|
|
|
Wysłany: 17.11.2010, 17:46:54 |
|
|
seweryna |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jestem pacjentką dr. Jersaka, zatrudnianego w SPZOZ Zelów. Dzisiaj dzielę się smutną wiadomością z forumowiczami, otóż mój doktor złożył wypowiedzenie z SPZOZ w Zelowie. Ubolewam z tego powodu, bo Pan Jersak był ostoją tej Przychodni i jedynym lekarzem, do którego miałam zaufanie. Jak wcześniej wspominał, powodem odejścia z przychodni są problemy personalno - kadrowe i niemożność porozumienia się z pracodawcą . (czyt. z panem burmistrzem Malinowskim). Już od dawna Pan Jersak oprócz etatu w SPZOZ zatrudniał się w innych placówkach m.in. w Przychodni Buczku. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 17.11.2010, 20:59:05 |
|
|
wiaterek |
Miętki |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Z przykrością musze stwierdzić że to już kolejna osoba (tym razem lekarz) która odchodzi z pracy na skutek konfliktu z Burmistrzem. W takim miejscu należało by jeszcze wspomnieć panią Emilię Sołowińska Kansy, założycielkę i kierowniczke Inkubatora Przedsiębiorczości. Ta pani też nie była w stanie porozumieć sie z naszym burmistrzem. Ale do dziś jest uznanym fachowcem i doskonale odnajduje się na wysokich stanowiskach przy urzedzie wojewódzkim. Zajmuje się tam przygotowywaniem wielkich projektów i pozyskiwaniem środków z Unii.
Ciekaw jestem czy gdyby burmistrzem nie był pan Malinoiwski to doktor jersak zmienił by swoją decyzję? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 18.11.2010, 20:59:26 |
|
|
seweryna |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No cóż, przespałam się z tą wiadomością i wyciągnęłam takie wnioski: Pan Malinowski nie potrafi bezinteresownie stworzyć przyjaznego klimatu względem osób, które profesjonalizmem i zaangażowaniem sobie na to zasłużyły. Pamiętam, swego czasu już jeden konflikt na linii burmistrz - pracownicy przychodni. Było nawet coś takiego, o czym pisała prasa, że tamci dochodzili swoich spraw w sądzie i to z pozytywnym skutkiem. To wtedy wydzieliła się Przychodnia „Siwy” zabierając znaczną część doświadczonego personelu i pacjentów.
Szkoda, bo to my pacjenci na tym tracimy. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 18.11.2010, 21:22:12 |
|
|
wiaterek |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ech Seweryna, podejrzewasz zaraz Pana Burmistrza o konfliktowy charakter. Wyluzuj, ze Stivexm się dogaduje bez większych problemów. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 13:05:59 |
|
|
swierkowaszyszka |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Niech odchodzi jak najszybciej i zabierze ze sobą jeszcze kilku lekarzy. I oby nie zapomniał o szefie przychodni. Cała ta przychodnia to wielkie nieporozumienie pod rządami obecnego jej szefa o czym przekonałam się niejednokrotnie. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 15:45:24 |
|
|
krystek |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To znaczy, że nic się nie zmieniło. W 2003 r. byłam jedną z 20 -30 osób, o których wspomina Seweryna. Pan Malinowski przejął wtedy od Szpitala w Bełchatowie pod swoje skrzydła przychodnię wraz ze sprzętem i wyposażeniem, a personel potraktował per nogam.
By wyprostować pokrętnie spreparowane przez ówczesną dyrekcję (czyt. pana burmistrza) akta osobowe, ok. 2.5 roku jeździliśmy wszyscy do sądu. Pana burmistrza reprezentował oczywiście prawnik. Za jakie pieniądze? Nikt się nigdy nie dowiedział. Nie wiem jak p. Malinowski rozliczył je w budżecie gminnym. Finał był taki, że gmina sprawę przegrała, pracownicy otrzymali należne odprawy i odszkodowania za skrócone wypowiedzenia, pan pełnomocnik wziął swoje i sąd również. Straconego zdrowia i czasu nie zrekompensowano.
Panu Jersakowi i tak na długo wystarczyło cierpliwości. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 16:20:21 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
a Pan Jersak jest doktorem medycyny czy lekarzem? |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 16:35:35 |
|
|
eko |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
Ostatnio zmieniony przez eko dnia 02.07.2011, 08:36:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 19:06:27 |
|
|
wiaterek |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Drogi eko lista lekarzy odchodzących z płaczem z naszej przychodni (dzięki panu burmistrzowi i panu Ożarkowi ) jest znacznie dłuższa.Wyliczę, których pamietam dr. Wiola Króliczak, dr. Małgorzate Jelonek.Ludzie gdzie my żyjemy w Zelowie czy na Białorusi |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 22:02:04 |
|
|
eko |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
Ostatnio zmieniony przez eko dnia 02.07.2011, 08:37:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wysłany: 20.11.2010, 08:26:32 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
eko napisał: |
Chciałbym dodać, że jest to drugi z lekarzy, który odchodzi z tego Ośrodka Zdrowia wskutek konfliktu z Burmistrzem Malinowskim. Pierwszą była lekarz medycyny Poradni Medycyny Pracy Pani Barbara Okoń-Szewiałło, która odeszła w czerwcu 2009 r. Jak widać Burmistrz wszędzie próbuje swoich sił. Brawo, brawo! Jego stać na prywatne wizyty, ale co mają powiedzieć Ci ludzie z "patologii "? Potrzebni mu są teraz później będą zbędni. |
Jeśli dobrze kojarzę osobę z nazwiskiem to ta pani prowadziła badania lekarskie na prawo jazdy. To co utknęło mi w pamięci ze spotkań z tą Panią to jej tłumaczenie zasad pierwszej pomocy w oparciu o manekin, którym był długopis!.
Wspomnienia niezbyt pozytywne.  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.11.2010, 12:38:45 |
|
|
RF |
Miętki |
|