|
|
|
Wysłany: 19.11.2010, 16:51:33 |
|
|
seweryna |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Łatwo wypisywać na kredowym papierze, w wielotysięcznym nakładzie paszkwile i w ekspresowym tempie zasypać nimi gminę mając publiczne finanse. Papier wszystko przyjmie. Można wydrwić, wyśmiać, oczernić, poniżyć kontrkandydata, jak to zrobił dzisiaj ponownie pan Malinowski, przedstawiając siebie w aureoli i robiąc czytelnikowi wodę z mózgu. Bo papier nie weryfikuje zamieszczonych treści. Czytelnicy mając w ręku gazetkę „Budujemy Lepszą Gminę Zelów Razem” , drukowaną dzisiaj w nocy, a którą już przed południem była zasypana cała gmina z najodleglejszymi wsiami włącznie, nie wiedzą co w niej jest prawdą, a co kłamstwem. Skąd mają wiedzieć? Tylko bardziej zorientowani wiedzą, że zawiera stek kłamstw i jest bałwochwalczą bibułą pana Malinowskiego.
Podobną propagandę ten pan uprawiał w trakcie przedwyborczej debaty. Też , oczerniał panią Świerczyńską nieprawdziwymi informacjami. Dobrze się stało, że przynajmniej te efekciarskie kalumnie zweryfikował sąd. Wyrok jest jednoznaczny: SPROSTOWAĆ PUBLICZNIE NIEPRAWDZIWE INFORMACJE KRZYWDZĄCE PANIĄ URSZULĘ ŚWIERCZYŃSKĄ!!! (w całości na stronie: http://www.ziemiazelowska.pl/)
Odnosząc się do treści zawartych w gazetce „Budujemy Lepszą Gminę Zelów Razem” by zweryfikować ile w niej jest prawdy, a ile frazesów i szkalumy proponuję czytelnikom spojrzeć na nie przez pryzmat przytoczonego tu wyroku sądu, bo owa gazetka jest kolejną sekwencją bezpardonowej kampanii wyborczej pana Malinowskiego. |
|
Ostatnio zmieniony przez seweryna dnia 19.11.2010, 22:52:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 17:49:54 |
|
|
swierkowaszyszka |
Plastyczny |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
@seweryna Zgadzam się w 100% z powyższą opinią. Te gazetki leżały dziś w całej gminie Zelów. I choć pewnie było wiadomo, że zamiast tej makulatury trzeba wydrukować sprostowanie to się poszło w zaparte i wydrukowano coś co dotrze do mas na wsiach. Choć i tutaj można się przeliczyć bo sądzę że ludzie dziś na wsi są niejednokrotnie mądrzejsi niż w mieście. A tak swoją drogą to brak sprostowania na stronie www Zelowa choć postanowienie jest z 18/11/2010. Nie będę się rozpisywała na kogo głosować. Po wszystkich działaniach obecnej władzy, mądrzy ludzie powinni wyciągnąć wnioski i zagłosują mądrze. Ja powiem jednak, że zmiany są potrzebne.
Takie same zabiegi burmistrza były przy poprzednich wyborach kiedy to startował Pan Gębarowski jako kontrkandydat. Też było opluwanie, oczernianie i zrywanie plakatów. Świadczy to przede wszystkim o małostkowości człowieka, prostackich metodach działania, braku chęci wykazania się i przeprowadzenia zmian wokół siebie ale przede wszystkim o braku jego argumentów wobec kontrkandydata, którymi powinien przekonać wyborców, że skoro jestem dobry to bez problemu powinniście mnie wybrać tym bardziej, że kontrkandydat jest mało znany.
Działania obecnego burmistrza i jego świty przed każdymi wyborami to prostackie metody rodem z PRL. Pamiętam jak przed poprzednimi wyborami ludzie z urzędu miasta sami zrywali ostatniej nocy przed ciszą wyborczą plakaty a wieszali swoje czego byłam przypadkowym świadkiem. Dodam, że teraz może być tak samo.
Z całej tej sytuacji wynika jedno, bojaźń o własne interesy, bojaźń o "dworzan" i całą świtę która obok mnie skacze. Bojaźń jest tym większa, że przez tyle lat wykształcenie pozostało praktycznie na niezmienionym poziomie, choć moim skromnym zdaniem o przyszłość pan M. nie będzie się musiał martwić po tylu latach burmistrzowania i "prywatyzacji".
Ciekawe czy w niedzielę będzie pod Biedronką kaszanka wyborcza i wino. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 18:50:58 |
|
|
seweryna |
Stara wyga |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Re: Świerkowaszyszka
Wędrowały dwie krawcowe,
szyły wszystkim suknie nowe.
