|
|
|
Wysłany: 21.09.2010, 20:39:41 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/580810,zelow-rzucili-sie-w-czterech-na-jednego,id,t.html
Cytat: |
Czterech mężczyzn w wieku od 18 do 20 lat zatrzymali zelowscy policjanci. Podejrzani są oni o pobicie trzech swoich rówieśników. Według ustaleń policji do zdarzenia doszło w barze przy ulicy Kościuszki w Zelowie. Zatrzymani napastnicy bez żadnego powodu rzucili się na chłopaka stojącego w pobliżu baru. Zaczęli go szarpać, okładać pięściami i kopniakami. Wybili mu dwa zęby i rozcięli wargę. Kiedy towarzyszący zelowianinowi koledzy stanęli w jego obronie również zostali pobici przez agresywnych napastników. Odnosząc liczne obrażenia twarzy.
Funkcjonariusze policji po zatrzymaniu napastników osadzili w areszcie. Sprawcy napadu znajdowali się pod znacznym wpływem alkoholu. Wszystkim grozi kara do 3 lat pozbawienia wolności. |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.10.2010, 07:32:37 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Komenda Powiatowa Policji w Bełchatowie: 2010.10.03 napisał: |
Wpadka amatorów "malucha"
Dwaj młodzi mieszkańcy powiatu bełchatowskiego „połakomili się” na fiata 126p przeznaczonego do złomowania. Skradli auto i ukryli je na terenie posesji należącej do babci jednego z nich. Policjanci dotarli do złodziei po śladach, jakie pozostawił holowany maluch. Młodzieńcy zostali już przesłuchani, a śledczy przedstawili im zarzuty dokonania kradzieży. Obaj amatorzy malucha wyrazili skruchę i skorzystali z możliwości dobrowolnego poddania się karze.
1 października 28-letni mieszkaniec powiatu bełchatowskiego chciał oddać do punktu skupu złomu przy ul. Poznańskiej w Zelowie fiata 126p wartości 300 złotych. Ponieważ mężczyzna nie posiadł wymaganych dokumentów pojazdu właściciel złomnicy nie przyjął auta. 28-latek pozostawił samochód na ulicy, a sam poszedł po dokumenty. Gdy wrócił stwierdził, że maluch „zniknął”, zatem powiadomił policję. Przybyli na miejsce policjanci z Bełchatowa zauważyli ślady holowania auta. Po śladach dotarli do niewielkiej miejscowości w gminie Zelów, gdzie na terenie jednej z posesji odnaleźli fiacika. Okazało się, że samochód padł łupem dwóch młodzieńców – mieszkańców gminy Zelów. 17 i 18-latek wracali ze szkoły i na ulicy Poznańskiej zauważyli otwarte auto z linką holowniczą. Przy pomocy ciągnika „przeciągnęli” samochód na posesję należącą do babci jednego z nich i tam ukryli. Policjanci przewieźli obu złodziejaszków do komisariatu. Śledczy przesłuchali ich i przedstawili podejrzanym zarzuty dokonania kradzieży. Obaj mieszkańcy gminy Zelów przyznali się do kradzieży i wyrazili chęć dobrowolnego poddania się karze. |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.12.2010, 14:38:10 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Niezłe kwiatki... właśnie usłyszałem w RMF
Komenda Powiatowa Policji w Bełchatowie: 2010.12.07 napisał: |
Złodziejski kwintet rozbity
Uczniowie zelowskiej szkoły średniej równolegle doskonalili się w złodziejskim fachu – okradali samochody na terenie powiatu bełchatowskiego i powiatów ościennych. Ich przestępczą edukację przerwali policjanci z Bełchatowa.
Stróże prawa zatrzymali pięciu 18-latków, którzy stworzyli grupę okradającą samochody. Mieszkający na terenie Szczercowa, Zelowa oraz okolicznych wsi uczniowie tej samej klasy w jednej z zelowskich szkół, przestępczą działalność rozpoczęli we wrześniu tego od kradzieży paliwa z fiata seicento oraz kół z zaparkowanego na bełchatowskim osiedlu Binków opla astry. Z czasem ich łupem zaczęły padać anteny i radia CB, markowe radioodtwarzacze samochodowe, głośniki i akcesoria, a nawet cały samochód – skradziony w nocy z 10 na 11 listopada tego roku Piotrkowie Trybunalskim opel vectra. Porzucone nadwozie auta, bez silnika, odzyskali zelowscy policjanci 17 listopada br. w lesie w okolicy Zelowa. W toku jednego z wielu przeszukań przeprowadzonych w tej sprawie bełchatowscy stróże prawa odebrali wymontowany i ukradziony silnik, który jeden z podejrzanych zamierzał zamontować w swoim lanosie.
