, że Jehowi mają również problem z krwią, a dokładnie, że wtłaczają sobie do ciała jakąś inną czy coś. A do alkoholu : da się bez niego żyć, może piją bezalkoholowe  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 05.02.2011, 09:49:54 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
jaki atak , cóż za głupoty piszecie
ja np napisałam że jestem katoliczka wszystkie sakramenty przyjmowałam , moje dzieci również ( chrzest ) a teraz odmawia się mojemu dziecku udzielenia komunii , na mój rozum wyklucza się je z kościoła dlatego ze jest niesprawne , to jest ok ?
skoro tak bardzo wierzący jesteście to jak to nazwiecie
bo według mnie zamyka sie przed moim dzieckiem kosciół i drogę do zbawienia , a na dodatek jest to skutkiem niewiedzy w naszej parafii
dlatego napisałam nie wierze w kościół i księży a w Boga
tylko jeden ksiądz w naszej parafii podziela moje zdanie ale on sam nic nie zrobi
zgadzam się z Krytykiem w kwestii ze jest mi obojętne w co kto wierzy , bo ja nikogo nie oceniam na podstawie wiary |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 09.02.2011, 21:00:17 |
|
|
Krytyk_Prawdziwy |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
rozum wyklucza się je z kościoła dlatego ze jest niesprawne , to jest ok Pytajnik? |
jak to ? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 10.02.2011, 14:09:26 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 11.02.2011, 06:32:47 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
adamowi i ewie też nie wolno było zerwać jabłka... |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
Wysłany: 11.02.2011, 13:00:26 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Meier napisał: |
adamowi i ewie też nie wolno było zerwać jabłka... |
Ale zerwali i popełnili jakby "przestępstwo" w oczach Boga, bo nie mogli zerwać tego jabłka. Tak samo jest z prawem polskim - jeśli je złamiemy, jesteśmy karani więzieniem. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 11.02.2011, 14:06:16 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Krytyk_Prawdziwy napisał: |
rozum wyklucza się je z kościoła dlatego ze jest niesprawne , to jest ok Pytajnik? |
jak to ? |
nie wiem o co pytasz , bo pisałam o tym w innym wątku
ksiądz proboszcz w naszej parafii nie wyraża zgody na sakrament komunii świętej mojej córki ponieważ moja córka jest niepełnosprawna i jak usłyszałam nie świadoma ( co jest bzdurą ) , w tym roku nie popuszczę i telewizje ściągnę jak trzeba będzie |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 11.02.2011, 14:14:38 |
|
|
Krytyk_Prawdziwy |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ksiądz proboszcz w naszej parafii nie wyraża zgody na sakrament komunii świętej mojej córki ponieważ moja córka jest niepełnosprawna i jak usłyszałam nie świadoma ( co jest bzdurą ) , w tym roku nie popuszczę i telewizje ściągnę jak trzeba będzie |
Porażka, oprócz tego że jest mi naprawdę bardzo przykro ,na twoim miejscu napisał bym lub zadzwonił oraz umówił się na rozmowę z biskupem. Dla mnie to porażka, nawet nie będę tego komentował!
Nie ma co mieszać TV bo jeszcze TRWAM przyjedzie  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 11.02.2011, 16:48:56 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Krytyk_Prawdziwy napisał: |
Porażka, oprócz tego że jest mi naprawdę bardzo przykro ,na twoim miejscu napisał bym lub zadzwonił oraz umówił się na rozmowę z biskupem. Dla mnie to porażka, nawet nie będę tego komentował!
Nie ma co mieszać TV bo jeszcze TRWAM przyjedzie  |
sprawa już była w kurii w warszawie , tam nazwali to samowolką bo nawet nie świadoma osoba może przyjąć ten sakrament
księża z naszej parafii mają 'związane ręce' ponieważ to proboszcz decyduje
wybieram się na ostatnią rozmowę liczę że usłyszę tak
pisząc telewizja myślałam o innej telewizji tvn , panią Jaworowicz czy pana Olszańskiego
swoją drogą rozmowy w tym temacie prowadziłam juz na co najmniej dwa lata przed wiekiem komunijnym , rok temu moje dziecko powinno przystąpić do komunii ale nie było zgody , teraz nie popuszczę
uważam że to nie tylko mój problem , bo dzieci niepełnosprawnych w zelowie jest więcej , jednej mniej inne bardziej i przeraża mnie taka dyskryminacja niepełnosprawnych przez kościół , bo zawsze mi sie wydawała że kosciól jest ponad podziałami , i tam nie ocenia się ludzi na podstawie ich sprawności |
|
|
|
|
 |
| |