A gdy przyszły do Zelowa
odezwała się krawcowa,
do krawcowej w takie słowa:
Wszystkie panie w tym tu mieście
chodzą wystrojone, z wdziękiem.
Martwi mnie zaś moja droga
peleryna burmistrzowa;
poplamiona i wytarta,
wyleniała, nic nie warta.
Chodźmy zatem do ratusza!
Co? pan burmistrz się obrusza?
My tu całkiem w dobrej wierze!
Niech Marysia miarę bierze.
Tu się przytnie, tam dołoży,
skróci tułów do połowy.
Wzięły miarę i w try miga
burmistrz w nowym płaszczu śmiga.
Gdy na rynku się pojawi
zaraz wszystkich wezmą diabli. |
|
Ostatnio zmieniony przez seweryna dnia 20.11.2010, 09:31:14, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 22:46:25 |
|
|
Diiderot |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Przeczytałem ostatni biletyn pana Malinowskiego i moim zdaniem z jego treści przebija strech przed przegraną . Przed tym biletynem trochę wyżej oceniałem sposób sprawowania władzy przez burmistrza Malinowskiego , ale terez uważam,że jest w stranie zrobić wszystko aby utzymać władzę. Pomyślałem sobie jednak czytając biletyn ,że przegrana sprawa w sądzie bardzo ostudziła zapał pana " Sławónia" , w ten sposób zdrobniały mówiał o pani Świerczyńskiej przed ponownym spotkaniem się z tą panią w sądzie. Nie przpominam sobie aby w tym biletynie ponownie wspominał o jakiejś oczyszczlni ścieków lub studniach o których wspominał na spotkaniu z panią Świerczyńską ( strach przed ponowną przegraną w sądzie zrobił swoje) . Czytając biletyn burmistyrza Sławomira Malinowskiego należy rozpatrzyć , który z kandydatów chce coś zrobić dla dobra gminy, a który chce utrzymać profity ze swojej władzy.
To co zastało zawarte w treści tego postu stanowi moja indywidualną ocenę tego co zdarzyło sie w ostatnim czasie w kampanii wyborczej na terenie gminy Zelów.
Uważam, że każdy z mieszkańców tej gminy powinien w sprawie wyborów podjąć swoją suwerenną decyzję. Stwierdzam jednak stanowczo,ze należy iść na wybory , bo tylko liczny udział mieszkańców naszego miasta i gminy może w sposób właściwy legitymizować naszą następną władzę. Ja osobiście jak już pisałem podjąlem decyzję w tej sprawie i dam szansę pani Świerczyńskiej, ponieważ przez 14 lat widziałem co robiła poprzednia władza i mam nadzieje , iż następnna będzie leprza od poprzedniej. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.11.2010, 23:39:45 |
|
|
Dominik Szajbler |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
wracam właśnie (jest godz. 00.22 20 listopada 2010) z wieczornego spaceru, który co tu kryć miał na celu przyklejenie ulotki wyborczej na słupie ogłoszeniowym na rogu ulic Żeromskiego i Kilińskiego. W okolicach słupa około godz. 23.50 zastałem grupkę awanturujących się osób, oraz dwóch funkcjonariuszy Policji Państwowej. Cały słup był oklejony podobiznami urzędującego Burmistrza. Pomyślałem sobie, że mam jeszcze jakieś 10 minut kampanii przed ciszą wyborczą, to sobie uloteczkę nakleję... W sumie miałem wrażenie, że mi wolno, w końcu demokracja a miejsce godne bo i w obwieszczeniu w/w Burmistrza wymienione jako przeznaczone do tegoż. Jakież było moje zdziwienie gdy jeden z awanturujących się przy słupie, wzorem Rejtana piersią własną zasłonił mi obszar w jakim chciałem umieścić 1 ulotkę formatu a5 mówiąc że tu nie wolno (!?!) i wskazał mi miejsce poniżej... no dobra bardzo poniżej interesującej mnie lokalizacji (w zasięgu zadartej w wiadomym celu tylnej łapy niewielkiego jamnika)... Jako niezainteresowany wskazanym miejscem, darowałem sobie próby przekonywania obrońców wizerunku naklejonego na słupie, do słuszności mojej racji i niezaczepiany przez obserwujących sytuację Policjantów oddaliłem się z zamiarem spisania mej przygody, co też niniejszym czynię... Nie wiem czy zajście owo kogokolwiek zainteresuje ale w mojej opinii mówi wiele o standardach demokracji panujących w Zelowie... |