Łącznie, w toku tego rozwojowego postępowania, ustalono dotychczas pięciu członków grupy, kilku paserów oraz kilkunastu pokrzywdzonych, którym policjanci zwracają skradzione przedmioty. Pięciu głównych podejrzanych zostało objętych dozorem policyjnym. Za kradzieże i kradzieże z włamaniem 18-latkom grozi kara do 10 lat pozbawienia wolności.
Prowadzący dochodzenie asp. Marcin Pęciak z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego KPP w Bełchatowie apeluje do właścicieli okradzionych z paliwa fiatów seicento, którzy o czynach tych nie zawiadomili Policji, o kontakt osobisty (ul. 1-go Maja 7 pokój 116) lub telefoniczny - nr 446355240.
|
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.12.2010, 17:02:01 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
zelowskiej szkoły średniej |
Chodzi o uczniów z ZSP czy z ZSO ? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.12.2010, 20:33:40 |
|
|
Jakub512 |
Miętki |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ukasy napisał: |
zelowskiej szkoły średniej |
Chodzi o uczniów z ZSP czy z ZSO ? |
ZSP, chyba z III klasy technikum, ale reki nie dam sobie uciąć |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 07.12.2010, 20:43:28 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ciekawe czy w Zelowie na Komendzie też info udzielają w tej sprawie , bo jestem zainteresowana (poszkodowana) |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 08.12.2010, 11:36:45 |
|
|
zelowiak |
Morderator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
chyba nie oglądali Kryminalnych Zagadek.. że dali się złapać.. i nie wsadzałbym ich do więzienia.. jest tyle pracy tej zimy na ulicach! |
|
_________________ dobra cegła nigdy nie jest zła.. |
|
|
|
 |
Wysłany: 08.12.2010, 11:48:46 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
deesis napisał: |
ciekawe czy w Zelowie na Komendzie też info udzielają w tej sprawie , bo jestem zainteresowana (poszkodowana) |
Policja zelowska jest bardzo profesjonalna, wiec nie udzielą Pani informacji w sprawie, ktora jest w toku postepowania
Skoro jest Pani poszkodowana to polecam tam sie zgłosic im predzej tym lepiej, dla Pani oczywiscie  |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
Wysłany: 08.12.2010, 12:18:06 |
|
|
kapusta |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.12.2010, 15:25:57 |
|
|
deesis |
Twardziel |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Meier napisał: |
deesis napisał: |
Policja zelowska jest bardzo profesjonalna, wiec nie udzielą Pani informacji w sprawie, ktora jest w toku postepowania
Skoro jest Pani poszkodowana to polecam tam sie zgłosic im predzej tym lepiej, dla Pani oczywiscie  |
rozumiem że bełchatowska policja jest mniej profesjonalna skoro informacji mi udzieliła ;P
kradzież zgłaszałam już następnego dnia po tym jak zostałam okradziona |
|
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ! |
|
|
|
 |
Wysłany: 08.12.2010, 16:35:56 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No to się nie dziwię. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 08.12.2010, 21:42:16 |
|
|
Jakub512 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ukasy napisał: |
No to się nie dziwię. |
nie psuj renomy szkoły, ja skończyłem całkiem niedawno technikum w zsp i jakoś nie narzekałem że chodzą tam sami przestępcy, w dużych miastach jest o wiele gorzej, w zso też takich znajdziesz |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 09.12.2010, 13:45:13 |
|
|
Ukasy |
Zelowiak |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
w zso też takich znajdziesz |
Podaj przykład sytuacji.
Nie chcę psuć renomy szkoły, ale że do ZSP uczęszczają przestępcy wiedziałem od kilku lat. O przestępcach z ZSO jeszcze nie słyszałem, a jeśli tacy byli to chętnie przeczytam o nich w tym temacie. |
|
|
|
|
 |
| |