|
Ostatnio zmieniony przez Dominik Szajbler dnia 22.11.2010, 00:03:20, w całości zmieniany 1 raz _________________ Dominik Szajbler
Przewodniczący Koła SLD w Zelowie |
|
|
|
 |
Wysłany: 20.11.2010, 00:33:51 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cyrk na kółkach... i obrońcy słupa
A po za tym już po 0:00 więc mamy ciszę wyborczą  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.11.2010, 00:59:10 |
|
|
24 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
DEMOKRACJA PO ZELOWSKU
O godzinie 23 45 przed ciszą wyborczą postanowiłem przykleić kilka plakatów gdyż jak wszyscy zauważyli jak wysoką kulturą osobistą popisał się pan MALINOWSKI zaklejając wszystkie słupy ogłoszeniowe swoimi plakatami zaklejając wszystkich innych kandydatów . Nie ukrywam że zszokował mnie fakt że przy każdym
Słupie nasz burmistrz postawił po kilku „dresów” by pilnowali demokracji (widocznie nie ufa policji) po przyklejeniu kilku plakatów stwierdziłem iż panowie nie są zbytnio tym faktem zadowoleni co dało się odczuć . Nawiązując do pana Dominika Szajblera też byłem świadkiem tego incydentu na tym skrzyżowaniu co mnie tknęło do przejechania się w miejsca w których nakleiłem 5 minut wcześniej plakaty i niewinem czemu mnie to nie zdziwiło że tych plakatów już nie było ale za to dresy jak stały tak spoją po czym jeden z niech błysną intelektem mówiąc „ już po 12 obowiązuje cisza wyborcza „
kończąc swą inteligentną wypowiedź ironicznie się zaśmiał .
Z tego co za uwarzyłem nie byłem jedyny którego próbowano zastraszyć .
Proszę państwa w tej sytuacji zostało złamane prawo wiem że policja spisała tych kilkunastu panów w dresach ja na pewno tej sprawy tak nie zostawię to jest pogwałcenie podstaw demokracji
Pan MALINOWSKI widocznie jest w strachu jeżeli próbuje tak pilnować
swoich interesów. Przypomina mi to kilka scen z serialu gdzie pan wójt w Wilkowyjach też łapał się wszystkich sposobów by tylko utrzymać się u władzy .
Ludzie apeluję do wszystkich by zrobić wszystko by ten człowiek więcej nie zasiadł na tak zaszczytnym miejscu jakim jest urząd burmistrza zobaczcie co się dzieje dresy w nocy pilnują demokracji w naszym mieście paranoja  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.11.2010, 08:10:43 |
|
|
kolanko |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
_________________ Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły. |
|
|
|
 |
Wysłany: 20.11.2010, 12:04:39 |
|
|
RF |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dominik nie ściemniaj, bo o godz. 22:00 na owym słupie wisiało co najmniej 5 Twoich plakatów i to na samym środku, a swoją drogą to ciekawe, że wszyscy właśnie o tej samej porze chcieli powiesić swoje plakaty i to w nocy? Spać nie możecie z emocji czy co?
Seweryna może dodałabyś jakiś link gdzie można by zobaczyć dokonania tej genialnej pani, która kandyduje na burmistrza Zelowa.
Pewnie ma w zanadrzu jakieś cudowne recepty na rozprawienie się z bezrobociem, brakiem mieszkań i wszystkimi problemami tego miasta.
Swoją drogą skoro jest taka wykształcona i tak szybko awansuje to mogła kandydować w ostatnich wyborach na urząd prezydenta RP  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 20.11.2010, 13:34:56 |
|
|
Dominik Szajbler |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
wisiało, oj wisiało ale o 23.45 już nie wisiało bo się zakleiło... Nie jestem pazerny, zrozumiałem swój błąd (5 kartek a4 na całym słupie) i chciałem wobec tego powiesić tylko jedną ulotkę A5 ale już wiem, że słupy ogłoszeniowe są własności jednej li tylko kandydatury. Do wiadomości RF (kimkolwiek jesteś) nie mam w zwyczaju ściemniać i raczej dobrze sypiam, ale zgodnie z PRAWEM miałem prawo powiesić sobie tą zakichaną ulotkę do końca 20.11.2010. Zabroniono mi tego w sposób mało zgodny z PRAWEM choć stróże tego właśnie PRAWA obserwowali całą sytuację i to mi się właśnie nie podoba. Po za tym, jak na kogoś kto sypia w nocy jesteś zadziwiająco dobrze zorientowany gdzie, co i o której wisiało. I na przyszłość jeśli kierujesz do mnie bezpośrednio jakieś uwagi to się choć podpisz, bo jak mam polemizować, to chcę wiedzieć z kim. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. |
|
_________________ Dominik Szajbler
Przewodniczący Koła SLD w Zelowie |
|
|
|
 |
Wysłany: 22.11.2010, 01:02:24 |
|
|
KSR-Z |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mamy nowego burmistrza  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 22.11.2010, 02:02:55 |
|
|
r7983 |
Miętki |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
mamy nowego BURMISTRZA ale rada jak wiem ma tylko 3 lub 4 radnych ziemi zelowskiej a większość jest z Gminy Razem. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 22.11.2010, 07:11:13 |
|
|
Diiderot |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Słyszałem, że koniec demokracji w dresach !. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 22.11.2010, 08:11:00 |
|
|
KSR-Z |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak znam panią Urszulę to zaraz się zacznie zamiatanie układów i układzików a gdy chodzi o pana S.M. to niech lepiej ucieka na księżyc … Pani Urszulo powodzenia w wyrywaniu chwastów … i niech pani pokaże wszystkim jak powinny wyglądać władze samorządowe powodzenia  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 22.11.2010, 08:52:48 |
|
|
badboys2 |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
no to nam sie porobilo w zelowie. lol
mamy klasyczny przyklad drogi, ktora swego czasu przeszedl andrzej lepper.
z ostrej opozycji, gdzie mozna bylo jedynie wyliczac rzadzacym -> na stolek, gdzie teraz trzeba bedzie wykazac. choc roznica jest taka, ze o p. swierczynskiej uslyszalem po raz pierwszy przed wyborami. o lepperze, zanim sie dostal na stolek slychac bylo juz duzo wczesniej:)
do zrobienia jest sporo.
chocby to co w ulotce p. swierczynskiej
1. bezrobocie
2. brak odpowiedniej infrastruktury technicznej (tutaj mowa o kanalizacj, placach zabaw, parkingach i sciezkach rowerowych)
3. budownictwo mieszkaniowe
4. baza sportowa (basen, pelnowymiarowa sala)
5. pomoc dla rolnikow
6. zadluzenie 41%
zobaczymy co z tego uda sie zrobic. najbardziej interesuja mnie te sciezki rowerowe, place zabaw, parkingi, basen i pelnowymiarowa sala. jeszcze bardziej ciekawi mnie jak takie inwestycje maja zostac przeprowadzone i to juz nawet nie chodzi o finanse. bez wiekszosci w radzie miasta cieeezko bedzie to zrobic. na dobra sprawe, mozna zablokowac wszystkie inwestycja i skonczy sie wielkim zawodem za 4 lata. i sie ludzie dopiero zdziwia.
swierczynska ma troche farta na starcie, bo od wiosny na kosciuszki i piotrkowska wchodza ekipy budowlane, ktore wyremontuja nam te ulice ( w tym chodniki i parkingi + zielen). zatem zbije smietanke z kawy czy piwa nawazonego przez malinowskiego.
nie wierze w pelnowymiarowa sale i basen. byc moze nawet przy unijnym wsparciu stac nas ale nie jestem pewien, czy gminie z 13% bezrobociem stac na utrzymanie takich obiektow.
tak czy siak, ciekawi mnie jak to wszystko sie rozwinie. zastanawia mnie tez jak odczytywac te wyniki wyboprow. czy ludzie glosowali bardziej przeciwko malinowskiemu czy uznali, ze swierczynska jest po prostu jest lepsza. na pierwszy rzut oka w tym stwierdzeniu roznicy nie ma ale zrozumienie tego jest kluczowe, bo jezeli ludzie glosowali tylko po to by dac czerwona kartke malinowskiemu, a swierczynska nie okaze sie takim kandydatem jak wielu mysli, to moze skonczyc sie sporym zawodem..
we'll see...
a co do zadluzenia 41% gminy. troche nie rozumiem, czemu to uznawane jest za jakis dramat. prawda jest taka, ze kto nie ma zadluzenia -> kredytow, ten sie nie rozwija. gmin w polsce nie stac na to by np. samemu wyboduwac szkole. najpierw jest pozyczka pozniej mozna sie starac o kase z unii europejskiej. prog zadluzenia to 60%, wiec nie rozumiem dlaczego z tych 41% robilo sie afere. tymbardziej, ze budzet zelowa to jakies 30 kilka baniek. |
|
_________________ ron artest |
|
|
|
 |
Wybory burmistrza ? :)
|
 |
 |